LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت عید سعید قربان
کد 10791
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 مرداد 1399 - 11 ذوالحجّة الحرام 1441
به مناسبت فرارسیدن عید خجسته و مبارک قربان بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی پیامی صادر کرد که بخشی از آن به شرح زیر می باشد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در قرآن کریم فرموده است: «وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَکُمْ مِنْ شَعَائِرِ اللهِ لَکُمْ فِیهَا خَیْرٌ فَاذْکُرُوا اسْمَ اللهِ عَلَیْهَا صَوَافَّ فَإِذَا وَجَبَتْ جُنُوبُهَا فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْقَانِعَ وَالْمُعْتَرَّ کَذَلِکَ سَخَّرْنَاهَا لَکُمْ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ؛ و شتران فربه را برای شما از [جمله] شعائر خدا قرار دادیم. در آن ها برای شما خیر است پس نام خدا را بر آن ها در حالی که بر پای ایستاده‌ اند ببرید و چون به پهلو درغلتیدند از آن ها بخورید و به تنگدست [سائل] و به بینوا[ی غیر سائل] بخورانید این گونه آن ها را برای شما رام کردیم امید که شکرگزار باشید» (حج/36).

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی فرارسیدن عید سعید قربان را به تمام ملت های مسلمان سراسر جهان تبریک گفته و از خدای ـ تبارک و تعالی ـ می خواهد که امنیت و رفاه را به مسلمانان و سایر مردم ارزانی دارد و این روزهای مقدس را با بارقه امید و سرآغاز پایان یافتن پدیده شوم و نابودگر کرونا همراه سازد که او عزیز و قدرتمند است.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی این موهبت الهی و فرصت ابراهیمی را مغتنم شمرده و از برادران مسلمان می خواهد که این عید بزرگ را با قربانی کردن گرامی دارند؛ سنت و عیدی که از روزگار خلیل الرحمن، حضرت ابراهیم علیه السلام به عنوان یک شریعت آسمانی بر انسان فرض شده است. منظور از این تشریع آسمانی دستاوردها و رهاوردهای مادی و معنوی است که انسان از خیر و برکت و روزی برخوردار می شود.

خدای متعال [در این معنا] می فرماید: «فَلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْیَ قَالَ یَا بُنَیَّ إِنِّی أَرَی فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَی قَالَ یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللهُ مِنَ الصَّابِرِینَ فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِینِ وَنَادَیْنَاهُ أَنْ یَا إِبْرَاهِیمُ قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْیَا إِنَّا کَذَلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ إِنَّ هَذَا لَهُوَ الْبَلَاءُ الْمُبِینُ وَفَدَیْنَاهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ وَتَرَکْنَا عَلَیْهِ فِی الْآخِرِینَ کَذَلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِینَ؛ و وقتی با او به جایگاه سعی رسید گفت: ای پسر من، من در خواب [چنین] می بینم که تو را سر می برم، پس ببین چه به نظرت می آید. گفت: ای پدرِ من، آنچه را مأموری بکن، ان شاء الله مرا از شکیبایان خواهی یافت. پس وقتی هر دو تن در دادند [و همدیگر را بدرود گفتند] و [پسر] را به پیشانی بر خاک افکند، او را ندا دادیم که ای ابراهیم: رؤیای [خود] را حقیقت بخشیدی، ما نیکو کاری را چنین پاداشی می دهیم. راستی که این همان آزمایش آشکار بود و او را در ازای قربانی بزرگ باز رهانیدیم و در [میان] آیندگان برای او [آوازه نیک] به جای گذاشتیم. نیکوکاران را چنین پاداش می دهیم. در حقیقت او از بندگان با ایمان ما بود» (صافات/102 ـ 111).

در برهه زمانی فعلی مسلمانان و قاطبه انسان ها بدون استثناء گرفتاری ها و درد و رنج های فراوانی را با تمام وجود حسّ و آن را لمس می کنند؛ لذا نیاز و ضرورت نزدیک شدن به خدای متعال به شدت ملموس است و این بایسته از رهگذر پایبندی به شرایع اسلام و سنت رسول خدا صلی الله علیه وآله ممکن است. به یک سخن امروز جهانیان دریافته‌اند به توسل و دعا برای رفع بلا و مستجاب شدن دعا سخت نیازمند هستند.

این بنیاد یادآوری می کند: مناسبت عید قربان برای همه مسلمانان ارجمند و گرامی است؛ عیدی که خدای سبحان آن را با قربانی کردن و نزدیک شدن به حضرتش همراه و ملازم کرده است.

روشن باشد که بر گزاری این سنت اسلامی مایه برکت است و بلا را از مسلمانان به ویژه و به طور کلی از عموم مردم دفع و رحمت خود را بر آنان نازل می کند. حضرت باری تعالی در این معنا فرموده است: «لِیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَیَذْکُرُوا اسْمَ اللهِ فِی أَیَّامٍ مَعْلُومَاتٍ عَلَی مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِیمَةِ الْأَنْعَامِ فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیرَ؛ تا شاهد منافع خویش باشند و نام خدا را در روزهای معلومی بر دام های زبان‌بسته‌ ای که روزی آنان کرده است ببرند. پس از آن ها بخورید و به درمانده مستمند بخورانید» (حج/28)، والله ولی التوفیق.
  
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.