LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
خلاصه بیانات آیت الله العظمی شیرازی در اجتماع عظیم عزاداران نبوی به مناسبت شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله
کد 11339
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 مهر 1399 - 29 صفر الأحزان 1442
مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله به رسم هرساله با حضور در جمع عزاداران نبوی در تاریخ 28 صفر الاحزان 1442 سخنان ارزشمندی را ایراد فرمودند. خلاصه بیانات معظم له به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
سالروز شهادت اشرف اولین و آخرین، پیامبر بزرگوار، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه وآله و بنابر قولی شهادت سبط اکبر ایشان حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و سالروز شهادت امام رئوف، حضرت امام رضا علیه السلام را به مقام رفیع و منیع آقا بقیة الله، مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف تسلیت و تعزیت عرض می کنم.

و همینطور این مناسبت ها را به تمام شیعیان و کسانی که به سبب فقدان این معصومان علیهم السلام متحمل مصیبت شده اند، تعزیت عرض می کنم.

امیدوارم خدای عزوجل با عنایت خاصه خود در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تعجیل بفرماید تا مصائبی که عالم با آن گرفتار است برطرف شود.

ایشان در ادامه فرمودند: یکی از آیات قرآن کریم که راجع به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وارد شده است این آیه است: «وَیُحِلُّ لَهُمُ الطَّیِّبَاتِ وَیُحَرِّمُ عَلَیْهِمُ الْخَبَائِثَ».

دنیایی از مطالب در این آیه نهفته است. طیبات به معنای خوبی ها و خبائث به معنای بدی هاست.

از اوصاف پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله این است که تمام خوبی ها در زمینه های مختلف: اقتصادی، اجتماعی، روحی، روانی و... را بر مردم حلال می شمارند و تمام بدی ها را در هر زمینه ای نفی می کنند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در این قسمت از بیاناتشان به مقوله اربعین حسینی در سال جاری پرداختند و گفتند: قبل از آنکه وارد بحث شوم از تمام کسانی که توفیق داشته و در راه اقامه شعیره بزرگ اربعین حسینی در سال جاری گام برداشته اند مخصوصاً کسانی که به زیارت امام حسین علیه السلام مشرف شدند، به حسب وظیفه شرعی خود تشکر می کنم. بنده برای همه آن ها در نماز و غیر نماز دعا کردم؛ چرا که این کار تأسی به امام معصوم علیه السلام است که در سجده برای اقامه کنندگان شعائر حسینی دعا کردند.

اربعین سال جاری تمام شد اما کسانی که می توانند تحقیق کنند که اگر کسی در راه اقامه شعائر حسینی دچار مشکلات مختلف شده است، به آنان یاری رسانند که این مقام بزرگی در نزد خدای متعال است. در مقابل وای بر حال کسانی که در راه اربعین حسینی کارشکنی کرده اند. روایت تکان دهنده ای در این زمینه وارد شده است که از روایات معتبر است.

ایشان ادامه دادند: اسحاق بن عمار به امام صادق علیه السلام عرض کرد که شخصی از من سؤال کرد آیا به حج مشرف بشوم یا خیر و من به او گفتم نرو؛ چرا که وضعیت جسمانی ضعیفی داشت.

حضرت امام صادق علیه السلام به او فرمودند: «ما اخلقک أن تمرض سنة؛ شایسته است که یک سال بیمار شوی» و اسحاق بن عمار با آن جلالت شأن به مدت یک سال بیمار شد فقط به دلیل اینکه یک «نه» گفته بود.

بدون شک و با استناد به روایات معتبر، زیارت امام حسین علیه السلام افضل از حج است و علمای شیعه این زیارت را مستحب می دانند و برخی واجب دانسته اند. با این حساب وای به حال کسی که در این راه کارشکنی کند. کجایند امثال هارون که این زیارت را منع می کردند؟! هارون چه بسیار کسانی را کشت، حبس کرد و شکنجه داد اما الآن جز لعن برایش باقی نمانده است.

مرجع عالیقدر در ادامه به جنایات متوکل اشاره کردند و فرمودند: در احوال متوکل وارد شده است که سخت ترین روزها بر زائران حسینی در زمان متوکل بود. متوکل بارها زائران کربلای معلی را قتل عام کرد یا به زندان مطبق فرستاد. مطبق زندانی هولناک بود که در دل صحرا حفر می شد و در دل آن گودال اتاقک کوچکی می ساختند که حتی برای نشستن فضای کافی نداشت و زندانی را در این گودال با غل و زنجیر می بستند. می بینیم که در این زمان حتی قبری برای متوکل باقی نمانده است.

آیا کسانی که امسال مردم را از زیارت امام حسین علیه السلام منع کردند ولایتی بر مردم داشتند؟! ائمه اطهار علیهم السلام در زمانی که دست زائران را قطع می کردند، مردم را از زیارت امام حسین علیه السلام منع نکردند و حتی حضرت امام هادی علیه السلام کسی را برای طلب حاجت به کربلا فرستادند تا در آن مکان برای استجابت حاجت ایشان، دعا کند. پس وای به حال کسانی که در سال جاری مانع از زیارت امام حسین علیه السلام شدند.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله به بحث خود ادامه دادند و بیان داشتند: حقا که تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله شایسته مطالعه و تبلیغ است. هرچه در این راه از سیره ایشان نگاشته و گفته شده است کم است. به جوانان دختر و پسر سفارش می کنم تاریخ و سیره ایشان را در کتب مختلف مطالعه کنند.

طبق آیه ذکر شده پیامبر صلی الله علیه وآله نسبت به تمام خوبی ها تأکید داشتند و از هر بدی نهی می کردند. ایشان به مدت ده سال در مدینه منوره حکومت کردند. در این مدت ایشان دچار مشکلاتی از سوی منافقان داخلی و مشرکان شدند که در هیچ حکومتی نظیر ندارد. از جمله این مشکلات هشتاد جنگ بود که بر ضد ایشان برپا شد جدای از خیانت های منافقان.

با وجود تمام این مشکلات یک نفر از گرسنگی در حکومت ایشان از بین نرفت. چنین کفایت اقتصادی در کدام حکومت اسلامی فعلی وجود دارد؟! آیا کسی در حکومت پیامبر صلی الله علیه وآله از شدت فقر دست به خودکشی زد؟! چرا دنیا از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله درس نمی پذیرد؟! این امر دو سبب دارد: یا به آنان نرسیده و تبلیغ کم بوده و یا حاکمان خبث طینت دارند.

در حکومت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله یک مورد آدم ربایی و یا از این قبیل جنایات رخ نداد و این از کفایت اقتصادی و سیاسی و اخلاقی و... ایشان بود. در مقابل کشورهای دنیای فعلی چه تعاملی با یکدیگر دارند؟!

در سالیان گذشته یک کشیش مسیحی اهل ارومیه به دست جوانان شیعه به این مذهب پیوست و نام خود را محمد صادق نهاد.

او پس از استبصار، در نقاط مختلف ایران به تبلیغ پرداخت و هزاران مسیحی را مسلمان و شیعه کرد. او همچنین کتاب هایی نوشت که کتاب «بیان الحق» از آن جمله است. جلد چهارم این کتاب به معجزاتی از پیامبر صلی الله علیه وآله اختصاص دارد که در کتب نصارا وارد شده است. این یک ثمره از تبلیغ جوانان شیعه است. تبلیغ از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله واجب است و باید همگان به آن بپردازند.

جوانان باید در مرحله اول با تاریخ پیامبر صلی الله علیه وآله آشنا شوند و سپس آن را به جهان برسانند. مظلوم ترین مظلومان در زمان فعلی پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله هستند؛ چرا که با هزینه های هنگفت و با رسانه های فراوان به ایشان تهمت های ناروا نسبت می دهند و سایر ائمه علیهم السلام نیز اینگونه اند.

ماه صفر رو به پایان است. دو ماه محرم و صفر و در ادامه ایام محسنیه ایام عزا هستند و از 9 ربیع ایام شادی آغاز می شود و شیعیان باید در ایام اندوه اهل بیت علیهم السلام اندوهگین و در ایام شادی آنان شاد باشند و این حزن و شادی را بروز و نشان دهند؛ چرا که تولی و تبری از ارکان دین است.

جوانان مؤمن باید سایر جوانان را دریابند. نباید جوانی از مکتب اهل بیت علیهم السلام دور شود. این قشر بر یکدیگر تأثیر بیشتری دارند. لذا باید جوانان مؤمن وقت خود را صرف سایر جوانان کنند تا مبادا جوانی از لحاظ دینی از دست برود. بخشی از این مصیبت به دلیل ماهواره ها و فضای مجازی منفی است اما بخش دیگر آن بسته به فعالیت ما است که باید به آن پرداخته شود.

دو قشر در این مسیر وظیفه سنگین تری نسبت به سایرین دارند: عالمان و حاکمان. جدای از این دو قشر همگان باید به جوانان اهمیت دهند و جوانان اطراف خود را در محدوده دین باقی نگهدارند.

مرجع عالیقدر در بخش پایانی بیانات خود فرمودند: مسأله مهم دیگر مسأله ازدواج جوانان است. همگان باید به مسأله ازدواج دختران و پسران جوان اهتمام ورزند. این مسأله باید آسان گرفته شود. امام سجاد علیه السلام می فرماید ازدواج در اسلام از آسان ترین مسائل است. پس باید این مسأله را آسان گرفت تا از انحراف جوانان دختر و پسر جلوگیری شود.

در زمان رسول خدا صلی الله علیه وآله مهریه برای ازدواج کسی که توانایی مالی نداشت یا یک حلقه از سیم آهنی بود یا آموزش چند سوره از قرآن، اما در زمان ما به یک مسأله پیچیده و سخت تبدیل شده است. این نشان از آن است که باید بیشتر به مسأله ازدواج جوانان همت گمارد.

همت کنید از روز 9 ربیع به بعد به امر ازدواج جوانان بپردازید و موانع بر سر راه جوانان را از بین ببرید. این یک مسئولیت بر عهده همگان است که باید در ایام شادی اهل بیت علیهم السلام به آن پرداخته شود.

امیدوارم خدای عزوجل به همگان توفیق دهد نشاط در دو ماه محرم و صفر در مابقی روزها هم حفظ و به مسأله تولی و تبری اهمیت داده شود.
 
وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.