LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
"بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
بازگرداندن حیات به مناطق جنگی وظیفه‌ای انسانی است
کد 11448
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 24 آبان 1399 - 27 ربيع الأول 1442
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی با صدور بیانیه‌ای بازگرداندن حیات به مناطق جنگ‌زده را وظیفه‌ انسانی خواند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: در «روز جهانی ممنوعیت استفاده از محیط زیست برای جنگ و منازعات نظامی» که مجمع عمومی سازمان ملل متحد آن را تعیین کرده و جامعه جهانی به ضرورت بازگرداندن حیات به مناطق آسیب دیده و متضرر از عوارض جنگ تأکید کرده است، این سازمان نیز بر اهمیت فراهم آوردن ساز و کار مادی و معنوی در این راستا و با این هدف تأکید می‌کند.

چنان که همگان می‌دانند جامعه بشری ضرر و زیان جنگ‌ها را با آمار کشته شدگان و زخمی‌های نظامیان و مردم بی دفاع و حجم زیان‌هایی که به شهر‌ها و زیرساخت‌ها وارد شده بر‌آورد کرده و می‌کند، ولی محیط زیست غالباً قربانی است که در جنگ‌ها از آن صحبت نمی‌شود و بی‌تفاوت از کنار آن می‌گذرند. به منظور محقق ساختن اهداف نظامی چاه‌های آب با آلاینده‌ها آلوده، محصولات سوزانده، درختان جنگل‌ها بریده و خاک با سموم و مواد شیمیایی آلوده و دام‌ها کشته شده‌اند.

در این معنا مناطق درگیر جنگ در خاورمیانه، به ویژه در عراق، سوریه، ایران و افغانستان به طور بی‌سابقه‌ای از نظر زیست محیطی سیر قهقرایی داشته‌اند که آثار و پیامد‌های آن آشکارا در قالب و نمود کوچ ساکنان مناطق متأثر از عوارض و مشکلات زیست محیطی بروز کرده است.

بی هیچ تردیدی این موضوع می‌طلبد تا تمام تلاش‌های بین المللی و جامعه جهانی همسو شوند و دست یاری خود را به سوی کشورهایی که به علت جنگ‌ها و منازعات نظامی آسیب زیست محیطی دیده‌اند دراز کرده و آن را یاری و کمک کنند.

این بنیاد بر آن است که تأمین بارزترین عناصر حاکم گرداندن صلح از رهگذر تأمین و تضمینِ فراهم کردن محیط زیستِ بایسته و شایسته برای اسکان افراد، ممکن است؛ چراکه این امر روند مهاجرت و کوچ را متوقف کرده و جامعه جهانی را از منافع آن برخوردار می‌کند؛ بدین معنا که از مهاجرت آنان از این مناطق جلوگیری می‌شود و پروژه‌ها و طرح‌های پایا و بایسته را در پی دارد. سخن دیگر این است که باید محیط زیست مقبول برای سکونت و استقرار و زندگی مهیا شود.

این بنیاد در پایان بیانیه خود از سازمان‌ها و تشکل‌های جامعه مدنی می‌خواهد با تأملی در کتاب «محیط زیست در اسلام» اثر مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره، با نگاه و نگرش اسلام نسبت به حفاظت و صیانت از محیط زیست و اصلاح آن و ایجاد آینده مطلوب و مناسب و بهتر برای نسل‌هایی که شایسته آن هستند آشنا شوند.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.