LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري شهادت امام رضا عليه السلام در بيت مرجعيت
کد 1264
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 اسفند 1385 - 30 صفر الأحزان 1428

امروز 29/اسفند/1385 جهان تشيّع سوگوار شهادت مظلومانه امام رئوف وپيشواي هشتم شيعيان حضرت علي بن موسي الرضا عليه آلاف التحية والثنا مي باشد.

بدين مناسبت امروز در بيت مرجعيت وفقاهت در شهر مقدس قم مجلس عزايي با حضور طلاب، فضلاي حوزه، علما، زوار غير ايراني وسادات بزرگوار خاندان شيرازي تشکيل شد که طي آن خطباي ارجمند حجج اسلام ومسلمين خورشيدي، حاجيان ورسولي به ذکر جوانب گوناگون حيات، مجاهدات ومظلوميت حضرت ثامن الائمه عليه السلام پرداختند.

برخي از محورهاي مطرح شده در بيانات سخنرانان اين مجلس بدين قرار است:

1. از رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله نقل شده که فرمودند: به زودي پاره اي از تن من در سرزمين خراسان مدفون مي گردد. هيچ مؤمني او را زيارت نمي کند مگر اين که حق تعالي بهشت را بر او واجب مي سازد وبدن او را بر آتش جهنم حرام مي گرداند.(1) آن حضرت در حديث شريف ديگري فرمودند: پاره اي از بدن من در سرزمين خراسان مدفون خواهد شد که هر غمناکي او را زيارت کند خداي تعالي اندوه او را ذايل مي کند وهر گناهکاري که به زيارت او رود خدا گناهانش را مي آمرزد.(2)

2. از امام رضا عليه السلام روايت شده است که فرمودند: هرکه با دوري قبر من، مرا زيارت کند روز قيامت در سه جا به ديدار او مي آيم تا او را از ترس وهول روز قيامت ايمني بخشم: نخست در روزي که نامه هاي نيکوکاران در دست راست ونامه هاي بدکاران در دست چپ آنها قرار گيرد، ديگر در صراط وسوم نزد ترازوي اعمال. نيز از حضرت جوادالائمه عليه السلام روايت شده است که فرمودند: کسي که قبر پدرم را در طوس زيارت کند در حالي که عارف به حق آن حضرت باشد، من از جانب خداي متعال بهشت را براي او ضمانت مي کنم. همچنين از حضرت امام هادي عليه السلام روايت شده که فرمودند: هرکس حاجتي نزد خداي متعال داشته باشد قبر جدم حضرت امام رضا عليه السلام را در شهر طوس زيارت کند وغسل نمايد ونزد سر مبارک ايشان دو رکعت نماز گزارده، در قنوت نماز حاجت خود را بطلبد. اگر چنين کند حاجت او برآورده مي شود مگر اين که مربوط به گناه يا قطع رحم باشد. موضع قبر ايشان يکي از بقعه هاي بهشت است وهر مؤمني که آن را زيارت کند حق تعالي او را از آتش جهنم آزاد مي کند و داخل بهشت مي گرداند.

3. بر اساس روايات هنگامي که مأمون امام رضا عليه السلام را از مدينه به خراسان فرا خواند آن حضرت براي وداع به مسجد پيامبر صلّي الله عليه وآله آمدند وچند بار با ايشان وداع کردند واز مسجد خارج شدند ودوباره نزد قبر مطهر جدشان باز گشتند. هنگامي که عزم سفر نمودند اهل وعيال خود را جمع کردند وبه آنها امر فرمودند برايشان گريه کنند وفرمودند از اين سفر هرگز باز نمي گردند. در حقيقت امام با اين کار از قبل به فرجام اين سفر اشاره، ونيت پليد مأمون را فاش نمودند.

4. هنگامي که حضرت امام رضا عليه السلام به شهر مقدس قم رسيدند، اهل قم به پيشواز ايشان آمدند وبراي پذيرايي از ايشان با هم به جدال پرداختند وهر کس دوست داشت حضرت به خانه او درآيد. حضرت فرمودند: شتر من مأمور است وهر کجا فرود آمد من آن جا وارد مي شوم. شتر حضرت مقداري راه پيمود تا اين که درِ خانه اي خوابيد که صاحب آن، شب قبل در خواب ديده بود امام رضا عليه السلام فردا ميهمان او خواهد بود. اين خانه در حال حاضر در شهر مقدس قم مکان شناخته شده اي است ودر محل آن مدرسه اي بنا شده است.

5. آن حضرت در نيشابور در جمع شماري از محدثان به نقل از پدرانشان از رسول خدا از جبرئيل روايت کردند که خداي عزّوجل فرموده است: «لا إله إلاّ الله حصني فمن دخل حصني امن من عذابي؛ لا اله الاّ الله دژ مستحکم من است که هرکه بدان درآيد از عذاب من مصون خواهد ماند»، سپس چند قدمي که شتر ايشان راه پيمود فرمودند: «بشروطها وأنا من شروطها؛(3) البته اين دژ مستحکم شروطي دارد که من از جمله شروط آن هستم».

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. وسائل الشيعه، ج14، ص553.

2. همان، ص555.

3. بحارالانوار، ج3، ص7 (باب1ـ ثواب الموحدين والعارفين...، حديث14).





  • نظری برای این خبر درج نشده است.