LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آية الله العظمي شيرازي: "
تحصيل علم، تقوا و اخلاق نيک از مهم ترين ابزارهاي موفقيت در زندگي انسان هاست.
کد 141
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 آذر 1382 - 22 شوال المكرّم 1424
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي روز گذشته در جمع عدهاي از حوزويان و طلاب علوم ديني ضمن سخناني با اشاره به جايگاه و موقعيت عالمان ديني در جامعه اظهار داشتند: طلبه ها دنباله رويِ پيامبران هستند، لذا در روايات ائمه معصومين (عليهم السلام) از آنها به وارثان انبياء تعبير شده است که اين نشان از موقعيت و جايگاه اين گروه در جامعه است.
ايشان افزودند: خداي متعال لطف و عنايت نمودند که ما را جزء طلبه هاي بعد از پيغمبر اسلام و ائمه معصومين (عليهم السلام) قرار دادند، زيرا تمامي سخنان خوب و انسان ساز را پيامبران گذشته و خصوصاً ائمه اطهار بيان داشته و اکنون نيز در اختيار ماست.
آية الله العظمي شيرازي در ادامه تصريح کردند: هر خوبي و عنايتي که خداي متعال به انبياء (عليهم السلام) لطف نموده است در پيامبر اکرم (صلي الله عليه وآله وسلم) و وارثان ايشان به نحو شايسته و کامل تري وجود دارد و ما نيز الحمد لله در زماني قرار گرفته ايم که اقتضاي اين خوبيها وقابليّت ها بيشتر است.
ايشان ادامه دادند: موقعيتي که اکنون شما از آن برخوردار هستيد، بسيار بيشتر و بهتر از موقعيّت ابوذر و سلمان و ديگر صحابه پيغمبر اکرم (صلي الله عليه وآله وسلم) است زيرا آنها هيچگاه سخنان و فرمايشات امام صادق (عليه السلام)، امام باقر (عليه السلام) و ائمه معصومين ما را نشنيده و درک نکرده اند در حالي که ما از اين مواعظ و سخنان گهربار بهره مند هستيم و ميتوانيم آنرا چراغ راه زندگيمان قرار دهيم.
مرجع تقليد شيعيان جهان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ضرورت استفاده و بهره گيري از اين فرمايشات و موقعيت هاي مهم افزودند: استفاده کردن از اين گنجينه هاي علم و دانش و تقوا نيازمند يک مقدّمه و چند ابزار است که مقدّمه اکيده آن داشتن عزم، اراده و تصميم است که هر کس تصميم قاطعانه تري بگيرد قطعاً موفق تر خواهد بود.
ايشان در ادامه تصريح کردند: اگر انسان تصميم به انجام عملي گيرد به ناچار دنبال وسايل و ابزار انجام آن نيز خواهد رفت. بنابراين مهمّ، داشتن تصميم و اراده است که هر چه تصميم قوي تر باشد، ابزار و لوازم آن کار نيز سريع تر و آسان تر فراهم خواهد گشت.
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي خاطرنشان ساختند: يکي از مهم ترين اين ابزارها تحصيل علم است، يعني اينکه انسان از تمامي لحظات زندگي خود به نحو شايسته استفاده کرده، علوم اهل بيت (عليهم السلام) را فرا گيرد و در زندگاني خويش به کار برد.
ايشان افزودند: دومين مطلبي که براي اين هدف لازم و ضروري است داشتن تقواست، يعني انسان خود را از افراط و تفريط و فشارهاي رواني مصون نگه داشته و به گونه اي عمل کند که دل او از گناه و پليدي متنفّر گردد و از آن نيز بپرهيزد.
آية الله العظمي شيرازي ادامه دادند: اين تعاريف معناي لغوي تقواست اما معناي شرعي آن يعني اينکه انسان در راه خدا افراط و تفريط نکند و از معاصي و گناهان بپرهيزد، لذا کسي که تقوا دارد از گناه متنفّر است و آنکه از گناه تنفّر نداشته باشد نشانه آن است که به تقوا دست نيافته و از آن به دور است.
ايشان سومين ابزار مهم براي رسيدن به اهداف را خوش اخلاقي برشمرده و افزودند: انسان بايد تصميم بگيرد که همواره خوش اخلاق باشد، چنانچه سيره پيامبر اکرم (صلي الله عليه وآله وسلم) چنين بوده است و ما نيز طبق فرمايش کلام الله مجيد بايد از پيغمبر اکرم (صلي الله عليه وآله وسلم) که «اسوه حسنه» هستند، الگو گرفته و به آن عمل کنيم که اين براي دنيا و آخرت ما مفيد و همراه با خير و سعادت است.
ايشان تصريح کردند: پيامبران الهي و ائمه معصومين (عليهم السلام) هزاران نفر از مردم گمراه را با اخلاق خوب و روي گشاده خويش هدايت کردند، بنابراين ما نيز بايد با الگو قرار دادن اين بزرگواران و با به کار گيري اخلاق خوب و نيکو موجبات هدايت و رستگاري ديگران حتي دشمنانمان را فراهم سازيم چرا که انسان نبايد راضي شود که حتي دشمن او نيز به جهنّم برود.
آية الله العظمي سيد صادق شيرازي در پايان افزودند: اين سه مورد [تحصيل علم، تقوا و اخلاق نيکو] از اصول اساسي و مهم روحانيون و عالمان دين است که گذشته از فوايد دنيوي آن، منشأ خيرات و مبرّات فراوان در عالم آخرت خواهد بود.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.