LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر:"
ايمان کامل در گرو بردباري در مشکلات وسختي هاست
کد 1798
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 شهریور 1387 - 23 شعبان المعظّم 1429

 

جمعي از زوار سعودي عتبات مقدسه با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي ديدار کردند.

معظم له در اين ديدار با تأکيد بر اهميت وجايگاه والاي صبر در بيانات پيشوايان معصوم خاطرنشان کردند: از مولايمان امير المومنين صلوات الله عليه روايت شده است که فرمودند: «عليکم بالصبر فإن الصبر من الإنسان کالرأس من الجسد، ولا خير في جسد لا رأس معه ولا في ايمان لا صبر معه(1)؛ تا مي توانيد بردباري پيشه کنيد چرا که نسبت بردباري به ايمان همانند سر به پيکر است. پيکري که سر نداشته باشد هيچ سودي ندارد و ايمان بدون بردباري هم بي فايده است.

ايشان افزود: زنده بودن و بقاي جسد انسان در گرو وجود سر است. لذا اگر سر انسان کنده شود پيکر او سودي ندارد حتي اگر قلب و ريه و کبد سالم داشته باشد و بقيه اندام او در نهايت تندرستي باشد. رابطه صبر با ايمان نيز چنين است يعني ايمان آدمي در گرو صبر است و آن که صبر نداشته باشد ايمان ندارد. در حديث شريفي از مولايمان امام صادق عليه السلام آمده است: «الصبر من الايمان بمنزلة الرأس من الجسد، فإذا ذهب الصبر ذهب الإيمان؛ نسبت صبر به ايمان مانند سر آدمي به پيکر اوست، اگر سر نباشد پيکر از بين مي رود و اگر برد باري نباشد ايمان آدمي تباه مي شود(2).

معظم له در توضيح بياناتشان فرمودند: منظور از صبر در فرهنگ اسلامي صبر کردن بر مشکلات وبلاهايي است که هيچ راه حلي ندارد. بدين معنا که اگر مثلا کليه هاي شخصي دچار بيماري شد بايد در پي درمان آن برآيد ولي اگر بيماري او به طور کامل بهبود نيافت بايد بردباري پيشه کند نه اين که زبان به گله وشکايت بگشايد وبيتابي نمايد. به همين قياس اگر زني شوهر بد رفتاري داشت وظيفه دارد براي اصلاح او نزد خدا دست به دعا بردارد و در هدايت او بکوشد ولي اگر کوچک ترين نتيجه اي نگرفت بايد صبر و تحمل داشته باشد.

هم چنين است مردي که زن بدخو دارد با کسي که از دشمن، همسايه بد، فرزندان نا صالح و يا خويشاوندان بد رفتار خود در رنج است. البته چنين کاري نياز به عزم وتصميم دارد. صبر مسئله اي است که مورد ابتلا و نياز هر زن و مرد مؤمني است و کسي که در دشواري و ناهمواري ها صبوري کند به مقام والالي نزد خداي متعالي دست خواهد يافت.

آيت الله العظمي شيرازي در پايان فرمودند: شما در سفر طاعت و عبادت قرار داريد. اين سفر زيارتي و اين فرصت معنوي را غنيمت بشماريد و تصميم بگيريد در برخورد با همه دشواري ها و مشکلات بردبار باشيد، اين را بدانيد که صبر ايمان آدمي را کمال مي بخشد.

در اين ديدار هم چنين حجت الاسلام سيد حسين شيرازي در جمع حاضران بياناتي ايراد داشت.

 

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) نهج البلاغه، حکمت 82.

2) کافي، ج2، ص87 (باب الصبر، حديث2).

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.