LOGIN
خبر
shirazi.ir
برگزاري آيين هاي بزرگداشت سالگرد ارتحال آيت الله العظمي شيرازي در کربلاي معلا
کد 1852
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 مهر 1387 - 19 شوال المكرّم 1429

به همت مؤسسه رسول اعظم صلي الله عليه وآله و با حضور گسترده علما و شخصيت ها و عموم مردم گردهمايي سالانه ارتحال مرجع راحل با شعار «آيت الله العظمي شيرازي، سيره جهادگرانه و تاريخ درخشان» در منطقه بين الحرمين شهر مقدس کربلا برگزار شد.

در اين مراسم که با تلاوت روح بخش آيات کلام الله مجيد آغاز شد حاضران در تجليل از مقام والاي آن عالم رباني يک دقيقه سکوت کردند و براي شادي روح علماي ابرار به ويژه مرجع راحل به قرائت سوره فاتحه پرداختند.

سخنران نخست اين گردهمايي حجت الاسلام شيخ عبدالکريم حائري، مسئول حوزه علميه کربلاي معلا بود که ضمن اشاره به برخي از خاطرات و مشاهدات خود از زندگاني و سيره مرجع راحل خاطرنشان کرد: بنده از نزديک با مرجع راحل آشنا شدم و اين جا و در اين مجال اندک نمي توانم درباره همه جوانب شخصيت ايشان سخن بگويم لذا فقط به جنبه علمي ايشان اشاره مي کنم که گوياي انديشه ژرف و فکر خلاق ايشان مي باشد.

در اين مجال به خصوص دانشنامه «الفقه» و جوانب متعدد آن از «طهارت» تا «ديات» مثال زدني است. در اين کتاب مسائلي وجود دارد که پيش از ايشان هيچ کس بدان نپرداخته است. وي «گستردگي» و «نوگرايي» را دو ويژگي دانشنامه الفقه برشمرد و خاطر نشان کرد: در اين دايرة المعارف فقهي اقوال تمام فقها از شيخ مفيد تا معاصران به تفصيل در هر مسئله ياد شده است و بيش از هزار مسئله جديد و روزآمد را در خود جاي داده است که براي نخستين بار در همين کتاب مورد کاوش فقهي قرار گرفته است.

او در بخش ديگري از سخنانش ضمن بيان پاره اي از مشاهدات خود از زندگاني مرجع راحل به مراتب والاي اخلاق و تقواي ايشان اشاره نمود.

در ادامه مراسم، آيت الله سيد مرتضي قزويني با اشاره به آيه شريفه: «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَي نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا؛ در ميان مؤمنان مرداني هستند که بر پيماني که با خدا بسته بودند وفادار ماندند برخي پيمان خود را به آخر رساندند و عده اي در انتظارند و هرگز تغيير و تبديلي در عهد و پيمان خود نداده اند» اظهار داشت: درباره عالم عامل و عابد زاهد و پارسايي که بيش از نيم قرن با وي زيستم و در شيريني و تلخي و دشواري و آساني و در مباحثات و دروس علمي با هم بوديم چه مي توان گفت: مردي که مظلومانه زيست و مظلومانه رخت از جهان بربست ولي با اين حال چون کوهي استوار و نستوه ايستاد. به عمل کردن و کار ايمان داشت و دمي احساس خستگي نمي کرد. عابد پارسايي بود که شب ها را به عبادت سپري مي کرد و نسبت به زر و زيور سخت بي اعتنا بود. او با قلم و زبان خود به جهاد پرداخت و بيش از 1160 کتاب در موضوعات گوناگون به جامعه علمي و ايماني تقديم داشت.

وي افزود: مرجع راحل در هر کدام از رشته هاي اصول و فقه نبوغ ويژه اي داشت که در دوره تحصيلات آن را از نزديک لمس کردم. او همچنين سخنور برجسته اي بود که در ماه مبارک رمضان در مدرسه هنديه تفسير قرآن مي گفت و خلق انبوهي از طبقات گوناگون جامعه براي شنيدن بياناتش حاضر مي شدند.

او در ادامه به پاره اي از خاطرات خود از مرجع راحل در دوره پادشاهي و نيز جمهوري در عراق اشاره و تأکيد کرد: زمان حضور ايشان در کربلا دوره شکوفايي حوزه علميه اين شهر مقدس بود و در آن هنگام بيش از 25 مدرسه علميه نشاط و فعاليت علمي داشتند که امروزه از آن مقدار فقط دو مدرسه باقي مانده است.

دکتراحمد باهض تقي مدير مرکز مطالعات راهبردي «الفرات» ديگر سخنران اين گردهمايي بود که درباره بحران اقتصادي امروز جهان و راه حل هاي آن در پرتو انديشه هاي مرجع راحل سخن گفت.

او ضمن بيان نقاط ضعف نظام سرمايه داري و بحران مالي امروز جهان که پي آمد همين نظام است گفت: آيت الله العظمي سيد محمد شيرازي در آثار ارزشمند خود نقايص و بدي هاي اين نظام را يادآور شده است.

او هم چنين پيشنهاد کرد براي مواجهه با اين قبيل مسائل کارشناسان امر را به مطالعه و کار بستن انديشه هاي اقتصادي و مالي مرجع راحل که اساساً برخاسته از تعاليم اسلام و سنت و شريعت مقدس است فرا خواند و به بيان پاره اي از ايده هاي مرجع راحل در اين خصوص پرداخت.

گفتني است در اين گردهمايي شخصيت هاي علمي، سياسي، اجتماعي و عموم مردم حضور يافتند از ميان شخصيت هاي ديني مي توان به هيئت نمايندگي آستانه مقدس حضرت سيدالشهدا عليه السلام، هيئت هايي از سوي مراجع و آيات عظام مدرسي، حائري و صدر، مدرسه امام حسين عليه السلام و شماري از استادان و طلاب حوزه علميه کربلاي معلا اشاره نمود.

در اين مراسم استاندار کربلا، برخي از نمايندگان مجلس، نماينده نخست وزير و شماري از شخصيت هاي سياسي و کشوري حضور يافتند.

اين مراسم به صورت مستقيم از شبکه هاي ماهواره اي «الانوار» و «الفرقان» پوشش خبري داده شد.

از سوي ديگر مجلس بزرگداشتي به همين مناسبت و به همت يکي از تشکل هاي مربوط به بانوان به نام «جمعيت دوستي و شکوفايي» در کربلاي معلا برگزار شد.

در اين نشست که با شعار «آيت الله العظمي شيرازي، گواه زنده و اسوه حسنه» در حسينيه «عترت طاهرين» واقع در منطقه قزوينيه کربلاي معلا تشکيل شد نمايندگان و اعضاي مؤسسات و جمعيت هاي بانوان، مديران و استادان مدارس، و جمع کثيري از بانوان کربلا حضور يافتند و مراتب ارادت خود را به عالمان رباني ابراز داشتند.

طي اين مراسم همسر سيد مصطفي شيرازي و نواده مرجع راحل ضمن قرائت پيام خاندان شيرازي گفت: جاودانگي علما ريشه در ويژگي هاي ممتاز آنان دارد. يکي از ويژگي هاي مرجع راحل که مي تواند الگوي ما قرار گيرد اين است که هميشه با خدا بود و پيوندي استوار با اهل بيت عليهم السلام داشت و با اين که خود را وقف خدا کرده بود و با آن همه دستاوردها و خدمات درخشان مي گفت: من خدمتي در خور، انجام نداده ام.

او يکي از ديگر ويژگي هاي مرجع راحل را بلندهمتي برشمرد و خاطر نشان کرد: مرجع راحل مي فرمود کسي که در گفتار و کردار با خداي خود صداقت داشته باشد مي تواند منشأ آثار شگفت قرار گيرد. او از امام حسين عليه السلام طلبيد که توفيق نگارش هزار کتاب را به او عنايت فرمايد. از سوي ديگر ايشان بيش از ده هزار جلد مطالعه نمود و لذا انديشه نوآورانه اي داشت. نکته ديگر غنيمت شمردن از کم ترين فرصت ها در زندگي ايشان براي خدمات علمي بود. ايشان هميشه با خود قلم و کاغذ همراه داشت و در اوقات فراغت مي نوشت.

سرکار خانم شيرازي در بخش ديگري از سخنانش تأکيد کرد: دوستداران اهل بيت عليهم السلام بايد در هر حوزه اي که فعاليت مي کنند در اوج باشند.

پيشوايان دين ما آموخته اند که وقتي يکي از شيعيان علي عليه السلام در قبليه اي حضور دارند بايد مايه مباهات آن قبيله باشد. خواهران مؤمن نيز بايد در هر حوزه و فضايي که هستند بهترين، و مايه مباهات باشند.

در ادامه سرکار خانم بثينه الخفاجي نايب رئيس تحريريه مجله «بشري» درباره موضوع «اخلاق در انديشه مرجع راحل» سخن گفت.

وي خاطر نشان کرد: همه اديان آسماني بر اهميت اخلاق تأکيد کردند و رسول خدا صلي الله عليه وآله نيز فرموده اند: «إنما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق؛ من فقط براي تکميل والايي هاي اخلاقي به پيامبري مبعوث شدم».

لذا مرجع راحل که به شدت متأثر از رسول خدا و اهل بيت عليهم السلام بود مصداق روشن اخلاق اسلامي بود او وقتي تشخيص داد استعمار سبب اصلي دور شدن مسلمانان از ارزش ها و اخلاق اسلامي است و به جاي آن سموم و آلودگي هاي فکري را از طريق اينترنت و ماهواره ها در ميان مسلمانان تزريق مي کند، به آگاهي بخشي در ميان جوانان پرداخت و آنان را به بازگشت به قرآن که بزرگ ترين کتاب اخلاق است فرا خواند.

وي افزود: براي آن که فضايل اخلاقي به ملکه انسان تبديل شود يادآوري هميشگي و استمرار لازم است. مرجع راحل هميشه به خواندن دعاي مکارم الاخلاق و پايبندي به مضامين آن دعوت مي فرمود و اخلاق نيک را براي شيعيان ضروري مي دانست.

شعرخواني برخي از بانوان و اجراي نمايشواره اي درباره آخرين سفارش هاي مرجع راحل به بانوان توسط جمعيت نورالزهرا از ديگر برنامه هاي اين گردهمايي بود.





 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.