LOGIN
خبر
shirazi.ir
دادن صدقات موجب جاري شدن برکت در زندگي است
کد 185
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 دی 1382 - 26 ذوالقعدة الحرام 1424
حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي گفت: دادن صدقه موجب جاري شدن برکات در زندگي مي گردد که نعمت دنيا و نام نيکو را به دنبال خواهد داشت.
حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي جمعه شب گذشته در ادامه سلسله درس‌ هاي اخلاق در بيت آية الله العظمي شيرازي با اشاره به اينکه متأسفانه برخي مردم خداي متعال را به فراموشي سپرده‌ اند گفت: همواره کارهايي که در آن پول و ماديّات نقش اساسي دارد مورد توجّه اکثريت مردم واقع شده و آنان نيز در انجام آن کارها پيشتاز مي باشند.
وي تصريح کرد: در امور و کارهايي که مربوط به خداي منّان و دستورات الهي اوست کمتر کسي يافت ميشود که بتواند آن‌ را به درستي و صحيح انجام داده و فرمان خداي بزرگ را کاملاً اطاعت کند.
حجة الاسلام شيرازي با تذکّر آيه‌ اي از کلام الله مجيد و روايتي تاريخي گفت: هنگامي که خداي - عزّ وجل – در مورد دادن صدقه هنگام سخن گفتن با پيامبر اکرم (صلّي الله عليه وآله وسلّم) آيه‌ اي نازل فرمود و دستور داد که مردم هنگام نجوا کردن با پيامبر صدقه بدهند، هيچ کس به جز حضرت امير المؤمنين (عليه السلام) حاضر به انجام چنين دستوري نشد، زيرا در اين کار پول خرج کردن و دادن صدقه در ميان بود که براي بيشتر مردم مکروه و ناخُرسند به شمار مي رفت.
وي افزود: پس از نزول اين آيه و آزمايش مردم که براي پرهيز از دادن صدقه از سخن گفتن با پيامبر (صلّي الله عليه وآله وسلّم) نيز خودداري کردند، خداي متعال با نزول آيه ‌اي ديگر اين فرمان را نقض نمود.
فرزند مرحوم حضرت آية الله العظمي سيد محمد شيرازي (ره) در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: دين و شريعت اسلام، مکتبي بسيار سهل و آسان است که اگر گهگاه سختي ها و مشکلاتي نيز در دين ديده مي شود، آن نارسايي ها از ناحيه خود ماست و دين في نفسه سخت گيري بي مورد و يا عيبي از خود ندارد.
وي با اشاره به حادثه اي از صدر اسلام خاطرنشان کرد: در زمان رسول اللّه (صلّي الله عليه وآله وسلّم) که مسلمانان تازه به مدينه مهاجرت کرده بودند اشخاصي بودند که در مدينه خانه و سرپناهي نداشته و در نهايت تنگدستي زندگي مي کردند که پيامبر (صلّي اللّه عليه وآله وسلّم) آنان را در نقطه اي مقابل مسجد خود سکني داد، که از آن پس آن افراد به اصحاب صفّه معروف گشتند.
وي ادامه داد: روزي شخصي از اين اصحاب صفّه که از ياران پيامبر بودند از حضرت رسول (صلّي الله عليه وآله وسلّم) درخواست کرد که براي او دعا کند تا خدا به او رزق و روزي بييشتر عطا کند و بر اين خواسته خود اصرار ورزيد تا اينکه پيامبر (صلّي الله عليه وآله وسلّم)، سرانجام براي وي دعا کرده و آن شخص نيز در مدّت زمان کمي صاحب گوسفندان بسيار و ثروت فراواني گشت. سيد جعفر شيرازي افزود: هنگامي که خداي – جلّ وعلا – آيه صدقه را نازل فرموده و پيامبر (صلّي الله عليه وآله وسلّم) دستور داد تا از مردم صدقه بگيرد آن شخص هنگامي که فرستاده پيامبر به نزد او رفت از دادن صدقه به بهانه هاي مختلف خودداري کرد تا آنجا که سرانجام خداي متعال آيه اي را در مزمّت وي نازل فرمود.
وي تصريح کرد: دادن صدقه در دنيا موجب جاري شدن برکات در زندگي انسان مي گردد که علاوه بر افزوني نعمت هاي دنيا، ذکر و نام نيکو را نيز براي انسان به دنبال خواهد داشت.
حجة الاسلام شيراي در پايان گفت: انسان بايد همواره به اين نکته بينديشد که تنها به دنبال کسب رضاي خداي متعال باشد که اين امر، آبرو و وجاهتي براي انسان به دنبال خواهد داشت که با هيچ پول و قدرتي به دست نمي آيد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.