LOGIN
بیانات
shirazi.ir
آيت الله العظمي شيرازي: با عمل کردن به مضامين قرآن به درجات والاي بهشت نائل شويد
کد 1870
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 آبان 1387 - 16 ذوالقعدة الحرام 1429

 

اعضاي هيئت قرآن حکيم و امور خيريه از کربلاي معلا روز دوشنبه گذشته (20آبان ماه1387) در شهر مقدس قم با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله ديدار کردند.

معظم له در اين ديدار طي بياناتي خاطر نشان کردند: روزي شخصي نزد من آمد و درباره يکي از دوستانش که مؤمن و دوستدار اهل بيت عليهم السلام بود و علاوه بر صفات نيک بسيار، در برآوردن حوائج مردم کوشا بود سخن گفت. او گفت: پس از اين که دوستم به رحمت خدا رفت. شبي او را در خواب ديدم و حال و روزش را جويا شدم. گفت: الحمدلله وضعم خوب است ولي حسرت و افسوس مي خورم. پرسيدم: چرا؟ گفت: من در زندگي هميشه کارهاي نيک مي کردم و حوائج مردم را برآورده مي ساختم. اکنون افسوس مي خورم که چرا بيشتر کار نيک انجام ندادم. چرا که در اين جهان مشاهده مي کنم که اين اعمال چه ثواب و اجر عظيمي دارند.

مرجع عالي قدر افزودند: خداي متعال در قرآن کريم فرموده است: «وَأَنذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ؛(1) آنان را از روز پشيماني و حسرت بيم ده. در آن هنگام که همه چيز پايان مي يابد و آنها در غفلتند و ايمان نمي آورند». هر انساني در روز قيامت وقتي نامه اعمال خود را مي بيند، اگر مشاهده کند که در دنيا مثلا يک تن نان يا گوشت يا شيريني مصرف کرده است هرگز حسرت نمي خورد که چرا بيشتر نخوردم و چه بسا آرزو کند که کاش کم تر خورده بودم. اما اگر يکصد بار در مدت عمر خود قرآن را ختم کرده باشد افسوس مي خورد که چرا صد و يک بار يا دويست بار قرآن را ختم نکرده است. و همين طور اگر يکصد بار با خوش رويي با خانواده و همکاران و خويشاوندانش برخورد کرده باشد و در جاهاي گوناگون روي هم رفته يکصد بار خشم خود را فرو خورده، بدي ديگران را با خوبي پاسخ گفته، بر تنگدستي خود صبر کرده و دست به حرام و دزدي و کلاه برداري نزده است، افسوس خواهد خورد که چرا يکصد و يک بار يا دويست بار يا حتي بيشتر اين کارهاي نيک را انجام نداده بود تا اينک پاداشي به مراتب بهتر و بيشتر در انتظارش باشد.

شخصي در همين جا به من گفت: پدرم بقال بود و متأسفانه دست به کلاه برداري مي زد. بدين ترتيب که سنگ ترازو را از جايي که مشتري نبيند تراشيده بود و در تمام مدت کسب و کار به جاي يک کيلوگرم مثلاً 980 گرم به مردم کالا مي فروخته است. اکنون او دستش از اين جهان کوتاه است و من مانده ام که او چگونه با خدا روبرو مي شود و براي مردمي که به آنان کم فروشي کرده چه جوابي دارد!

آيت الله العظمي شيرازي در بخش ديگري از بياناتشان ضمن تأکيد بر اهميت عمل کردن به مضامين والاي قرآن کريم يادآور شدند: مولايمان رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: قرآن را بياموزند چرا که در روز قيامت قرآن به صورت جوان زيبا و پريده رنگي نزد قاري قرآن مي آيد و به او مي گويد: من همان کسي هستم که شب ها تو را بيدار نگاه داشتم و در گرماي نيمه روز تشنه کام کردم و دهانت را خشک نمودم و [بر گونه هايت] اشک روانه کردم. هر جا بروي با تو هستم. هر تاجري در پي تجارت خود است و من امروز به ازاي تجارت هر تاجري به تو سود مي رسانم و از درگاه الهي تو را کرامت و گرامي داشتي خواهد رسيد. پس تو را بشارت باد [و دلخوش باش]. پس از آن تاجي مي آورند و بر سر او مي نهند و در دست راست او امان نامه اي مي دهند و بهشت جاودان را به سمت چپ او مي دهند و دو جامه بر تن او مي پوشانند و به او مي گويند: بخوان و برشو(بخوان و بالا بيا). آن گاه هر آيه اي که مي خواند يک درجه بالاتر مي رود. و بر تن پدر و مادرش هم اگر مؤمن باشند دو جامه مي پوشانند و به آنان گفته مي شود: اين به پاس آن است که به او قرآن آموختيد.(2)

در حديث ديگري از آن حضرت آمده است: «فَعَلَيْکُمْ بِالْقُرْآنِ فَإِنَّهُ شَافِعٌ مُشَفَّعٌ وَمَاحِلٌ مُصَدَّقٌ، وَمَنْ جَعَلَهُ أَمَامَهُ قَادَهُ إِلَي الْجَنَّةِ وَمَنْ جَعَلَهُ خَلْفَهُ سَاقَهُ إِلَي النَّارِ؛(3) شما را به قرآن سفارش مي کنم چرا که قرآن شفاعتگري است که شفاعت او پذيرفته مي شود و شاهدي است که گواهي او تأييد مي شود و هر کس در پي قرآن برود [و او را پيشاهنگ خود قرار دهد] قرآن او را به بهشت راه خواهد برد و هر کس به آن پشت کند، او را به دوزخ رهنمون خواهد بود».

ايشان در ادامه به حاضران سفارش کردند: شما اعضاي هيئت قرآن هستيد و به فضل الهي اين توفيق را يافته ايد که از حاملان قرآن باشيد. لذا تلاش کنيد:

اولاً: قرآن را با صداي خوش تلاوت کنيد.

ثانياً: به حفظ قرآن بپردازيد.

ثالثاً: در درک مفاهيم قرآن و تدبر در معاني آن کوتاهي نورزيد.

رابعاً: که از همه مهمتر است اين که به مضامين قرآن عمل نماييد. مثلاً اگر قرآن مي فرمايد: «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَي الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا؛ بندگان خاص خداي رحمان کساني هستند که وقتي جاهلان آنها را مخاطب مي سازند و سخنان نابخردانه مي گويند به آنها سلام مي گويند و با بي اعتنايي و بزرگواري مي گذرند». هر يک از شما بکوشد که بدي ديگران را با خوبي پاسخ دهد. نيز وقتي در قرآن اين آيه را تلاوت مي کنيد: «وَافْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛(5) کار نيک انجام دهيد، شايد رستگار شويد» بکوشيد تمام اعمالتان نيک باشد و همين طور ديگر آيات و آموزه هاي قرآن را در عمل به کار بريد.

ايشان در پايان تأکيد کردند: بکوشيد جوانان را نيز به سمت جلسات قرائت و حفظ و تفسير قرآن جذب کنيد و آنان را به عمل کردن به قرآن ترغيب نماييد. هم چنين شايسته است خواهران مؤمني که قرائت و تفسير قرآن مي دانند و از احکام و مفاهيم قرآن آگاهند جلساتي براي دختران و بانوان تشکيل دهند.

اميد است بدين وسيله قرآن کريم در روز قيامت شفيع شما باشد تا خداي متعال درجات بالاي بهشت را روزي شما کند.

 

 

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) مريم (19)، آيه 39.

2) کافي، ج2، ص598 (کتاب فضل القرآن، حديث 2)

3) همان (باب فضل حامل القرآن، حديث 3)

4) فرقان (25)، آيه 63.

5) حج (22)، آيه 77.