LOGIN
خبر
shirazi.ir
آيين سوگواري امام حسين عليه السلام دومين روز محرم الحرام در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 1916
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 دی 1387 - 2 محرّم الحرام 1430

آيين سوگواري اباعبدالله الحسين عليه السلام امروز سه شنبه 10دي ماه1387 برابر با دوم محرم الحرام 1430ق در بيت مرجعيت و فقاهت برگزار شد.

حجت الاسلام قاسم رياحي در اين مراسم معنوي درباره پيش زمينه هاي واقعه کربلا سخن گفت و خاطر نشان کرد: پيش از ولادت مبارک حضرت سيدالشهدا عليه السلام مشيت بالغه الهي بر اين تعلق گرفته بود که آن جناب به همراه خاندان و يارانش به شهادت برسد. صحنه هاي بي مانند واقعه کربلا که چشم تاريخ هرگز مانند آن را به خود نديده بود در علم محزون الهي مسجل بوده است و خود امام حسين عليه السلام نيز به علم اليقين، نسبت به زمان و مکان و قهرمانان کربلا علم داشتند ولي از سال ها پيش تن به قضا و قدر الهي سپرده و تسليم فرمان و خواست باري تعالي بودند. در روايات آمده است: «وقتي امام حسين صلوات الله عليه به دنيا آمد خداي عزوجل به جبرئيل وحي فرمود که به همراه هزار گروه از فرشتگان که در هر گروه هزار هزار (يک مليون) فرشته بر اسبان سرخي داراي زين و لگام سوارند و قبه هايي از دُر و ياقوت بر آنهاست و حربه هايي از نور در دست دارند و نيز به همراه فرشتگاني که روحانيان نام دارند به نزد پيامبرم محمد [صلي الله عليه وآله] فرود آي و او را به اين نوزاد تهنيت بگوييد. اي جبرئيل به او خبر بده که من آن نوزاد را حسين ناميدم و او را تسلي ببخش و بگو: اي محمد بدترين امت تو که بر بدترين جنبندگان سوارند او را خواهند کشت. واي بر کسي که حسين را مي کشد و واي بر کساني که اين مرکب ها را از پيش و پس مي رانند. من از کشنده حسين بيزارم و او نيز از من بيزار است زيرا در روز قيامت هيچ کس نيست که جرمش از جرم قاتل حسين بيشتر باشد. کشنده حسين در روز قيامت به همراه کساني وارد آتش مي شوند که به غير از خداي يگانه، خداي ديگري را باور دارند و آن قدر که آتش [دوزخ] مشتاق قاتل حسين است، کسي که [عمري را] به طاعت خدا پرداخته مشتاق بهشت نيست(1).

حجت الاسلام سيد ابوالفضل يثربي نيز درباره خوي پسنديده و مکارم والاي اخلاقي امام حسين عليه السلام سخن گفت و يادآور شد: حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام قله کرم و بزرگواري هستند و کتاب هاي حديث و تاريخ نمونه هاي شگفتي از سخاوت و کرم و بزرگواري آن حضرت را در خود جاي داده است. از همين جاست که مي بينيم خداي متعال در شأن امام حسين عليه السلام و پدر بزرگوار، مادر ارجمند و برادر والا مقامش اين آيات والا را فرو فرستاده است: «وَيُؤْثِرُونَ عَلَي أَنفُسِهِمْ وَلَوْ کَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ؛(2) ديگران را بر خود مقدم مي دارند هر چند خودشان بسيار نيازمند باشند». و نيز: «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَي حُبِّهِ مِسْکِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا؛(3) و غذاي خود را با اين که به آن علاقه و نياز دارند به مسکين و يتيم و اسير مي بخشند».

وي افزود: انس بن مالک روايت کرده است: روزي نزد حسين بودم که يک جاريه (کنيز) او را درود گفت و يک دسته گل خوشبو تقديم نمود. امام به او فرمودند: تو را به خاطر خدا آزاد کردم. به حضرت عرضه داشتم: يک دسته گل بي ارزش به تو داد و تو او را آزاد کردي؟! حضرت فرمود: خدا ما را اين گونه ادب آموخته و تربيت کرده است. خداي متعال مي فرمايد: «وَإِذَا حُيِّيْتُم بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا؛ هرگاه به شما تحيت گويند با تحيتي بهتر از آن يا دست کم همانند آن پاسخ دهيد».

بهتر از تحيت و درود او آزاد کردن اوست(4).

حجت الاسلام قاضي زاهدي ديگر سخنران اين مراسم نيز درباره بخش هايي از زندگاني و سيره درخشان حضرت مسلم بن عقيل عليهما السلام نکاتي را يادآور شد و گفت: جناب مسلم بن عقيل عليهما السلام به سادگي مي توانست از فرصتي که در خانه هاني بن عروه پيش آمده بود استفاده کند و عبيدالله بن زياد لعنة الله عليه را به قتل برساند ولي از اين کار خودداري نمود. وقتي علت را از ايشان جويا شدند گفت: به دو دليل از اين کار خودداري کردم: نخست آن که هاني دوست ندارد عبيدالله بن زياد لعنة الله عليه در خانه او کشته شود و ديگر آن که از مردم شنيده ام که پيامبر صلي الله عليه وآله فرمودند: ايمان کشتن غافل گيرانه را ممنوع و در بند کرده است و مؤمن هيچ گاه غافل گيرانه کسي را نمي کشد(5).

او در ادامه افزود: به راستي که اين تعليم نبوي آموزه اي بسيار والا و گران بهاست. دنيا روزي از بين مي رود ولي اين سخنان گهربار هم چنان جاودان خواهد ماند. همان طور که انسانِ زنداني و در بند نمي تواند به راحتي و با آزادي کامل رفتار کند و غل و زنجير مانع حرکت او مي شود، اسلام هم انسان مؤمن را از کشتن ديگران باز مي دارد و ترور را منع کرده است. لذا وقتي کسي دست به ترور مي زند بدين معناست که از قيد و بند مسلماني خارج شده و اصلا به اسلام پايبند نيست.

در اين مراسم پرفيض جمع کثيري از طلاب، علما، فضلاي حوزه علميه، و عموم مؤمنان و ارادتمندان اهل بيت عليهم السلام به سوگواري و عرض ارادت نسبت به حضرت سيدالشهدا عليه السلام پرداختند.

گفتني است سلسله آيين هاي سوگواري حضرت سيدالشهدا عليه السلام تا روز سيزدهم محرم به صورت مستمر در بيت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله ادامه خواهد يافت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) بحارالانوار، ج43، ص248 (باب 11 ولادتهما واسمائهما و...، حديث 24).

2) حشر (59)، آيه9.

3) انسان (76)، آيه 8.

4) کشف الغمة، ج2، ص31 (فصل8)

5). بحارالانوار، ج44، ص343 (باب 37 ـ ما جري عليه بعد بيعة الناس)