LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي دام ظله:"
از ستم بپرهيزيد، به خصوص به کسي که فريادرسي جز خداي سبحان ندارد
کد 2079
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 08 مرداد 1388 - 7 شعبان المعظّم 1430

 
جمعي از زنان و مردان مؤمن از کشور عربستان با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در شهر مقدس قم و در بيت معظم له ديدار نمودند. اين ديدار در روز يکشنبه سوم شعبان 1430هجري قمري ـ سالروز ولادت سرور آزادگان حضرت امام حسين عليه السلام ـ صورت گرفت، ايشان خطاب به ميهمانان فرمودند:

بدترين نوع ظلم همان است که سرور و مولايمان حضرت امام حسين عليه السلام در حديثي شريف فرموده اند: «اياک وظلم من لا يجد عليک ناصراً الاّ الله؛(1) جدّاً بپرهيز از ستم به کسي که فريادرسي جز خدا ندارد».

آيت الله العظمي شيرازي دام ظله در توضيح اين سخن گهربار امام حسين عليه السلام فرمودند: منظور از ظلم در اين روايت ظلم حکومت ها و حاکمان و حکمرانان به ملت هايشان نيست. اين ستم البته از مصاديق و انواع ظلم است، بلکه منظور، ظلمي است که شامل برخي افراد نسبت به همديگر است. مثل اينکه انسان به دوستانش و يا همسفرانش با سخني يا رفتاري ظلم کند؛ يا به همسرش، يا آن همسر به شوهرش ستم روا کند، يا برادري به برادرش، يا خواهري به خواهرش، يا شريکي به شريکش، يا همسايه اي به همسايه اش ظلم نمايد، که در اين صورت آن شخص ستمديده وسيله و قدرت دفاعي ندارد تا از خودش دفاع کند و يا زبان گويايي براي دفع ستم ندارد يا مدافعي مانند برادر يا خويشاوندي ندارد که از پس او در آيد و دفاع کند. آري ظلم به چنين شخصِ بي دفاعي، از شديدترين و بدترين گونه هاي ظلم و ستم به شمار مي آيد و کيفر آن هم سريع است؛ يعني خداي عزوجل سريعاً ستمگرِ چنين ستمي را کيفر مي کند، چنان که روايات شريفه به اين امر تصريح کرده اند. بنابراين، بايستي انسان همواره از ظلم، چه کوچک و کم بها باشد و چه بزرگ و چشمگير، بپرهيزد، به خصوص ظلم به کساني که جز خداي سبحان ياور و فريادرسي ندارد، که در روايت پيشگفته از حضرت امام حسين عليه السلام آمده است.

معظم له افزودند: مردم غالباً به هنگام ستم به کسي که بي ياور و بي فريادرس است بيشتر از ديگران که ياوري و مدافعي دارند، ستم مي کنند، يعني غالباً عکسِ واقعيت عمل مي کنند؛ و جزاي چنين ظلمي جداً پنهان و مخفي است، زيرا خودِ خداي سبحان عهده دار انتقام از ظلم به افراد بي فريادرس و کساني که جز خدا مدافع ديگري ندارند، مي باشد. يعني خداي متعال مدافع بي دفاع ها مي شود.

ايشان در ادامه افزودند: پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله مي فرمايند: «الظلمُ ظُلمات يوم القيامة؛(2) ستم، ظلمت روز قيامت است». پس هرگاه انساني بميرد قيامتِ خاصِ او بر پا مي شود. حال اگر ستمگر و ظالم مُرد علاوه بر کيفر و عذابي که مي بيند، قبرش هم بسيار تاريک و وحشتناک است؛ و اين گفته بر اساس برداشتي است که از دلايل شرعي و روايات ديني مي شود. اين حالت دردناک تر، هراسناک تر و وحشت انگيزتر است. به عنوان مثال انسان اگر در فضايي روشن باشد و عقرب، مار يا شير درنده اي وارد آنجا شود، او به راحتي مي تواند آن موجود خطرناک را ديده و خود را از خطر برهاند، اما اگر آن فضا تاريک باشد و ظلمتي شديد آنجا را فرا گرفته باشد، در آن صورت بي آنکه انتظار داشته باشد، از يک طرف عقرب به او آسيب مي زند و از سوي ديگر مار، و بي آنکه قدرت واکنش داشته باشد شير درنده به او حمله مي کند. لذا کيفر در ظلمات قبر بسيار دردناک تر است.

معظم له خطاب به ميهمانان محترم فرمودند: ماه رجب به پايان آمد و ماه شعبان آغاز گشته و پس از آن به استقبال ماه مبارک رمضان مي رويم. پس بايستي در اين ايام پر فضل و آکنده از فضيلت، عزم جدي و تصميم قطعي بگيريد که هرگز خداي سبحان را با انجام اعمال ناپسندِ خود به خشم در نياوريد و از ظلم، اندک و بسيارش و هر آنچه که غضب خداي متعال را بر مي انگيزاند روي گردان شويد تا توفيق بيابيد، ان شاء الله تعالي.

شايان يادآوري است که ميهمانان در آن جلسه به سخنراني حضرت حجت الاسلام والمسلمين حاج سيد حسين شيرازي دام عزه گوش سپردند و از آموزه هاي اخلاقي آن بهره مند شدند.

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1. اصول کافي، ج2، ص 331، ح5.

2. عوالي اللئالي، ج1، ص149، ح99.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.