LOGIN
خبر
alshirazi.org
بزرگداشت هشتمين سالگرد مرجع راحل در کويت
کد 2137
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 مهر 1388 - 9 شوال المكرّم 1430
به مناسبت هشتمين سالگرد ارتحال ملکوتي مرجع راحل، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره، مجلس بزرگداشتي در کويت برگزار شد. جمعيت انبوهِ عالمان و شخصيت هاي سياسي، مذهبي و اجتماعي در اين مجلس حضور داشتند.

مراسم بزرگداشت، با تلاوت قرآن کريم توسط آقاي «عبدالرزاق الدغاغله» آغاز شد، سپس مجري مراسم، آقاي «ابراهيم غلوم» گوشه هايي از شخصيت تابان و بي مانند مرجع راحل و نقش بزرگ او را در جهت دهيِ امت اسلامي برشمرد و نقش فرهنگي آن بزرگوار را ستود.

آن گاه حجت الاسلام والمسلمين آقاي «شيخ طالب الصالحي» رئيس دفتر مرجع عالي قدر، حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در کربلاي معلا از شخصيت مرجع راحل سخن گفت و ايشان را مصداق بارز «کلمه طيبه» که قرآن کريم از آن سخن گفته است، خوانده، به تبيين نقش طلايه دارانه مرجع راحل پرداخت و يادآوري کرد که آن بزرگ مرجع، در راه ياري حق، در برابر خودکامگان ايستاد و در اين راه سختي ها و تنگناهاي بسياري را بر خود هموار ساخت.

شيخ طالب الصالحي همچنين به جوانب گوناگون زندگيِ آکنده از دهشِ آن مرجع بزرگ پرداخت و او را مجدد دوم، در عرصه انديشه مدني خواند و بر گردآوري ميراث فرهنگي او که به آثار اسلامي غنا بخشيد تأکيد کرد و موسوعه فقهي [حدود 160 جلدي] ايشان را در شمار موسوعه هاي فقهيِ بزرگ جهان اسلام خواند و متذکر شد که اين دائرة المعارف فقهي به امور نوپديدي پرداخته که پيش از اين سابقه نداشته است.

آن گاه شاعر ادب پرور، آقاي «سيد احمد قزويني» قصيده اي غرا درباره مرجع راحل خواند که مورد توجه حاضران قرار گرفت.

آخرين سخنرانِ مراسم، حجت الاسلام والمسلمين «شيخ عبدالرضا معاش» بود. وي در اين مجلس درباره نقش تقوا در زندگي علما، به ويژه علماي پس از غيبت کبراي امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف سخن گفت؛ عالماني که سر سلسله شان، عالم جليل القدر «حسن بن علي عماني» بود و پس از چند سال عالمي ديگر چهره نمود به نام «شيخ مفيد» و او نخستين حوزه علمي شيعي را در بغداد بنيان نهاد؛ حوزه اي که خاستگاه حوزه هاي علميه عصر غيبت شد.

شيخ عبدالرضا معاش ضمن ارج نهادن به نقش عالمان در تأسيس حوزه هاي علميه در بغداد، سامرا، کربلاي معلا، نجف اشرف، شهر مقدس قم و ديگر مراکز علمي به منظور نشر انديشه هاي ناب خاندان رسالت ـ که درود خدا بر آنان باد ـ نقش طلايه دارانه حوزه علميه کربلا را ستوده، آن را مرکز علميِ انديشه شيعي خواند.

وي در اين زمينه گفت: مرجع راحل حضرت آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيراز قدس سره [که از اين حوزه ها بر آمده بود] به تنهايي طرحي گسترده امين فکري براي نهضت امت اسلامي به شمار مي رفت. او با چالش هاي بزرگي رو به رو شد، از جمله چالش هايي که از سوي استعمار تدارک ديده شده بود و نيز فتواهايي که بر ضد ايشان صادر گرديد. با تمام اين شرايط، اما او به پيروي از اهل بيت عليهم السلام در برابر تمام آنها ايستاد.

خطيب مجلس پاره اي از افکار بيدار گرانه مرجع راحل، مانند صلح و نفي خشونت را برشمرد و گفت: مرجع راحل پيش از آن که اين انديشه ها را در ميان مردم پيدا کند و ترويج نمايد، خود بدان اعتقاد داشت و پايبند بود.

به منظور جلوگيري از هجوم و شبيخون وحشيانه بر ضد مسلمانان، تبليغات اسلامي نوين را پي نهاد. دستاورد اين بنيان، تأسيس کانال هاي ماهواره اي شيعي بود که نجات کيان تشيع را دنبال مي کرد. آن مرجع وارسته هماره بر تأسيس و راه اندازي کانال هاي ماهواره اي تأکيد مي کرد. کانال ماهواره اي «الأنوار» تنها بخشي از طرح تبليغاتِ تکامل يافته انديشه شيرازي است که بر کسي پوشيده نيست.

از ديدگاه آقاي شيخ عبدالرضا معاش، تحولي که امروزه در تبليغات ماهواره اي شيعي ديده مي شود، نمونه از افکار و آراي حيات بخش مرجع راحل است.

سخنران مجلس، به تبيين نقش مرجع عالي قدر در زمينه فعاليت هاي تشکيلاتيِ نظام مند پرداخت که در سراسر جهان و از جمله کويت وجودي فعال دارد و گفت: بسياري از مؤسسه هاي فرهنگي، خيريه اي، و اجتماعي را مي بينيم که در مدت کوتاهِ حضور مرجع راحل در کويت تأسيس شد.

گسترش فرهنگ برگزاري مجالس حضرت سيدالشهدا عليه السلام در خانه ها و حسينيه ها در تمام روزهاي سال، ديگر دستاورد نقش مرجع راحل بود.

آثار مثبت وجود اين مؤسسه ها و مجالس در بيدادگري و تعالي بخشيدن به جامعه بر کسي پوشيده نيست.

حجت الاسلام و المسلمين شيخ عبدالرضا معاش، مرجعيت شيرازي را ـ که در مرجع عالي قدر، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله متبلور است ـ ارج نهاد و او را به دليل داشتن انديشه اي روشن که امت را به اقتداي به آن وا مي دارد، تجلي کاملِ انديشه مدني خواند.

ايشان در پايان سخنان خود، از رسانه هاي عراقي به دليل بايکوت رسانه اي مرجع راحل و نپرداختن به شخصيت او انتقاد کرد و گفت: آن بزرگوار نقشي طلايه دارانه در تاريخ سياسي عراق داشت، در برابر جريان کمونيسم در عراق و نيز حزب بعث مقاومتي ستودني کرد. او هماره و در هرجا دغدغه عراق داشت. برادر شهيد او، انديشمند بزرگ اسلامي، آيت الله سيد حسن شيرازي قدس سره نيز راه برادر را مي پيمود و دغدغه او را در وجود خود داشت. او بر سر همين پيمان، به دست دژخيمانِ حزب بعث در بيروت ترور شد و به ديدار حق شتافت.

 

 

 

 

 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.