LOGIN
خبر
shirazi.ir
مصيبت اصلي اسيران کربلا و اهل بيت عليهم السلام از زمان بعد از عاشورا آغاز مي شود
کد 265
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 اسفند 1382 - 14 محرّم الحرام 1425
آيت الله العظمي شيرازي طي سخناني اظهار داشتند: مصيبت‌هاي اصلي اهل بيت عليهم السلام واسراي کربلا بعد از واقعه عاشورا آغاز مي‌شود چرا که عاشورا در يک روز به پايان رسيد اما مصائب وسختيهاي اسيران اهل بيت عليهم السلام تا مدتها ادامه داشت.
حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي شب شام غريبان در جمع صدها نفر از عزاداران حسيني عليه السلام که پس از انجام مراسم شام غريبان امام حسين عليه السلام از حرم فاطمه معصومه سلام الله عليها به طرف بيت آيت الله العظمي شيرازي مراجعت کرده بودند با اشاره به فرازهايي از زيارت شريف ناحيه مقدّسه امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف اظهار داشتند: پس از جريان واقعه عاشورا و به شهادت رسيدن امام حسين عليه السلام و ياران باوفايش دشمن به سوي خيام اهل بيت عليهم السلام حمله کرده و زنان و فرزندان و همراهان حضرت را به اسيري گرفتند.
ايشان افزودند: پس از به اسيري گرفتن اهل بيت عليهم السلام در کربلا، عمر بن سعد تصميم گرفت تا هر چه سريعتر آنان را به کوفه و نزد عبيدالله بن زياد برساند، لذا تمامي اسرا را بر شترهاي برهنه سوار نموده و با شتاب به سوي کوفه حرکت داد.
آيت الله العظمي شيرازي تصريح کردند: شترهايي که ابن سعد اسيران را بر آنها سوار کرد، شترهايي بودند که هودج و يا جهاز نداشتند بلکه به تعبير امام زمان عليه السلام آنها را بر روي چوبهاي سخت و خشن سوار نمودند و بنابر قول علاّمه مجلسي در بحار الانوار خون از پاهاي زنان و کودکان جاري گرديده بود.
ايشان ادامه دادند: طي کردن فاصله ميان کربلا و کوفه را با شتر حدود سه روز به طول مي‌انجاميده است اما ابن سعد اسيران را بعد از ظهر روز يازدهم از سرزمين کربلا حرکت داده و روز دوازدهم وارد شهر کوفه کرد که اين نشان مي‌دهد آنها شترها را با سرعت زيادي حرکت مي‌دادند تا سريعتر به مقصد برسد و اين باعث حرکت کردن شديد تخت‌هاي چوبي خشني شده بود که اسيران را بر آن سوار نموده بود.
مرجع تقليد شيعيان جهان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه امام زمان عليه السلام در زيارت خود خطاب به جدّ بزرگوارشان عرض مي‌کنند: صبح و شام براي تو گريه مي‌کنم، افزودند: انسان سخت‌ترين مصائب را هم که مشاهده مي‌کند پس از مدتي سرد شده و به فراموشي سپرده مي‌شود اما اين مصيبت چه مصيبتي است که هيچ‌گاه سرد و کمند نمي‌شود و امام زمان عليه السلام هم مي‌فرمايند که آنقدر گريه مي‌کنم تا از چشم‌هايم خون جاري شود، چرا که ديگر اشکي براي چشمان حضرت باقي نمانده است تا بتواند بگريد لذا خون از چشم‌هاي حضرت جاري مي‌شود.
ايشان تصريح کردند: تقدير و مشيّت الهي بر آن واقع شده است که مصيبتي مانند مصيبت امام حسين عليه السلام در روز عاشورا در تمامي کون و عالم تکرار نشود؛ چنانچه پيش از آن نبوده و در آينده نيز نخواهد بود.
معظم له ادامه دادند: مصيبت‌هاي اصلي اهل بيت عليهم السلام از زمان بعد از عاشورا آغاز مي‌شود چرا که عاشورا در يک روز به پايان رسيد اما سختيها و مشکلات اسيران اهل بيت عليهم السلام تا مدتها بعد نيز ادامه داشت.
ايشان خاطر نشان کردند: عليرغم تمامي اين مصائب و سختيها شاهديم که اهل بيت عليهم السلام کوچکترين ناشکري و شکايتي نکردند، بلکه حضرت زينب سلام الله عليها در پاسخ ابن زياد لعين فرمودند که به جز زيبائي چيزي نديدم.
آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي در ادامه سخنان خود با تذکر چند توصيه افزودند: سعي کنيم تا همواره از اين برکت و دستگاه با عظمت امام حسين عليه السلام به نحو شايسته‌اي استفاده کنيم و از آن بهره ببريم که عزّت دنيا و آخرت نزد امام حسين عليه السلام است.
ايشان خاطر نشان ساختند: اکنون پس از گذشت 14 قرن از حادثه‌ کربلا بنگريد که در طول اين مدّت چه بر سر مردم آوردند و با عاشقان آن حضرت چه‌ها کردند بطوريکه الان با گذشت سي سال ظلم و استبداد و آزادي کامل عزاداري سيّد شهيدان شاهديم که از ايران به تنهايي بيش از يک ميليون نفر جهت عرض ادب به ساحت مقدّس آن حضرت به سمت کربلا عزيمت کرده‌اند.
ايشان در ادامه با اشاره به حادثه خون‌بار امروز (عاشورا) کربلا گفتند: باز هم ديديم که دشمنان اسلام و اهل بيت عليهم السلام چه بلايي را بر سر عزاداران سيدالشهدا وارد ساختند که البته ما بايد حسرت مقام آنان را داشته باشيم چرا که جايگاه واقعي آنان در آن دنيا مشخّص خواهد شد.
آيت الله العظمي شيرازي تصريح کردند: آيا با اين حادثه تلخي که امروز پيش آمد مردم ديگر از آمدن به زيارت امام حسين عليه السلام مي‌برسند و از حضرت دست مي‌کشند، يا اينکه سال‌هاي ديگر پر شورتر از امسال شرکت خواهند کرد؟
ايشان همچنين تأکيد نمودند: سعي کنيم درباره دستگاه امام حسين عليه السلام سخني منفي نگوييم که هر گونه منفي‌بافي در اين باره بلاي دنيا و آخرت را به همراه خواهد داشت.
معظم له همچنين خاطر نشان ساختند: خدا سالها پيش از واقعه کربلا تمامي انبياء عليهم السلام را با اين واقعه آشنا ساخته و آنها نيز براي اين مصيبت بزرگ گريسته‌اند لذا تمامي انسانها از آدم تا خاتم بايد در اين مورد امتحان پس دهند، پس مراقب باشيم که «چوب لاي چرخ اين دستگاه نگذاريم» و بدانيم که خداي متعال نظر خاصّي به امام حسين عليه السلام دارند به طوريکه باريتعالي مردم را به حجّ دعوت مي‌کند اما ابتدا به زوّار امام حسين عليه السلام نظر عنايت مي‌کنند و اوّلين جرياني را که در روز قيامت به حساب آن رسيدگي مي‌کند، جريان واقعه کربلاست.
ايشان در پايان افزودند: جهان امروز با گذشته بسيار متفاوت است به طوريکه در حال حاضر بيش از شش ميليارد نفر بر روي اين کره خاکي زندگي مي‌کنند و بسياري از آنان امام حسين عليه السلام را نشناخته و اگر نامي هم از حضرت شنيده‌اند بدرستي درک نکرده‌اند، لذا سعي کنيم تا امام حسين عليه السلام را به دنيا بشناسيم و از راه‌هاي مختلف و با استفاده از امکانات مناسبي چون اينترنت و غيره حضرت را به خوبي معرفي کنيم تا تمام مردم جهان آن امام بزرگوار را بدرستي در کرده و بشناسند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.