LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
آخرین اخبار بعثه آیت الله العظمی شیرازی از سرزمین وحی
کد 2754
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 آبان 1390 - 20 ذوالحجّة الحرام 1432
در ادامه دعوت کاروان های حاجیان از حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین حسینی شیرازی فرزند مرجع عالیقدر نخستین دیدار دیدار ایشان در روز چهارشنبه ششم ماه ذی حجة الحرام 1432ق از کاروان شیخ جعفر بود. در این دیدار جمعی از فضلای کاروان به سرپرستی حجج اسلام: شیخ سعید آل ابراهیم، شیخ علی میرزا، شیخ علی مشهد، شیخ کرم الصالح، شیخ عبدالله منیان و شیخ سمیر الربح از ایشان استقبال کردند.

آن گاه حجت الاسلام والمسلمین شیرازی بر فراز منبر قرار گرفتند و سخن خود را با این آیه آغاز کردند که می فرماید: «فَإِذَا قَضَیْتُم مَّنَاسِکَکُمْ فَاذْکُرُواْ اللّهَ کَذِکْرِکُمْ آبَاءکُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِکْرًا؛ و چون آداب ویژه ی حج خود را به جای آوردید، همان گونه که پدران خود را به یاد می آورید، یا با یادکردنی بیشتر، خدا را به یاد آورید»(بقره، آیه200).

سپس در توضیح آیه ی کریمه گفتند: بهره وری از مناسک حج به حسب نیت حاجیان متفاوت است. بنابراین پس از فراغت از مناسک حج، باید به ذکر خدا اهمیت داد و خالصانه به درگاهش دعا کرد. البته چگونگی دعا کردن را باید از امامان معصوم علیهم السلام و چگونگی استفاده از دعاهای آنان را باید از ایشان آموخت.

ایشان نسبت به غفلت ورزیدن و تنها برای دنیا دعا کردن هشدار داده، تأکید کردند: کسی که تنها دنیا را بخواهد و برای دنیا داشتن دعا کند در واقع از نظر خدای متعال هیچ نخواسته است.

در شامگاه همین روز حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی در کاروان نورالزهراء سلام الله علیها حضور یافتند و از سوی جمعی از سادات و علمای کاروان، از جمله حجج اسلام: شیخ فوزی السیف، سید محمد الساخن، شیخ جعفر الداوود، شیخ علی صویف، شیخ علی الکوای، شیخ جعفر الامرد، شیخ عادل جوهر، سید حکیم الهاشم و شیخ احمد الشیخ مورد استقبال قرار گرفتند.

سپس در جمع حاجیان این کاروان نیز سخنانی ایراد کردند و سخن خود را با این آیه آغاز نمودند که می فرماید: «الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَّعْلُومَاتٌ فَمَن فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلاَ رَفَثَ وَلاَ فُسُوقَ وَلاَ جِدَالَ فِی الْحَجِّ...؛ حج در ماه های معینی است، پس هرکس در این [ماه] ها، حج را [بر خود] واجب گرداند، [بداند که] در اثنای حج، همبستری و گناه و جدال [روا] نیست»(بقره، آیه197).

ایشان در این معنا یادآوری کردند که خدای متعال سه نیرو در انسان به ودیعت نهاده است و آن: شهوت، خشم و ترس است که ممکن است برترین فضایل و همزمان بدترین آن ها باشد.

سپس آیه ی: «...وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِینَ * الَّذِینَ إِذَا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ...؛ و فروتنان را بشارت ده. همانان که چون [نام] خدا ذکر شود دلهایشان خشیت یابد»(حج، آیه34و 35) تلاوت و یادآوری کرد که لفظ «خبت» به معنای زمین است و معانی بسیاری برای آن متصور است، از جمله زمین گسترده و فراخ که مقابل آن سعه ی صدر، زمین فاقد بوته و خس و خاشاک که در مقابل آن قلب سلیم، زمین هموار که در مقابل آن ترک نگرانی و بی قراری و زمین نرم که در مقابل آن قلب نرم قرار دارد.

ایشان در پایان سخن خود، حاجیان را به پیراستن دلها تشویق کردند، باشد که از این رهگذر از برکت و دعای حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف برخوردار شوند.

دیگر دعوت کننده از حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی، کاروان حضرت ام البنین سلام الله علیها بود. در اجابت به این دعوت و در چارچوب ارتباط میان کاروان های حاجیان، حجت الاسلام والمسلمین شیرازی عصر روز پنج شنبه هفتم ماه ذی حجة الحرام در محل کاروان ام البنین علیهاالسلام از قطیف عربستان حضور یافتند و از سوی روحانیون کاروان، حجج اسلام: شیخ حمید العباس، شیخ صالح المنیان، شیخ سعید البیات، شیخ ناجی الزواد، شیخ وصفی الشیوخ، سید مرتضی الشرفاء، شیخ صالح العید، سید ماجد السادة، شیخ حسن القروص و شیخ امین آل عمار مورد استقبال قرار گرفتند.

پس از این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی برفراز منبر قرار گرفتند و سخنان خود را با این آیه آغاز کردند که می فرماید: «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا؛ و پیامبر [خدا] گفت: پروردگارا، قوم من این قرآن را رها کردند»(فرقان، آیه30).

آن گاه پرسشگرانه فرمودند : به راستی کدام قرآن از مهجور و رها شدن نزد خدا شکایت خواهد برد؟ سپس خود پاسخ داده و فرمودند : این قرآن، امیرالمؤمنین علیه السلام است، چراکه ایشان و فرزندان معصوم حضرتش قرآن ناطق و همسنگ قرآن هستند و در روزگار ما حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف در این مقام قرار دارند؛ هموکه «به برکتش هستی روزی خوار است و به وجودش زمین و آسمان قرار و آرام دارد».

ایشان افزودند: جانِ سخن این که امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف خلاصه ی تمام پیامبران و جانشینان به حق ایشان است.

حجت الاسلام والمسلمین شیرازی در تبیین و توضیح معنای هجران فرمودند: «هجر» بر رفتار کسی اطلاق می شود که به چیزی اعتقاد داشته باشد و به آن بی اعتنا شود و آن را وانهد از این رو باید توجه داشت که به لحاظ لفظ هجر، مخاطبان این آیه پیروان اهل بیت علیهم السلام هستند، نه دیگران.

ایشان همچنین تأکید کردند که حج، مقدمه ی دیدار با حضرت صاحب الزمان امام مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف است و تمام آیات حج به آن حضرت تفسیر می شود. با این حال، اگر توفیق دیدار حضرتش را به دست نیاوریم از آن روست که در این زمینه کوتاهی کرده، خود را برای استقبال از حضرتش آماده نکرده ایم و نسبت به این امر بی توجهیم.

ایشان با دعا برای همه ی حاجیان و برخورداری شان از توفیق عمل به آنچه خدا خواسته و آن گونه که فرمان داده است تا به رستگاری نایل آیند، سخنان خود را به پایان بردند.

صبحگاه روز جمعه، هشتم ماه ذی حجة الحرام 1432ق هیئت های نمایندگی زائران و حاجیان تشکیل شده از فضلای کاروان های میهمان بعثه ی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در مکه ی مکرمه بودند که می توان از کاروان های: ثامن الحجج و الزهراء علیهماالسلام از شهر قطیف عربستان نام برد.

در این روز خطیب توانا حجت الاسلام سید احمد واعظ منبر رفت و از شخصیت والای حضرت سیدالشهدا علیه السلام و حضرت مسلم بن عقیل علیهما السلام سخن گفت.

از دیگر سو کاروان حضرت ام البنین سلام الله علیها از شهر صفوای عربستان، حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی را برای حضور در محل استقرار کاروان دعوت کرد و حجج اسلام: سید هاشم الهاشم و شیخ جعفر البناوی نیز از ایشان استقبال کردند.

ایشان درباره ی حج و درس هایی که می بایست از این مراسم گرفت سخن گفتند و با تلاوت این آیه ی کریمه سخن خود را آغاز کردند که می فرماید: «الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَّعْلُومَاتٌ فَمَن فَرَضَ فِیهِنَّ الْحَجَّ فَلاَ رَفَثَ وَلاَ فُسُوقَ وَلاَ جِدَالَ فِی الْحَجِّ وَمَا تَفْعَلُواْ مِنْ خَیْرٍ یَعْلَمْهُ اللّهُ وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی وَاتَّقُونِ یَا أُوْلِی الأَلْبَابِ؛ حج در ماه های معینی است، پس هر کس در این [ماه] ها، حج را [بر خود] واجب گرداند، [بداند که] در اثنای حج، همبستری و گناه و جدال [روا] نیست و هر کار نیکی انجام می دهید، خدا آن را می داند، و برای خود توشه برگیرید که در حقیقت، بهترین توشه، پرهیزگاری است و ای خردمندان، از من پروا کنید»(بقره، آیه 197).

حجت الاسلام والمسلمین شیرازی در توضیح این آیه گفتند: درس های زیادی را می توان از حج آموخت، از جمله پرورش و تهذیب نفس، چگونگی تعامل با خدای ـ عز وجل ـ که شرافت میهمانی اش را به ما عطا فرمود و شروطی که می بایست از آن پیروی کرد؛ همانی که خدای متعال آن را برشمرده، می فرماید: «... فَلاَ رَفَثَ وَلاَ فُسُوقَ وَلاَ جِدَالَ فِی الْحَجِّ...؛ [بداند که] در اثنای حج، همبستری و گناه و جدال [روا] نیست».

ایشان در تبیین معنای میهمان خدا بودن فرمودند: این میهمانی، معنوی است و لذا ماندگار است و اگر مادی می بود با اتمام ضیافت، موضوع میهمان بودن نیز منتفی می شد.

فرزند مرجع عالیقدر درباره ی تهذیب و پرورش نفس یادآوری کردند که این خصلت، روح حج است، چراکه خدای متعال سه نیرو در انسان به ودیعت نهاده است که برجسته ترین و برترین نعمت های الهی به شمار می رود که عبارت است از: نیروی خشم، نیروی شهوت و نیروی ترس که همگی در ردیف فضایل قرار دارد، اما خود انسان با استفاده ی نامطلوب از آن، آن ها را به رذائل بدل می کند.

در چارچوب دعوت کاروان های حاجیان از حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین حسینی شیرازی کاروان الحسن الزکی علیه السلام از شهر صفوی میزبان ایشان بود که هنگام ورود به کاروان از سوی حجج اسلام: خطیب توانا شیخ حسن الخویلدی، سید هادی موسوی، شیخ حبیب آل جمیع، سید زهیر علوی و شیخ صالح الغریب مورد استقبال قرار گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین شیرازی در مراسم دعای کمیلِ این کاروان شرکت کردند، سپس بر فراز منبر قرار گرفتند. ایشان پس از تلاوت آیه ی: «جَعَلَ اللّهُ الْکَعْبَةَ الْبَیْتَ الْحَرَامَ قِیَامًا لِّلنَّاسِ...؛ خدای متعال [زیارت] کعبه را وسیله ی به پاداشتن [مصالح] مردم قرار داده»(مائده، آیه97) معنای حقیقی «قیام، به پاداشتن» را بازگفتند و بر ضرورت استفاده ی همه جانبه از حضور در اماکن مقدس برای تحقق بخشیدن به اهداف حج و رستگاری در دنیا و آخرت تأکید کردند.

در شامگاه همین روز حجت الاسلام والمسلمین شیرازی دعوت حاجیان عضو کاروان شهاب از سیهات عربستان را نیز اجابت کردند و با حضور در محل کاروان از سوی روحانیون کاروان، حجج اسلام: شیخ محمد الدرویش، شیخ حسین آل قریش و شیخ علی النزغه مورد استقبال قرار گرفتند.

در این دیدار، حجت الاسلام شیخ علی النزغه طی سخنانی به بیان اصالت خاندان معظم شیرازی و این که از این خاندان شخصیت های دارای نقش بزرگ در تاریخ امت اسلامی بر آمده اند، پرداخت.

آن گاه حجت الاسلام والمسلمین شیرازی بر فراز منبر قرار گرفتند و پس از تلاوت آیه ی: «وَأَذِّن فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوکَ رِجَالًا وَعَلَی کُلِّ ضَامِرٍ یَأْتِینَ مِن کُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ؛ و در میان مردم برای [ادای] حج بانگ بر آر تا [زائران] پیاده و [سوار] بر هر شتر لاغری ـ که از راه های دور می آیند ـ به سوی روی آورند»(حج، آیه27) یادآوری کردند حج منافعی به مراتب بیشتر و بزرگ تر از منافع دنیایی برای حاجیان دارد.

ایشان در پایان فرمودند: برای نیل به دیدار حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف در کنار بیت الله الحرام و در مشاعر مقدس، حاجیان باید آمادگی معنوی پیدا کنند و برای این امر بکوشند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.