LOGIN
بیانات
alshirazi.org
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی:"
پیامبر اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام بهترین الگو جهت تحقق سعادت و خوشبختی بشریت هستند
کد 2824
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 بهمن 1390 - 19 ربيع الأول 1433
 
در آستانه ولادت سراسر نور حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله و امام جعفر صادق علیه السلام، بزرگ مرجع شیعیان جهان حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی درس خارج روز چهارشنبه پانزدهم ماه ربیع الأول 1433 (19/11/1390) را به بیان اموری مرتبط با میلاد آن دو بزرگوار و اموری که بر عهده ی عالمان است اختصاص دادند.

معظم له ضمن تبریک میلاد سرآمد آفریدگان، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و نواده ی معصوم آن حضرت به محضر خاتم الأوصیاء حضرت ولی عصر امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف و سپس به علما، مؤمنان و مسلمانان در سراسر جهان، فرمودند: زمانی که حضرت امام صادق علیه السلام به امر ظالمانه حاکمان ستمگر وقت در تبعید بودند، به مناسبت میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به زیارت جدّشان امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام رفتند و زیارتی خواندند و آن را به شیخ جلیل القدر و ثقه عظیم الشأن محمد بن مسلم رضوان الله تعالی علیه آموختند.

دلیل این زیارت نیز روشن است، چرا که امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام نفس رسول خدا بودند، لذا زیارت آن حضرت در این روز مستحب است، خدا نصیب و قسمت همه مشتاقان آن حضرت بنماید ان شاء الله تعالی.

آن گاه معظم له با اشاره به کم رنگ شدن تأسی به رسول خدا صلی الله علیه وآله در روزگار اخیر، تأسی همه جانبه به آن حضرت را تأکید نموده و افزایش روزافزون آن را خواستار شدند و فرمودند که تأسی به حضرت و علی الخصوص از دو قشر جامعه: علما و امرا، اثر گذاری شایسته و فراوانی را بر جهان خواهد گذاشت.

مرجع عالیقدر سپس بیانی از خطبه «160» نهج البلاغه از امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام درباره ی رسول خدا صلی الله علیه و آله بازگفتند که حضرت می فرمایند: «ولقد کان فی رسول الله صلی الله علیه وآله ما یدلک علی مساوئ الدنیا و عیوبها، اذ جاع فیها مع خاصته، و زویت عنه زخارفها مع عظیم زلفته؛ در زندگانی رسول خدا صلی الله علیه وآله شاخص هایی وجود داشت که تو را به عیوب و بدی های دنیا راهنمایی کند، زیرا حضرت با مقام مخصوصی که نزد خدا داشتند گرسنه به سر می بردند و با آن منزلت بزرگی که نزد خالق خود دارا بودند زینت و زخارف دنیا از زندگی او به دور مانده بود».

مرجع عالیقدر یادآوری کردند: رسول خدا صلی الله علیه وآله از آرایه ها و زرق و برق دنیا روی برتافتند، حال آن که هیچ یک از آنها بر حضرتش حرام نشده بود و همواره گرسنگی را بر خود هموار می کردند و حال آنکه می توانستند به حالت سیری درآیند و در راه خدا با مردم آنچنان نرم خوی برخورد می نموده و سخنان گزنده، تند و حتی گستاخانه ی برخی مانع تبلیغ رسالت ایشان نمی شد که خدای متعال ایشان را «لعلی خلق عظیم» صفت داده و ستایش فرمود، لذا باید به ایشان تأسی جست.

معظم له افزودند: در ادامه خطبه «160» نهج البلاغه، امیرمؤمنان علی علیه السلام می فرمایند: «فلینظر ناظر بعقله، اکرم الله محمداً صلی الله علیه وآله بذلک، ام اهانه؟ فان قال: اهانه، فقد کذب ـ والله العظیم ـ بالافک العظیم، وان قال: اکرمه، فلیعلم ان الله قد اهان غیره» یعنی: چنانچه عقل سلیم را حاکم نمائیم و داور قرار دهیم: می بینیم که رویگردانی دنیا از رسول خدا صلی الله علیه وآله و اقبال آن به دیگران در واقع اکرام خدا رسول خود و اهانت نمودن دیگران بدین وسیله بوده است.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه سخنان خود تمام اقشار جامعه را مورد خطاب قرار داده و فرمودند: تمام اقشار جامعه از مرجع تقلید گرفته تا حاکم، مدرس، تاجر، کاسب، تحصیل کرده و کارگر باید تمام رفتارهای فردی و اجتماعی و نیز در تعامل با دوست و دشمن، از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه واله بیاموزند و در این امور به ایشان اقتدا کنند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود همگان، به ویژه روحانیون را به مهارکردن نفس زیاده خواه فراخواندند و یادآوری کردند که روحانیون الگو و اثرگذار هستند.

مرجع عالیقدر در ضرورت رویگردانی از دنیا به زندگی رسول خدا صلی الله علیه وآله، و اهل بیت آن حضرت همانند امام حسین علیه السلام و امام رضا علیه السلام اشاره و یادآوری کردند که آن بزرگواران بدهکار از دنیا رفتند و این از دنیاگریزی آنان و پرهیزشان از زر اندوزی و بذل و بخشش به دیگران حکایت دارد، نه این که برای خرید فرش های ابریشمی، ساختن کاخ های مجلل و جز آن بدهکار شده بودند، بلکه برای کمک به مردم، زیر بار بدهی قرار داشتند.

ایشان افزودند: افرادی که اطمینان دارند ورثه شان بدهی های شان را خواهند داد، در این مقوله نیز به رسول خدا صلی الله علیه وآله و اهل بیت شان صلوات الله علیهم تأسی کنند.

مرجع عالیقدر در بخش دیگری از سخنان خود به اثرگذاری رفتار رسول خدا صلی الله علیه وآله بر جهان و جهانیان اشاره نموده و مثالی از یک مسیحی آورده و یادآوری کردند: یک نویسنده ی مسیحی کتابی با عنوان «مئة الاوائل» (یکصد شخصیت برجسته ی جهان) نوشت و در آن حضرت رسول خدا صلی الله علیه وآله را بر حضرت مسیح علیه السلام برتری داده و مقدم نموده است. وی برای این کار خود استدلال کرده و گفته است: با اینکه هر دو صاحب رسالت آسمانی بودند، ولی پیامبر اسلام دو ویژگی داشتند که در حضرت مسیح وجود نداشت: یک اینکه پیامبر اسلام در زمان خودشان موفق شدند مردم جاهلیت را مسلمان کنند اما حضرت مسیح در زمان خود نتوانستند مردم یهود را به دین خود گرایش دهند. دیگر این که رسول اسلام نیروی روحی قوی و نیرومندی را در پیروان خود با الگوپذیری از ایشان دمیدند اما حضرت مسیح چنین موفقیتی را در زمان خود نتوانستند به دست آورند.

معظم له در تأیید این دو ویژگی یادشده استناد به سخن امام صادق علیه السلام نموده که حضرت فرمودند: رسول خدا صلی الله علیه وآله در بیان یکی از احکام دین اسلام فرمودند: هرکه از دنیا برود اموال او برای ورثه اوست ولی دیون و سرپرستی عیال او بر حاکم اسلامی است، بیان این حکم سبب مسلمان شدن غالب یهودیان و در قصه دیگری بازگشت هزار تن از منافقان به اسلام شد.

ایشان به مناسبت، داستانی از تاریخ سیاسی معاصر عراق بازگفته و اظهار داشتند: حدود شصت سال قبل دولت عراق دچار کسر بودجه شد و راه حل آن را در این دیدند که با یاری جستن از وزیر پست و تلگراف این مشکل را حل کنند، بدین ترتیب که یک فلس (یک پنجم ریال) معادل یک ششم یک قرص کوچک نان بر قیمت هر قطعه تمبر پستی افزوده شود.

وزیر پست، تَن به چنین کاری نداد و آن را مایه ی سرافکندگی، شرمندگی و رسوایی عراق در دنیا خواند و گفت: هرگز این خواسته را حاضر نیستم جامه عمل بپوشانم و چنانچه دولت بر این خواسته ی خود اصرار ورزد همین حالا استعفا خواهم داد.

معظم له اضافه نموده و فرمودند: آفرین، مسلماً این رفتار برگرفته از آموزه های رسول خدا صلی الله علیه وآله است، اما آیا امروزه چنین رفتاری در کشورهای اسلامی ما وجود دارد؟

حضرت آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: علما و حاکمانِ جامعه الگوی مردمند و رفتار نیک و ـ خدای ناکرده ـ بدشان در تاریخ و اذهان ماندگار خواهد شد و به فرموده ی معصوم صلاح و فساد جامعه در گرو صلاح و فساد علما و سران جامعه است، چنان که در روایت آمده است: «صنفان من امتی إذا صلحا، صلحت امتی، وإذا فسدا فسدت امتی: الفقهاء والامراء؛ دو دسته از امت من اگر صالح و شایسته باشند، امت من صالح و شایسته خواهند شد و اگر به فساد گرایند، امتم فاسد خواهند شد: و آن دو دسته عبارتند از فقیهان و فرمانروایان.

معظم له افزودند: فقها الگوی رفتاری جامعه و فرمانروایان با قدرت و مال، جامعه را جهت و شکل می دهند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در خاتمه بر الگوگیری از رفتار رسول خدا صلی الله علیه وآله و دیگر افراد خاندان پاک ایشان فراخواندند و بر تأسی به آن پاکان تأکید کردند و با دعا برای موفقیت همه جانبه ی مسلمانان، به ویژه پیروان خاندان پاک رسول خدا صلی الله علیه وآله بیانات ارزشمند خود را به پایان بردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.