LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بيانيه دفتر حضرت آيت الله العظمي شيرازي بمناسبت دهه ي فرخنده غدير
کد 2987
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 مهر 1391 - 27 ذوالقعدة الحرام 1433

 بسم اللّه الرحمن الرحيم

قال الله تبارک وتعالي في محکم کتابه:

يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنزِلَ إِلَيْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ
 
عيدالله الاکبر غدير، روشن ترين و مهم ترين و حساس ترين روزهاي تاريخ اسلام را رقم مي زند و بر اکمال دين و اتمام نعمت يعني مسئله امامت و وصايت و جانشيني بلافصل حضرت صديق اکبر و فاروق اعظم اميرالمؤمنين علي عليه السلام تاکيد مي کند.اين ايام فرخنده فرصت مناسبي است براي شيعيان و محبين آل الله که با احياي آن، غدير و خورشيد درخشان آن را به رخ جهانيان بکشانند و همگام با علما و مراجع خدوم شيعه بزرگداشت عيدالله الاکبر غدير را برپا و ارج نهند.

بزرگ مرجع جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي درباره اهميت والاي احيا وبزرگداشت وتبليغ و دهه فرخنده غديريه (ولايت) فرمودند:

تبليغ غدير يک واجب کفايي است و تا کفايت نباشد عيني است، و همه ي ما موظفيم آن را نشر دهيم و مکتب آن را به دنيا معرفي نموده و به قدر توانمان فرهنگ غدير را تبليغ نماييم.

غدير افراد خاص را تربيت مي کند و خط مقابل غدير هم افراد خود را پرورش مي دهد که اين دو در تقابل و در تضاد يکديگرند. در مکتب غدير ملاک امر و نهي خداي سبحان است و تمام رفتارهايش بر اين اساس استوار است و هدفش اطاعتِ محض است، اما ملاکِ دشمن غدير حکومت کردن و سلطه يافتن بر ديگران به هر قيمت و از هر راه ممکن است، و کاري به امر و نهي الهي ندارد. غدير انسان مي سازد و خط مخالفِ غدير ظالم مي پروراند.

بر اساس روايات، اين عيد، عيدالله الاکبر و عيدي است که از جانب خداست. تمام انبياء مأمور شده اند به اوصياي خود سفارش کنند اين روز را عيد بگيرند و بزرگ دارند. چنين چيزي در مورد عيد قربان و ديگر اعياد وجود ندارد و فقط ويژه عيد غدير است که اکبر و اعظم اعياد مي باشد.

اما ببينيم چرا بر اساس روايات شريفه اين عيد بزرگ ترين عيد و اعظم اعياد است؛ زيرا اگر اين عيد به راستي بر پا مي شد حق و عدل در همه جا و هر زمان تحقق مي يافت. اکنون که عيد غدير کنار نهاده شده است در بيشتر نقاط دنيا شاهد مرگ حق و فضيلت و عدل هستيم.

ما همه يک روز بايد برويم و اين جهان را ترک کنيم. روزي که اين جهان را مفارقت مي کنيم هر قدر در زمينه عاشورا و غدير کوشيده باشيم به همان اندازه مايه چشم روشني و شادي ما خواهد بود و هر قدر در اين زمينه کوتاهي کرده باشيم مايه حسرت ما خواهد بود. از سوي ديگر نمي توانيم تصور کنيم کارشکني در اين خصوص چه فاجعه اي است و چه عواقب ناگواري در پي دارد و در آخرت چنين کساني چه روزگار تباه و سياهي دارند.

غدير يک تاريخ و يک فرهنگ و مجموعه اي از بايدهاست، يعني امام معصوم خليفه ي بلافصل رسول الله صلي الله عليه وآله و رأس تمام امور است. بعد از آن بايدها و توابع و احکام غدير طرح مي شوند.

قرآن کريم يک تعبير دقيق و خيلي عميقي راجع به غدير فرموده است که يک تعبير بسيار استثنايي است که اگر از جهات متعدده ملاحظه شود، مشخص خواهد شد که چقدر غدير براي جهان و جهانيان پر اهميت و پر خير و برکت است.

قرآن کريم در آيه مبارکه الْيَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِينَکُمْ که شأن نزول آن عيد غدير خم بوده است و عامه و خاصه نيز در کتب مختلف تفسير و حديث و تاريخ به آن پرداخته شده است، نکته اي مهم و بسيار دقيق و ظريف که به صراحت به آن اشاره شده اين است که قرآن کريم نمي فرمايد که اسلام وجود داشت اما ناقص بود و کامل شد، بلکه راجع به اسلام مي فرمايد: «ورَضِيتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا» و ظاهرش اين است که قبل از روز غدير اصلاً اسلام نبود و در روز غدير اسلام تحقق يافت. لذا اين آيه شريفه نشان مي دهد که اسلام بدون ولايت، اسلام واقعي و حقيقي نيست؛ همانگونه که شهادت به توحيد بدون شهادت دادن به نبوّت، اسلام نيست. بنابراين شهادت به نبوّت و توحيد هم بدون شهادت به ولايت اميرالمؤمنين علي عليه السلام اسلام واقعي و حقيقي نخواهد بود.

تاريخ در اين زمينه نيز سخن هاي فراواني دارد. غاصبان خلافت و واليانِ آنها قانوني را امضا و به اجرا گذاشتند که مي گفت: هرکه از علي بن ابي طالب عليهما السلام برائت و بيزاري نجويد بايد زنده به گور شود. تصور کنيد که اين امر چقدر به دور از اسلام و انسانيت است. در عين حال افرادي دلاور و دين دار حاضر شدند زنده در گور شوند اما با گفتن يک کلمه جان خود را رها نکنند؟ تصور کنيد فردي که شهادت را در اين مقطع حساس زماني اختيار مي کرد چقدر دلاور و بزرگ مرد است، و در مقابل کسي که انساني را بي گناه زنده زنده در گور مي کند چقدر سنگدل و جلاد است!

ببينيد که پرورش يافتگان مکتب غدير حاضر نبودند به تقيه يک جمله را بر زبان برانند، با آنکه در تقيه قصد قلبي وجود ندارد و فقط بر زبان است. آنان با آنکه به خوبي از اهميت تقيّه آگاهند ولي زنده به گور شدن را برگزيدند، تا نام غدير و صاحب غدير زنده بماند و به دست ما برسد.

غدير و عاشورا دو بال پرواز و اوج گرفتن تشيع هستند و البته هريک فرهنگي ويژه دارند. در مقابل دو فرهنگ متضاد و معارض فرهنگ غدير و عاشورا نيز وجود دارد که امروز در رسانه هاي نوشتاري، ديداري، شنيداري و جز آن شاهد آن هستيم.

شايسته و بايسته است که انسان هرچه بزرگتر مي شود بازدهي عملش نيز بزرگ تر و بيشتر شود تا مبادا در شمار کساني قرار گيرد که کوتاهي کرده اند. از اين رو شما را به پايبندي به دو چيز سفارش مي کنم:

1. در راه جذب هرچه بيشتر افراد به خود و شريک کردن آنان در فعاليت هاي خود بکوشيد تا از اين رهگذر دامنه ي فعاليت تان گسترده و در جهان منتشر شود و بدين ترتيب غدير را به جهان بشناسانيد.

2. تمام توان و امکانات خود را در راه احياي امر اهل بيت عليهم السلام يعني فراگيري دانش آنان و آموزش آن به ديگران، به ويژه آن بخش مرتبط با غدير و عاشورا به کار گيريد و در اين راه کوشا باشيد.

غدير يعني علي بن ابي طالب و علي بن ابي طالب يعني غدير که اين يک تلازم حکمي و خارجي دارد، زيرا قوام غدير از اميرالمؤمنين است و اميرالمؤمنين عليه السلام نيز مظهر غدير است که اين موضوع را خداي متعال در کلام الله فرموده است.

غدير حقي است که بايد در هر مکان و زماني نسبت به آن سفارش نموده و در کنار سفارش و يادآوري نيز صبر داشت، زيرا احياي حق، صبر مي خواهد و بدون آن حق به راحتي دست يافتني نخواهد بود.

غدير نامي براي يک مکان خاص و نيز يک زمان خاص است و در عين حال عنوان شرعي سلسله اي از احکام و تعبدهاي شرعي نيز مي باشد. علاوه بر اين غدير يک تاريخ است، و يادآور بخشي از وظايف ما هم هست.

«تاريخ غدير تاريخ بي مانندي است که از گذشته تا کنون وطي قرون و اعصار، روشنگر راه حقيقت جويان بوده و ميليون ها انسان را از ظلمت، به نور اهل بيت عليهم السلام هدايت کرده است. اين تاريخ روشن حتي علماي کفار و يهود و نصارا و عامه و ديگر اديان و مذاهب را نيز متحول و دگرگون کرده است و اگر بخواهيم موارد اين چنيني را به تمامي بشماريم دانشنامه عظيم و پربرگي را تشکيل مي دهد.

مؤلفان، مبلغان و علماي شيعه در گذشته خون دلها خوردند و رنج ها کشيدند و وظيفه خود را انجام دادند. اکنون اين ماييم که بايد راه آنان را ادامه دهيم و وظيفه خود را در قبال غدير ادا کنيم. امروز کم تر کسي را به جرم تشيّع مي کشند يا به دار مي زنند...، به هر حال امروز ما با مشکلاتي چون سوزاندن، شکنجه و ... مواجه نيستيم و فضاي باز و فرصت بي نظيري در کل جهان در دست داريم که در طول تاريخ ـ جز در چند مورد استثنايي ـ رخ نداده است. بايد اين فرصت استثنايي را قدر بدانيم و در برابر غدير کوتاهي نکنيم.

غدير مقدمه وجود واجب مطلق است، امروزه صدها ميليون تن در روي زمين در ظلمتِ گمراهي و شرک قرار دارند و از تعاليم ارزشمند اهل بيت عليهم السلام محرومند. هدايت اين افراد واجب عيني است؛ زيرا کسي که اين مهم را چنان انجام دهد که مسئوليت از دوش ديگران کنار رود وجود ندارد.

بنابراين هر خدمتي به غدير واجب عيني است و ما بايد تمام قوا و توانايي هايمان را در خدمت حسب قدرت و معرفي غدير به جهانيان به کار گيريم و بکوشيم مردم جهان را از ظلمت کفر و شرک و ضلالت و فساد به سمت زلال جاري غدير دعوت نماييم تا همگان از اين چشمه جوشان و زاينده سيراب و برخوردار شوند.

در خاتمه تاکيد مي کنيم دهه ولايت (غدير) را گرامي بداريد و آنرا غنيمت شمرده و از برکاتش بهره مند شويد و آنرا به جهانيان معرفي کنيد.

اين قرن، قرن اميرالمؤمنين علي عليه السلام وشيعيان آن حضرت مي باشد و انشاالله در آينده اي نزديک مذهب حقّه تشيع در کل جهان گسترش خواهد يافت. انشاالله

وصلي الله علي محمد وآله الطيبين الطاهرين
دفتر آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي
12/ذي القعده/1433هـ ق ـ قم المقدسة

  • نظری برای این خبر درج نشده است.