LOGIN
خبر
shirazi.ir
گزارشي از همايش فعاليت هاي نهاد مرجعيت در مؤسسه ها
کد 3097
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 اسفند 1391 - 9 ربيع الثاني 1434
 
در روز جمعه چهارم ماه ربيع الثاني 1434ق (27/11/1391) با حضور هيئت نمايندگي دفاتر مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي و نمايندگان معظم له در سراسر عراق، حجت الاسلام سيد مهدي حسيني شيرازي فرزند مرجع راحل، آيت الله شيخ عبدالکريم حائري و آيت الله شيخ فاضل الصفار دومين همايش فعاليت هاي نهاد مرجعيت در مؤسسه هاي وابسته به برگزار شد.

اين همايش که در دو نوبت صبح و شب برگزار شد با تلاوت آياتي از قرآن کريم آغاز گرديد و با خوشامدگويي حجت الاسلام شيخ جلال معاش (مدير همايش) ادامه يافت. وي مراتب سلام و دعا و رهنمودهاي مرجع عاليقدر را به حاضران ابلاغ کرد.

حجت الاسلام والمسلمين شيخ ناصر اسدي که در برگزاري اين همايش شرکت داشت از اهميت و دستاوردهاي همايش سخن گفت و ضرورت تحول کيفي و کمي اين نوع همايش ها را يادآوري کرد.

حجت الاسلام شيخ ابوفراس پيام دفتر مرجع عاليقدر در کربلا را خواند و طي آن نقش مؤسسه ها را بازگفت.

آيت الله شيخ عبدالکريم حائري نيز طي سخناني به فعاليت مثبت و به دور از اصطکاک و تنش منفي با ديگران فرا خواند.
 
«افق هاي فعاليت نهاد مرجعيت در حوزه ها و مدارس علوم ديني» عنوان سخنراني حجت الاسلام والمسلمين شيخ حسين اميري بود.
 
حجت الاسلام شيخ نزار الحسن شمه اي از فعاليت هاي دفتر مرجع عاليقدر در بصره را بيان داشت.
 
حجت الاسلام شيخ کمال معاش، مسئول مرکز آيت الله سيد محمد رضا حسيني شيرازي قدس سره در کربلاي معلي ديگر سخنران همايش بود. وي بر ضرورت تربيت مديران لايق تأکيد کرد؛ مديراني که از عهده ي ايفاي مسئوليت فرهنگي و به کارگيري تلاش ها و توان ها برآيند. ضرورت اهتمام ورزيدن به امور اعتقادي و فرهنگي ديگر مطلب مورد تأکيد وي بود.

حجت الاسلام شيخ مرتضي معاش تحت عنوان «رهبري مؤسسه ها» سخناني ايراد کرد و بر ضرورت شفافيت اهدافي که بايد تحقق يابد و اهميت برنامه ريزي و شناخت اولويت ها تأکيد نمود.
 
حجت الاسلام شيخ عبدالرضا معاش نيز درباره ي فعاليت نهاد مرجعيت در دانشگاه ها سخناني ايراد کرد.
 
همچنين حجت الاسلام شيخ علي الرميثي درباره ي اوضاع شيعيان کانادا مطالبي را براي حاضران بازگفت.

آن گاه حجت الاسلام شيخ فلاح العطار طي سخناني از تجربه ي خود در آمريکا و اهميت تبليغات و ضرورت بهره گيري از آن در نشر تشيع در جامعه ي آمريکايي ـ که آن را جامعه اي ديندار خواند ـ سخن گفت.

سپس حجت الاسلام شيخ جعفر الحائري از برخي موانع که روحانيون در آمريکا با آن روبرو هستند و نيز چگونگي برطرف کردن آن سخن گفت.
 
حجت الاسلام سيد جعفر هاشمي نيز درباره ي مؤسسه ي امام حسين عليه السلام و روند پيشرفت اين مؤسسه و رسيدن به جايگاه فعلي و نيز فعاليت هاي قرآني اش و اين که در کربلاي معلي 42 دانش سراي قرآني دارد و تاکنون حدود 37 هزار دانشجوي پسر و دختر از آن فارغ التحصيل شده اند سخن گفت.
 
حجت الاسلام فائزي از شرکت کنندگان در همايش درباره ي دارالتبليغ اسلامي که فعاليت خود را در سوريه آغاز کرده و فعاليت فرهنگي و ديني خود را با ارسال کتاب و تربيت مبلغان و برگزاري کنگره ها با موضوع «نقش مبلّغ» دنبال نموده است، سخناني ايراد کرد.

حجت الاسلام شيخ صالح مجاهد، مدير مؤسسه ي فرهنگي رسول اکرم صلي الله عليه وآله شعبه ي عراق با موضوع «اهميت مرجعيت و نقش طلايه دارانه ي آن» سخناني ايراد کرد و به اختصار، مؤسسه ي فوق را معرفي کرد.

آقاي سيد حيدر ثابت، مسئول انجمن صلح براي حقوق بشر ديگر سخنران همايش بود. وي از دستاوردهاي حقوق بشري و فعاليت هاي گوناگون اين انجمن در عراق سخن گفت و درباره ي دانش سراي مادحان اهل بيت عليهم السلام که با رهنمودهاي مرجع عاليقدر تأسيس شده و نيز پاره اي فعاليت هاي فرهنگي ديگر مطالبي بيان داشت.
 
آقاي سيد محسن قزويني، بنيانگذار دانشگاه اهل بيت عليهم السلام ديگر سخنران همايش بود و درباره ي چشم اندازهاي فعاليت هاي نهادهاي مرجعيت در عراق و اين که آينده چگونه بايد بر فعاليت دانشگاهي تکيه کند سخن گفت و چکيده اي از تاريخ دانشگاه و تحولات و مهم ترين دستاوردهاي آن را بيان داشت.

استاد عبدالرزاق الدراجي، مدير مؤسسه فاطمة الزهرا سلام الله عليها نيز در جايگاه قرار گرفت و درباره ي فعاليت هاي اين مؤسسه در بصره و اين که مؤسسه هاي خيريه اي ـ فرهنگي ديگري نيز از آن منشعب و فعال شده است سخناني ايراد کرد.

آقاي رائد الوزني، مدير مؤسسه ي فرهنگي ـ خيريه اي ام ابيها سلام الله عليها نيز طي سخناني دستاوردهاي اين مؤسسه را براي حاضران برشمرد.

شايان ذکر است که پيام کميته ي بانوان براي احياي شعائر اهل بيت عليهم السلام توسط آقاي حاج هادي ذاکري خوانده شد. اين پيام بيانگر فعاليت هاي کميته ي يادشده و شيوه هاي متفاوت و متمايز آن در احياي شعائر مذهبي از طريق هنرهاي تجسمي بود.

در پايان اين همايش تراکت هايي در معرفي مؤسسه هاي شرکت کننده در همايش، آثار ارزشمندي از مرجع عاليقدر و مجله ي تصويري افق مرجعيت توزيع شد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.