LOGIN
خبر
shirazi.ir
پيام مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي به همايش «امت» برگزار شده در واشنگتن
کد 351
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 خرداد 1383 - 7 ربيع الثاني 1425
الحمدلله رب العالمين والصلاة والسلام علي سيدنا محمد وآله أجمعين
سروران گران قدر، شرکت کنندگان گرامي در همايش «امت»
السلام عيکم ورحمة الله وبرکاته
اين همايش خجسته در حالي برگزار مي شود که امت اسلامي به طور عام و به ويژه شيعيان با شرايط حساسي روبه رو هستند.
به اين اميد که همايش «امت» بتواند از عهده چالش ها و مسئوليت هايي که در اين راستا بر عهده گرفته برآيد، ان شاءالله.
مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي به منظور همکاري در تبلور بخشيدن به ديدگاه هاي امروز و آينده پيش رو، ضروري مي داند مواردي را متذکر شود به اميد اين که در بررسي ها و مطالعات همايش مورد توجه قرار گيرد.
نخست: بر کسي پوشيده نيست که عتبات مقدس و مرجعيت ديني شهرهاي نجف اشرف و کربلاي معلا در عراق با حضور اشغالگران بيگانه در معرض هتک حرمت مکرر قرار دارد. از اين رو همايش «امت» بايد موضعي روشن و مسئولانه در برابر خطرهايي که دو شهر مقدس ياد شده را در برگرفته اتخاذ کند و در اين راستا هتک حرمت دو شهر مقدس را محکوم کند و حمايت از دو شهر و مراکز مقدس آن ها و مراجع ديني را خواستار شود.
ضروري به نظر مي رسد براي حفظ قداست شهرهاي نجف و کربلا، ايجاد آرامش خاطر و امنيت براي ساکنان و زايران، دو شهر ياد شده از هر گونه اسلحه و نيروهاي نظامي – چريکي پاکسازي شوند؛
دوم: وقت آن رسيده است تا در راه به کارگيري تمام امکاناتي که در تحقق بخشيدن به «نظريه شوراي فقيهان» کمک مي کند، همکاري کرد، براي شناسايي راه کارها بايد در سراسر جهان، از جمله ايالات متحده امريکا مجلس شوراي نمايندگي تشکيل داد. پر واضح است که مجلس شوراي فقيهان وحدت در موضع گيري، اقتدار در حسن انجام کار و کار آمدي کامل را تحقق مي بخشد؛
سوم: پذيرش ارزش هاي اجتماعي استراتيژيکي است که قرآن کريم بر آن ها تأکيد و پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله وسلم و امامان اهل بيت عليهم السلام به آن ها تصريح کرده اند؛ همان نظريه هايي که الله العظمي شيرازي – قدس سره – بيش از نيم قرن به نهادينه کردن آن ها به عنوان طرح هايي علمي در ميان امت اسلامي همت گماشت. اين ارزش ها عبارتند: آزادي که خداي –عز وجل- در اين باره فرموده است: « لاَ إِکْرَاهَ فِي الدِّينِ [1]؛ در ]پذيرش[ هيچ اجباري نيست»
وحدت از ديگر ارزش هايي که خداوند درباره آن فرموده است: «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً[2]؛ اين امت شما، امتي واحد است»
ودرباره شورا مي فرمايد: «وَأَمْرُهُمْ شُورَي بَيْنَهُمْ...[3]؛ وکارشان در ميان شان به مشورت است»
و درباره احسان مي فرمايد: «إن الله يأمر بالعدل والإحسان[4]؛ در حقيقت خدا به دادگري و احسان فرمان مي دهد»
 و در باره برادري که مي فرمايد: «...إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ...[5]؛ به يقين مؤمنان برادران يکديگرند» و ديگر اين که در زمينه تعدد احزاب از اين فرموده خدا استفاده مي شود که مي فرمايد: «...وَفِي ذَلِکَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ[6]؛ ودر آن بايد از يکديگر سبقت بگيرند».
چهارم: تهيه و ارائه طرحي کامل براي ايجاد خيزش علمي و فرهنگي، به ويژه در زمينه علوم انساني و محور قرار دادن پرورش نسلي جديد که اميد امت و پشتوانه و تکيه گاه آينده هستند. توجه فوق العاده به خانواده ها و پرورش و هدايت معنوي، علمي، فرهنگي و فکري آن ها از ديگر بايسته ها است تا از اين رهگذر، شايستگي بر دوش کشيدن رسالت مکتب اهل بيت عليهم السلام و گستراندن آن را در جهان بيابند.
پنجم: برنامه ريزي براي ايجاد مؤسسه هاي فرهنگي کارآمد در تمام عرصه ها، به ويژه در عرصه حقوق فردي و اجتماعي است، به گونه اي که از اين رهگذر پيکره امت به سلسله اي از طرح هاي استراتيژيکي مبدل شود و بدين ترتيب و با گذشت زمان زمينه ماندگاري و برتري اش فراهم آيد و با اندوختن تجربه، او را به مرتبه آمال و مسئوليت هاي ديني و تاريخي اش برساند.
نخستين وظيفه اين مؤسسه ها اين است که بايد تمام تلاش خود را به کار گيرند تا از ديدگاه و منظر اهل بيت عليهم السلام چهره حقيقي و انساني تابناک اسلام را به همگان بنمايانند، از دين حنيف دفاع کنند و با روح گفت و گو و دعوت حکيمانه و موعظه نيکو شبهاتي را که در مورد اسلام به وجود مي آيد، رد نمايد که حضرت حق فرموده است: «ادْعُ إِلِي سَبِيلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ[7]؛ ... و باحکمت و اندرز نيکو به راه پروردگارت دعوت کن».
در پايان از خداي متعال براي اين همايش آرزوي موفقيت و توفيق و استواري داريم که او بهترين سرپرست و بهترين ياري گر است والحمدلله رب العالمين.
مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي / واشنگتن
سيد مرتضي شيرازي
توضيح اين که اين همايش به مدت سه روز (8-10 خرداد) برگزار مي شود.
[1] . بقره (2)، آيه 256.
[2] . انبياء (21)، آيه 92.
[3] . شوري (42)، آيه 38.
[4] . نحل (16)، آيه 90.
[5] . حجرات (49)، آيه 10.
[6] . مطففين (83)، آيه 26.
[7] .نحل (16)، آيه 125.