LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حجّة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي: "
يأس و نااميدي مهم ترين عامل شکست انسان در زندگي است
کد 367
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 خرداد 1383 - 23 ربيع الثاني 1425
حجّة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي جمعه شب گذشته در ادامه سلسله درس هاي اخلاق در بيت آية الله العظمي شيرازي با اشاره به آيه اي از کلام الله مجيد اظهار داشت: هر انساني در اين دنيا مبتلا به مشکلاتي مي شود که ناچار است با آنها مقابله کرده و مشکلات پيش رو را برطرف سازد که اين سختي ها براي تمامي انسان ها، چه خوب و چه بد، وجود دارد.
وي افزود: انسان در هنگام روبرو شدن با مشکلات و گرفتاري ها موظف است به دنبال چاره جويي باشد و از امکانات و وسايلي که خدا براي او فراهم ساخته است استفاده کند تا بتواند آنها را برطرف سازد.
وي تصريح کرد: بي تفاوت بودن و چاره جويي نکردن در هنگام برخورد با سختي ها و منتظر ماندن براي حل مشکلات بدون انديشيدن و دخالت کردن امري محال است.
حجّة الاسلام والمسلمين شيرازي خاطر نشان کرد: اگر انسان زحمت و تلاش خود را بکشد و در مواجهه با مشکلات نهايت کوشش را به خرج دهد اگر مشکل و گره سختي نيز در کار او ايجاد شود آن گاه خداي متعال با کمک خود آن را آسان نموده و فرج خواهد داد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: پيامبر گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم در زندگي خويش از زماني که به پيامبري مبعوث گرديد تا هنگام رحلت که نزديک به 13 سال به طول انجاميد، سراسر با سختي و مشکلات روبرو بود و در طول اين مدت آزار و اذيت فراواني را از سوي کفار و مشرکين متحمل شدند اما هيچ گاه از رسالت خويش دست بر نداشته و از وظايف و مسئوليت خود شانه خالي نکردند.
فرزند مرحوم آية الله العظمي سيد محمد شيرازي ادامه داد: يأس و نااميدي اولين مرتبه و درجه از شکست انسان است يعني اگر کسي هر اندازه که قوي و نيرومند باشد اما اراده خود را از دست داده و دچار يأس و نااميدي شود با شکست مواجه خواهد شد.
وي خاطرنشان ساخت: انساني که از رحمت و لطف الهي مأيوس شود، قطعاً در زمينه هاي بسياري با مشکل، سختي و حتي شکست و نابودي مواجه خواهد شد لذا از اين جهت است که يأس و نااميدي از گناهان کبيره برشمرده شده است.
حجّة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به امر فرج و ضرورت در انتظار بودن آن گفت: اين که گفته مي شود انتظار فرج از افضل اعمال است به اين معنا نمي باشد که دست از کار و تلاش برداريم و تنها منتظر فرج باشيم بلکه هدف اصلي آن است که انسان مسئوليت هاي خود را انجام داده و به وظايف خويش نيز عمل کند و در عين حال با اميد به فرج در انتظار آن بوده و هيچ گونه يأس به خود راه ندهد.
وي با اشاره به آياتي از قرآن مجيد افزود: يأس و نااميدي از رحمت بي کران الهي انسان را به کفر کشانده و او را در زمره کافران قرار خواهد داد.
وي در پايان گفت: اميدوار بودن به لطف و رحمت خداي متعال در اوج سختي ها و مشکلات انسان را از بلاها نجات داده و برکات بسياري را به همراه خواهد داشت.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.