LOGIN
خبر
alshirazi.org
چکیده بیانات آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در گردهمایی مبلغان دینی در آستانه ماه محرم الحرام ۱۴۴۵
کد 38142
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 تیر 1402 - 29 ذوالحجّة الحرام 1444

مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله طبق رسم هرساله در آستانه ماه محرم الحرام ۱۴۴۵ در جمع صدها تن از مبلغان دینی حاضر شدند و بیانات ارزشمندی را ایراد نمودند. متن زیر گزیده ای از این فرمایشات است. ایشان بیانات خود را اینگونه آغاز کردند:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین

فرارسیدن ماه محرم الحرام را به مقام رفیع و منیع ولایت کبری الهیه و امامت عظمی مولانا حجة بن الحسن المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف تسلیت و تعزیت عرض می کنم.

ماه محرم الحرام و صفر الأحزان ماه های مصیبت و ماتم تمام بشر در تمام ادوار تاریخ است. این مصیبت را همچنین به تمام مسلمانان در سراسر جهان تعزیت عرض می کنم.

امیدوارم خدای متعال در فرج حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه الشریف تعجیل کند تا مشکلات تمام دنیا مرتفع شود.

حضرت امام حسین علیه السلام در میان معصومان علیهم السلام مقام پنجم در فضیلت را دارند، اما در تکوین و تشریع خدا و آثار مثبت و منفی نخستین فرد در تاریخ خلقت هستند. مواردی که تاکنون در رابطه با خصائص حسینیه نقل شده شاید یک دهم از بخش بزرگی از خصائص حسینیه است. امیدوارم خدای متعال به مؤمنان، مخصوصاً دختران و پسران مؤمن توفیق دهد تا این موارد را از روایات استخراج کنند. یقیناً در این صورت موسوعه ای بیش از ده جلد گردآوری می شود.

خدای متعال خصوصیاتی برای امام حسین علیه السلام قرار داده که برای چهار معصوم دیگر که از ایشان افضل هستند، قرار نداده است. حال که اینگونه است سزاوار است نسبت به ایشان تقصیری از ما سر نزند، چراکه طبق فرمایش رسول خدا صلی الله علیه وآله دچار خذلان می شویم. اگر کسی بتواند به دستگاه حضرت سیدالشهدا علیه السلام به هر نحوی یاری برساند و این کار را نکند، دچار خذلان خواهد شد.

مرجع عالیقدر در این قسمت از سخنان خود به بیان گوشه ای از خصوصیات و ویژگی های دستگاه امام حسین علیه السلام پرداختند و فرمودند: بنده به برخی روایات در خصوص ویژگی های امام حسین علیه السلام اشاره می کنم. از این جمله ماجرای عبور حضرت آدم از زمین کربلاست که در بحار و غیر آن وارد شده است.

زمانی که ایشان از زمین کربلا می گذشت خونی از پیشانی ایشان جاری شد و زمانی که علت را از خدای متعال جویا شد. خدای متعال فرمود: فرزندی از فرزندان تو در این سرزمین کشته خواهد شد و می خواهیم خون تو نیز برای او جاری شود.

این در حالی است که چهار معصوم (اهل کساء) دیگر از امام حسین علیه السلام افضل هستند و تماماً مظلومانه کشته شدند. این از خصوصیات امام حسین علیه السلام است.

مورد دیگر زمانی رخ داد که کشتی حضرت نوح علیه السلام از زمین کربلا عبور می کرد که ناگهان «أخذته الأرض». این تعبیر بیانگر امر تکوینی خدای متعال است که کشتی به آن بزرگی را دچار گرداب می کند. به صورتی که حضرت نوح علیه السلام از غرق شدن کشتی نگران شد.

این در حالی است که کشتی حضرت نوح علیه السلام از زمین های متعددی ازجمله مکه مکرمه عبور کرده بود و باتوجه به موقعیت جغرافیایی مکه، حتی در آنجا نیز گرداب به وجود نیامده اما در زمین کربلا علی رغم اینکه از لحاظ علمی در این زمین صاف امکان به وجود آمدن گرداب وجود نداشت، کشتی حضرت نوح دچار گرداب شد. در این هنگام جبرئیل نازل شد و خبر از شهادت امام حسین علیه السلام در این منطقه داد.

مورد سوم به حضرت ابراهیم علیه السلام مرتبط است. طبق روایت ایشان از زمین کربلا می گذشت که ناگهان به زمین افتاد و سرش به شدت شکافته شد و خون از سرش جاری گشت. این در حالی است که زمین کربلا هموار و صاف است.

حضرت ابراهیم علیه السلام از این امر غریب بهت زده شد. در این هنگام جبرئیل نازل شد و خبر از شهادت امام حسین علیه السلام داد و گفت خون تو برای مواسات با امام حسین علیه السلام جاری شد.

روایت دیگر در مورد حضرت اسماعیل علیه السلام است. زمانی که ایشان گوسفندان را برای چرا به فرات بردند، گوسفندان تا مدت ها آب نخوردند. جبرئیل نازل شد و گفت علت را از گوسفندانت جویا شو. گوسفندان در جواب حضرت اسماعیل علیه السلام گفتند در این مکان امام حسین علیه السلام با لب تشنه شهید می شود و ما از اینجا آب نمی خوریم.

روایت دیگر این است که روزی حضرت موسی علیه السلام از کربلا می گذشت که خاری در پایش فرو رفت و خون جاری شد. خدای متعال علت را مواسات او با امام حسین علیه السلام اعلام کرد.

مورد دیگر برای حضرت سلیمان علیه السلام اتفاق افتاد. آن زمان که او از بالای زمین کربلا عبور می کرد و ناگهان دچار تزلزل و چرخش شد و سه بار بساط ایشان به چرخش افتاد و در نهایت به زمین نشست. او از باد علت را جویا شد و باد پاسخ داد: «هنا یقتل الحسین؛ در این مکان حسین کشته می شود».

در روایت دیگری آمده است روزی حضرت عیسی علیه السلام همراه با حواریون خود از کربلا می گذشت که ناگهان شیری درنده آنان را از عبور منع کرد. عیسی علیه السلام علت را جویا شد و شیر به اذن خدا به زبان آمد و گفت: نمی گذارم عبور کنید مگر اینکه یزید، قاتل امام حسین علیه السلام را لعنت کنید. آنان نیز چنین کردند و شیر اجازه عبور داد.

در روایات آمده است که جبرئیل پنج میخ برای حضرت نوح علیه السلام آورد تا برای محافظت به کشتی بزند. این میخ ها به نام پنج تن بود. زمانی که حضرت نوح علیه السلام میخ پنجم را گرفت مشاهده کرد که آن میخ تَر است. حضرت نوح علیه السلام علت را از جبرئیل جویا شد و او پاسخ داد این تری از خون امام حسین علیه السلام است.

در زیارت ناحیه مقدسه می خوانیم: «ولطمت عليك الحور العين، وبكت السماء وسكانها والجنان وخزانها والهضاب وأفطارها، والبحار وحيتانها، والجنان وولدانها والبيت والمقام، والمشعر الحرام، والحل والإحرام».

این در حالی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان علیه السلام نیز به شهادت رسیدند. بهشت جای عزا و عزاداری نیست اما با این حال حوریان در بهشت برای امام حسین علیه السلام لطمه می زنند و آسمانیان و بهشتیان برای آن حضرت گریه می کنند.

در کتاب کامل الزیارات آمده است که هیچ پیامبری نیست مگر اینکه کربلا را زیارت و مدتی در آنجا توقف کرده است.

در روایت دیگر آمده است هر شب جمعه تمام انبیا و اوصیا و پیامبر خاتم و ائمه علیهم السلام به زیارت ایشان مشرف می شوند. این ها همگی از خصوصیات امام حسین علیه السلام است.

همچنین در روایت سفارش شده که هر روز زیارت عاشورا را بخوانیم، آیا چنین سفارشی در مورد سایر معصومان علیهم السلام وارد شده است؟!

زیارت عاشورا زیارت مقدسی است که خلاصه اسلام و شامل تولی و تبری است.

مرجع عالیقدر در این قسمت از سخنانشان به بیان مواردی از خصوصیات تشریعی امام حسین علیه السلام پرداختند و فرمودند: امام حسین علیه السلام ویژگی های زیاد تشریعی نیز دارند که ازجمله آن استشفا به تربت ایشان است، در صورتی که خوردن تربت قبر سایر معصومان علیهم السلام حرام است، اما استشفا به تربت امام حسین علیه السلام مستحب است.

طبق فرموده روایات منزلت زمین کربلا از کعبه نیز افضل است. مورد دیگر آن است که خدای متعال زائران امام حسین علیه السلام در روز عرفه را به خود نسبت داده است و آنان زائران خدا نامیده شده اند. همچنین خدای متعال در این روز، نخست به زائران امام حسین علیه السلام عنایت می کند و سپس به زائران عرفات.

آیت الله العظمی شیرازی در ادامه به بیان آثار سلبی و ایجابی اعمال در دستگاه امام حسین علیه السلام پرداختند و فرمودند: جریان امام حسین علیه السلام چه سلبی و چه ایجابی آثار فراوانی دارد. نمونه ای از آن مربوط به یکی از مراجع بزرگ شیعه می شود که سال ها قبل زندگی می کرد. ایشان برای بنده نقل می کردند در جوانی در دهه اول محرم الحرام با خود تصمیم گرفتم در این دهه که درس ها و بحث ها تعطیل است، به درس خود رسیدگی کنم و در مجالس روضه خارج از مدرسه علمیه شرکت نکنم.

دهه اول به همین منوال گذشت. از روز یازدهم تا بیستم محرم الحرام به چشم دردی مبتلا شدم که نمی توانستم حتی به صفحه کتاب نگاه کنم. این ماجرا عبرتی برای همگان است و باید عبرت پذیر باشیم.

موردی دیگر این است که یکی از فقهای دوره مرحوم آخوند خراسانی کتابی علمی دارد که بسیار وزین است. بنده آن را در قم خریداری کردم و بعضی از مطالبش را در نوشته هایم ذکر کردم اما همیشه برایم سؤال بود که چرا کتابی به این مهمی مهجور مانده است، چنان که حتی یکی از مراجع تقلید قم نام کتاب را نشنیده بود.

پس از مدتی به مطلبی در آن کتاب برخوردم مبنی بر اینکه آن عالم یکی از شعائر مقدس امام حسین علیه السلام را مکروه دانسته بود و مطلبی زننده را به آن شعیره مقدس نسبت داده بود. دانستم که دلیل مهجوریت او و کتابش همین مطلب است و تمام مطالبی که در کتاب هایم از او نقل کرده بودم را حذف کردم.

اگر کسی آثار مثبت و منفی در دستگاه حضرت امام حسین علیه السلام مانند آثار یاری شعائر ایشان و آثار یاری نکردن شعائر ایشان را گردآوری کند، موسوعه بزرگی به دست خواهد آمد.

حال که قضیه امام حسین علیه السلام تا این اندازه حساس و پراهمیت است، ما باید مراقب باشیم تا در این دستگاه کوتاهی ای از ما سر نزند. همگان در همه جای دنیا مخصوصا جوانان سعی کنند تا سبب اعتقاد دیگران به امام حسین علیه السلام و اهل بیت علیهم السلام شوند.

سعی کنیم در طول عمر خود اثری حسینی و ماندگار همچون ساخت حسینیه از خود برجای بگذاریم و حتی اگر لازم است برای این کار مقروض شویم. باید دنیا را مملو از حسینیه ها کنیم. در این میان جای خالی حسینیه های مخصوص بانوان حس می شود، چراکه جمعیت بانوان بیش از مردان و نشاط آنان نیز مانند مردان است. سعی کنید در ساخت حسینیه مخصوص بانوان همت بیش از پیش به خرج دهید.

وصلی الله علی سیدنا و نبینا محمد وآله الطاهرین

  • نظری برای این خبر درج نشده است.