LOGIN
خبر
shirazi.ir
 مراسم سوگواري شهادت حضرت فاطمه سلام الله عليها در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 393
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 تیر 1383 - 3 جمادى الثانية 1425

مراسم سوگواري شهادت دخت گرامي رسول اکرم صلي الله عليه وآله، حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها از نخستين روز ماه جمادي الثاني به مدّت سه روز در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.

در سوّمين روز از اين مراسم سوگواري وهمزمان با سالروز شهادت حضرت امّ الائمه صدّيقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله عليها، مجلس باشکوهي با حضور حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي، علما، فضلا، روحانيون، هيئات مذهبي و جمع کثيري از عاشقان و دوستداران خاندان عصمت و طهارت در بيت شريف فقاهت و مرجعيّت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.

 در ابتداي اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين رياحي ضمن سخناني با تسليت اين مصيبت بزرگ به ساحت مقدس حضرت حجة بن الحسن عسکري عجل الله تعالي فرجه الشريف و شيعيان و پيروان آن حضرت گفت: هر حادثه و واقعه اي که در زندگي ايشان يا در جامعه رخ مي دهد توجه و فکر افراد را به سوي خود جلب مي نمايد تا آن را مورد تحليل و ارزيابي قرار داده و ببيند علّت آن چه بوده است؟

وي افزود: در تاريخ اسلام بعد از رحلت پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله با حوادث ناگواري از قبيل: سفيفه بني ساعده، هجوم به خانه اميرالمؤمنين عليه السلام و آتش زدن خانه او، سيلي زدن به صورت فاطمه زهرا سلام الله عليها کشتن فرزند محسن عليه السلام، غصب خلافت و تصرّف فدک و حوادث دلخراش ديگري مواجه مي شويم که تمام اين موارد بيش از پيش اين ضرورت را مي رساند تا انسان تفکر کرده و تحليل نمايد علّت اين حوادث چه بوده و چرا تا اين حدّ مصائب و سختيها بر خاندان پيامبر صلي الله عليه وآله وارد شد؟ به طوري که حضرت زهرا در مدت باقي مانده از عمر خويش شبانه روز گريه و ناله مي کردند.

وي تصريح کرد: آيا فاطمه زهرا سلام الله عليها براي کتک خوردن يا براي آتش گرفتن در خانه خويش گريه مي کرد؟ آيا آن حضرت براي امور دنيوي ناله و زاري نمودند يا اين که مسائل ديگري در ميان بوده است؟

حجة الاسلام والمسلمين رياحي ادامه داد: مسلم اين است که حضرت زهرا سلام الله عليها براي هيچ يک از اين موارد ناراحتي و دلتنگي نکردند، بلکه براي مظلوميت اميرالمؤمنين عليه السلام و براي غربت اسلام گريه مي کرد، همان گونه که خود حضرت نيز خطاب به اميرالمؤمنين عليه السلام فرموده اند: که من گريه مي کنم براي غربت تو و مصائبي که پس از اين خواهي ديد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به روايتي افزود: مرحوم شيخ صدوق در کتاب معاني الأخبار خود نقل کرده است که: اميرالمؤمنين علي عليه السلام بعد از کشته شدن عمر بن خطاب خليفه ثاني در کنار تابوت او فرمودند: اين کفن پيچيده، خدا را ملاقات مي کند همراه با آن صحيفه وقتي از ايشان سؤال مي شود صحيفه چيست؛ مي فرمايند: صحيفه آن بود که عده اي دور هم جمع شدند و قرار گذاشتند که بعد از رسول الله صلي الله عليه وآله نگذارند خلافت به علي عليه السلام برسد، واين مطلب نشان مي دهد که از مدّت ها پيش براي خانه نشيني علي عليه السلام و غصب خلافت او برنامه ريزي شده است.

در ادامه اين مراسم نيز حجة الاسلام والمسلمين روحاني ديگر سخنران مجلس با تأکيد بر تدّبر در آيات و روايات گفت: اگر انسان با دقّت بيشتري در آيات و روايات بنگرد به اين مطلب پي خواهد برد که خداي متعال جز سعادت انسان چيز ديگري براي او نخواسته است، لذا براي رسيدن به اين هدف دو رهبر و راهنما براي هدايت بشر در نظر گرفته است که يکي راهنماي دروني و ديگري راهنماي بيروني است.

وي تصريح کرد: راهنماي دروني انسان، عقل است که انسان را در بسياري از موقعيّت ها راهنمايي و دلالت مي کند و با کمک آن مي تواند خوب و بد را از يکديگر تمييز دهد.

به گفته وي؛ راهنماي ظاهري انسان نيز انبياء و اولياي الهي و علما و دانشمندان جامعه هستند تا انسان ها بتوانند از زندگي و اخلاق و رفتار آن ها بياموزند و در زندگي خود به کار برند.

وي گفت: بزرگ ترين و آخرين هادي و راهنمايي که خداي متعال براي هدايت انسان ها مبعوث فرمود حضرت خاتم الأنبياء هستند که معجزه بزرگ ايشان قرآن کريم است و ما نيز مفتخريم که از امت محمّد صلي الله عليه وآله هستيم و کتاب آسماني ما قرآن است.

حجة الاسلام روحاني افزود: از فاطمه زهرا سلام الله عليها روايت است که من سه چيز را دوست دارم: يکي انفاق در راه خدا، ديگري قرائت قرآن و سوم نگاه کردن به روي پدرم رسول الله صلي الله عليه وآله و از همين رو است که مي بينيم اين علاقه و محبت دو سويه است چنان که رسول خدا صلي الله عليه وآله نيز همواره زهرا سلام الله عليها را مي بوسيد و مي گفت: هرگاه دخترم فاطمه را مي بوسم بوي بهشت را استشمام مي کنم.

حجة الاسلام والمسلمين سيد محمد آله طه خطيب ديگر اين مراسم با اشاره به روايتي گفت: جبرئيل امين روزي بر پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله نازل شد و گفت: خدايت سلام مي رساند و مي گويد: اگر علي عليه السلام را خلق نکرده بودم کسي براي همسري دخترت از آدم تا خاتم يافت نمي شد که چنين شايستگي اي داشته باشد.

وي همچنين با تلاوت آيه مبارکه مباهله افزود: مقصود از نساءنا در اين آيه شريفه تنها فاطمه زهرا سلام الله عليها است، همان گونه که منظور از انفسنا نيز اميرالمؤمنين عليه السلام است، زيرا انسان هيچ گاه خود را دعوت نمي کند، بلکه غير را مي خواند البته غيري که کأنّه خود انسان باشد. بنابراين مقصود پيامبر صلي الله عليه وآله از انفسنا که در اين آيه کريمه آمده. حضرت علي عليه السلام است.

گفتني است در ادامه اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين آله طه به ذکر مصيبت و نوحه سرايي پرداخت که حاضرين نيز با گريه وسوگواري بر مظلوميت آن بانوي بزرگ اسلام ياد و نام ايشان را گرامي داشتند.