LOGIN
خبر
shirazi.ir
پيام علامه سيد مرتضي حسيني شيرازي به سومين همايش سالانه بانوان در حوزه علميه زينبيه - دمشق
کد 427
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 شهریور 1383 - 11 رجب الأصب 1425

سلام بر شما برگزار کنندگان و مهيمانان سومين همايش بانوان. برگزاري چنين همايشي را به شما تبريک گفته توفيق روز افزون تان در تحقق بخشيدن به اهداف انساني تان _ که از قرآن کريم وسيره رسول خدا صلي الله عليه واله و اهل بيت پاک آن حضرت برگرفته ايد_ از خداي توانا مسئلت دارم.

فرصت را مغتنم شمرده، چند نکته مهم را يادآوري مي کنم:

نخست: از آن جا که زن نيمي از جامعه را تشکيل مي دهد و از ديگر سو به دليل شريک بودن در زندگي خانوادگي و نقش پر اهميتش در خانواده و تربيت و آموزش نسل ها و اصلاح جامعه، سخت مورد توجه اسلام قرار گرفته و از عنايت ويژه اسلام برخوردار مي باشد. لذا بايد با قرار دادن زن در جايگاه در خور و حقيقي اش، اين نقش را فعال کرد.

دوم: نقش زن در جامعه اسلامي مستلزم وجود عناصر اساسي است تا بتواند در جايگاه مناسب خود آن گونه که بايد ايفاي نقش کند؛ عناصري برجسته و ضروري چون: دانش، فرهنگ و احساس مسئوليت است، چرا که اگر زن از دانش برخوردار نباشد، نمي تواند نسلي دانش آموخته به وجود آورد. هم از اين رو در حديث نبوي بر دانش اندوزي زنان تأکيد شده، آن جا که مي فرمايد: «دانش اندوزي بر هر مرد و زن مسلمان واجب است».

از اين رو بايد آموزش و دانش آموزي بانوان را در سطح وسيع و همه جانبه مورد توجه قرار داد تا بتوانند با اندوخته و توان فراوان مسئوليتي که نسبت به نسل ها دارند به انجام برساند و با تربيت فرزندان بر اساس آموزه هاي اسلام بنيان خانواده را استحکام بخشند و به يک سخن خانه و خانواده را کانون پرورش و آموزش آنان سازند.

سوم: وسائل ارتباطات نوين، جهان را به دهکده اي تبديل کرده است، لذا زن مسلمان بايد با کسب توانمندي ها از تمام وسائل و امکانات در دسترس، در راه اهداف مقدس و رسالت جهاني اش بهره گيرد. همچنين بانوان بايد با ايجاد تشکل ها و مؤسسات تمرکز يافته و کار آمد، مانند: سازمان هاي حقوق بشر، دفاع از حقوق زنان، انجمن هاي حرفه آموزي و... که نياز اساسي جامعه ماست، همگام با پيشرفت هاي روز حرکت کرده و فعاليت ها و روش استراتژيکي خود را استمرار و تداوم بخشند.

چهارم: کوشش در راه ايجاد ساختار خانواده مبتني بر اصل مشورت و حاکم گرداندن منطق، خرد گرايي، گفت و گو، دوري جستن از تعصب هاي جاهلي و پرهيز از اعمال قدرت وزور مداري و خشونت است تا از اين رهگذر، خانواده به هسته مرکزي در ايجاد جامعه اي متمدن و فرهيخته تبديل شود، چه اين که اصلاح خانواده از سوي زن، در بيان پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله جهاد خوانده شده است، آن جا که مي فرمايد: «جهاد زن نيکو همسر داري کردن است» و البته تربيت فرزندان از مصاديق برجسته اين سخن گهربار است. بنابراين بانوان ارجمند بايد به اين نقش مهم توجه داشته باشند.

نظر به اين که مشورت در ميان افراد خانواده جايگاه والا و تأثير فوق العاده اي دارد، مرحوم آية الله العظمي شيرازي هماره بر آن بود تا مفهوم شورا و مشورت را در ساختار خانواده نهادينه کند تا اين اصل قرآني سنگ بناي اساسي ساختن جامعه باشد وجامعه اي سالم و به دور از هر ناهنجار و کژي بيافريند.

در پايان از خداي متعال براي همگان تان موفقيت مسئلت دارم که همو شنونده دعاست.

مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي

واشنگتن

سيد مرتضي شيرازي

  • نظری برای این خبر درج نشده است.