LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پيام دفتر مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي در مورد انتخابات در عراق
کد 462
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 مهر 1383 - 2 رمضان العظيم 1425

الحمدلله رب العالمين والسلام و الصلاة علي محمد و آله الطاهرين و لعنة الله علي أعدائهم أجمعين

عراق خونين پيکر، برهه اي سخت و در عين حال سرنوشت ساز را سپري مي کند که در پرتو آن، آينده عراق رقم مي خورد، لذا هر گونه سهل انگاري و ناديده انگاشتن حقوق مردم در اين مقطع زماني، نتايجي دردناک و تلخ براي نسل هاي آينده به بار خواهد آورد. بنابراين، همگان بايد مسؤوليت شرعي و تاريخي خود را پذيرفته، در انتخابات آينده مشارکت جدي و فعال داشته باشند و به منظور ايفاي اين مسؤوليت، توجه به موارد زير ضروري است:

1. بايد تمام افراد ملت شريف عراق، براي شرکت در انتخابات ثبت نام و بدون استثنا در انتخابات شرکت کنند. مسؤولان نيز موظفند امکانات شرکت عراقي هاي ساکن ديگر کشورها را فراهم آوردند تا تمام آحاد ملت عراق بتوانند در انتخابات شرکت کرده، رأي خود را در صندوق اندازند.

2. انتخابات بايد با حضور ناظران و مراقبان بي طرف بين المللي و نيز تشکل هاي ديني، سياسي و عشايري عراق صورت گيرد تا انتخاباتي سالم و آزاد و با شرکت همگان برگزار شود. براي تحقق اين امر، به وجود آوردن فضايي سالم ضروري است تا بدين وسيله از اعمال نفوذ و تقلب جريان هاي مشکوک در آراي ملت عراق جلوگيري شود که بهره گيري از تکنولوژي نوين و ديگر راه کارهاي پيشگيرانه، زير نظر کارشناسان بي طرف و خوش نام عراقي و بين المللي کارآمد و مفيد است.

3. احزاب مخلص اسلامي و ميهني از ائتلاف با احزاب و اشخاص دين ستيز، مانند: بقاياي حزب بعث، احزاب الحادي و جريان هاي مشکوک بپرهيزند و منافع و مصالح فردي و حزبي خود را فداي مصالح توده مردم و کشور کنند، چراکه خداي متعال بدان فرمان داده، آن جا که از زبان پيامبر موسيعليه السلام مي فرمايد: «قال رب بما أنعمت علي فلن أکون ظهيراً للمجرمين(1)؛ [موسي] گفت: پروردگارا، به [پاس] نعمتي که بر من ارزاني داشتي هرگز پشتيبان مجرمان نخواهم بود».

وانگهي در نظر گرفتن مصالح توده مردم و کوشش براي تحقق آن، در دراز مدت، قطعاً مصالح فردي و حزبي آنان را تأمين خواهد کرد، لذا بايد نامزدهايي را معرفي کنند که هدف شان تنها و تنها تضمين منافع و حقوق امت باشد. همچنين لغو کردن سهميه بندي مذهبي، ديگر وظيفه آنان است، چرا که اکثريت را از دستيابي به تمام حقوق مشروع شان باز مي دارد و در واقع روشي ظالمانه است.

سخن پاياني اين که: با توجه به وضعيت حاکم بر عراق، شيوه انتخاباتي سراسري را مي توان پذيرفت، مشروط بر اين که بنا به ضرورت ها و تنها يک بار اعمال شود، اما براي دراز مدت، بهترين گزينه تعيين حوزه هاي انتخاباتي در مناطق مختلف مي باشد، به عنوان مثال براي هر يکصد هزار نفر، يک حوزه انتخاباتي تعيين شود.

در پايان از خداي منان مسئلت داريم براي سرزمين عراق خير و صلاح مقدر فرموده، مردم آن سامان را از اشغالگري و هرج و مرج رهايي بخشد و آنان را از موهبت امنيت، آزادي، رفاه و صلح برخوردار فرمايد، ان شاء الله تعالي. 

يکم ماه مبارک رمضان 1425 ق. دفتر آية الله العظمي شيرازي 

شهر مقدس قم

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

(1) قصص (28)، آيه 17.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.