LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آية الله العظمي شيرازي در ديدار با استادان و دانشجويان: "
توانمندي ها و امکانات را در راه هاي خداپسندانه به کار گيريد
کد 577
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 اسفند 1383 - 7 صفر الأحزان 1426

مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي، جمعي از استادان و دانشجويان دانشگاه هاي اصفهان را به حضور پذيرفت و ضمن خوشامدگويي طي سخناني فرمود: با احراز دو شرط، هر جواني مي تواند از قدرتي زياد برخوردار شود: يکي اعتماد به نفس و ديگري به کار گرفتن قدرت و توانمندي خويش.

معظم له افزود: در مورد اعتماد به نفس شايسته است جوانان از سرگذشت ديگران و پيشينيان عبرت گيرند، چرا که قرآن کريم مي فرمايد: «لقد کان في قصصهم عبرة لاولي الألباب...؛ به راستي در سرگذشت آنان، براي خردمندان عبرتي است».

آية الله العظمي شيرازي در مورد شرط دوم فرمود: کساني در اين جهان موفق هستند که از تمام توانمندي هاي خويش و فرصت ها و موهبت هاي خدادادي در راه هاي صحيح و سود رسان استفاده کرده اند.

ايشان افزودند: بايد توجه داشت که استفاده صحيح از فرصت ها در گرو لحاظ داشتن سه اصل: اخلاص، کوشش و اخلاق است.

ايشان در ادامه فرمود: بنا به نقل تاريخ، عثمان بن عفان هشت ميليون دينار (بيش از 27 تن) طلا از خود بر جاي گذارد، در مقابل، ابوذر ـ بنا به نوشته تاريخ ـ از گرسنگي جان سپرد، اما جاودانگي يافت. لذا براي رسيدن به اين مرحله و برخورداري از پاداش هاي فراوان و به منت الهي بايد سه اصل ياد شده را در زندگي مد نظر قرار داد و در عمل نيز بدان پاي بند بود.

در پايان معظلم له براي ميهمانان قبولي زيارت کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها و برخورداري از شفاعتش و برآمدن حاجت ها از خدا مسئلت نمود.

آن گاه حضرت حجة الاسلام و المسلمين حاج سيد حسين حسيني شيرازي (فرزند آية الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي) در جمع ميهمانان بياناتي ايراد کرده، گفت: مهم ترين گمشده انسان در زندگي، آسايش و زندگي حرفه است و اگر به منظور تقسيم بندي اهداف انسان، عافيت طلبي و رفاه را در مرتبه دوم يا سوم قرار دهيم، چندان گزاف نگفته ايم، اما متأسفانه، انسان در اين هدف بيراهه مي پيمايد، چرا که امامان معصوم عليهم السلام در قالب جملات حکمت آموز خويش، دنيا را جايگاه سختي ها و رنج ها خوانده، نه منزل گاه آسايش و آرامش.

امام حسن مجتبي عليه السلام در اين باره فرموده است: «أيها الناس، إن الدنيا دار بلاء وختنة، وکل ما فيها فإلي زوال واضحلال؛ اي مردم، [بدانيد که] دنيا جايگاه گرفتاري و آزمون است و هر چه در آن است، راه نابودي مي پيمايد».

حجة الاسلام والمسلمين شيرازي افزود: خداي متعال در سوره ليل پس از سه بار سوگند مي فرمايد: «إن سعيکم لشتي؛ همانا تلاش شما پراکنده است».

منطوق آيه اين است که اي انسان، تمام آنچه را که مي جويي و نيز توان امکاناتي که در راه رسيدن به مقصد به کار مي گيري، پاياني دارد و پراکنده مي شود. آن حضرت حق در استدراک مطلب مي فرمايد: «فأما من أعطي واثقي. وصدق بالحسني. فسنيسره لليسري؛ اما آن که [حق خدا را ] داد و پروا داشت، و پاداش نيکو را تصديق کرد، به زودي راه آساني را پيش پاي او خواهيم گذاشت».

منطوق اين آيات اين است که هر کس در پي پيرزوي و رستگاري باشد بايد موارد ياد شده در سه آيه را به بهترين وجه عمل کند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) يوسف (12) ، آيه111.

2) بحار الانوار، ج44 ص54.

3) ليل (92)، آيه 4.

4) ليل (92) ، آيه 5-7.