LOGIN
خبر
shirazi.ir
«تعادل بین قدرت و آزادی و اثر آن بر حقوق بشر» موضوع مناقشه مرکز آدم
کد 5963
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 آذر 1396 - 2 ربيع الثاني 1439
مرکز آدم، برای دفاع از حقوق بشر و آزادی ها در چارچوب فعالیت ماهیانه ی خود در سالن اجتماعات «مودت و شکوفایی» واقع در کربلای معلی، مجلس مناقشه ای با موضوع «تعادل بین قدرت و آزادی و اثر آن بر حقوق بشر» برگزار کرد.

در این جلسه شماری از پژوهشگران، دانشگاهیان و اصحاب رسانه حضور داشتند که طی آن به مسأله رابطه بین قدرت و آزادی پرداخته شد.

دکتر علاء الحسینی، استادیار دانشکده ی حقوق دانشگاه کربلا و پژوهشگر مرکز آدم، طی سخنانی اظهار داشت: بسیاری از علما و کارشناسان قانون اساسی رابطه میان قدرت و آزادی و تأثیر رابطه ی بین آن دو را کاویده اند و این مسأله را مورد بررسی قرار داده اند که ارتباط بین این دو چالشی است یا صرفاً ارتباط تعادل بخش است؟

در نتیجه حاکمان آن را چالشی دانسته اند که قدرت را با تمام لوازم و ظواهر غیر انسانی نهادینه می کند و شهروندان و افرادِ ذی ربط که جنبه ی انسانی آن را در نظر دارند، معتقدند که مقوله ی قدرت از جمله ابزارهایی است که روابط بین حاکمیت و مردم را رقم می زند و در این خصوص اصل و مبنا آزادی است، نه قدرت؛ چراکه قدرت، حاصل عملیات آزادی خواهانه و تنها راه رسیدن به آزادی های سیاسی است؛ دستاوردی که با انتخابات آغاز می شود و با تشکیل یافتن قوای فعال در کشور و دولت ادامه می یابد. بنابراین ما در برابر دو مفهوم قدرت و آزادی قرار داریم و این که کدام یک سابقه دارتر و مهم تر است.

دکتر علی سعد العمران، از متخصصان عرصه ی قانون اساسی، استادیار و رئیس بخش حقوق در «دانشسرای علمین برای مطالعات عالی» در نجف اشرف نیز در این خصوص اظهار داشت: قدرت و آزادی گاهی از یکدیگر فاصله می گیرند و گاهی به یکدیگر نزدیک می شوند. در حال حاضر این پرسش مطرح است که نقش قانون اساسیِ فعلی عراق نسبت به تنظیم و مشخص کردن حقوق و آزادی از یک سو و نقش دولت ها در دخالت در این حقوق و آزادی ها چیست؟
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.