LOGIN
خبر
shirazi.ir
خلاصه بیانات ارزشمند آیت الله العظمی شیرازی در گردهمایی بزرگ مبلغان در آستانه ماه مبارک رمضان 1439
کد 6543
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 اردیبهشت 1397 - 23 شعبان المعظّم 1439
در آستانه ماه مبارک رمضان 1439ق و طبق روال هر ساله، در روز چهارشنبه 22 شعبان المعظم 1439ق (1397/2/19) مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در حضور انبوه مبلغان دینی شهرهای قم، اصفهان، کاشان، تهران، مشهد، کربلای معلی و برخی مناطق دیگر سخنانی در زمینه ضرورت تبلیغ دین، تهذیب نفس و ضرورت بهره گیری از فرصت طلایی ماه مبارک رمضان برای اصلاح خویش و همچنین ضرورت تبلیغ فرهنگ علوی در جوامع تشنه آن سوی مرزها مطالبی بیان کردند.
 
بزودی مشروح بیانات مهم و حکیمانه معظم له در این پایگاه، اطلاع رسانی خواهد شد. 

گزیده ای از بیانات مرجع عالیقدر به شرح زیر است:

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در ابتدای سخنان خود با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان فرمودند: در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و تا چند روز دیگر وارد این ماه عظیم می شویم و پس از مدتی نیز این ماه به پایان خواهد رسید. اما مساله مورد توجه این است که ما در این ماه چه وظیفه ای نسبت به اسلام، قرآن و عترت داریم؟!

باید برای رسیدن به جواب این سؤال به روایات اهل بیت علیهم السلام و ادعیه مراجعه و پس از تشخیص وظیفه از خدای متعال استمداد کنیم تا ما را در ادای وظیفه موفق بدارد.

در این زمینه توصیه می کنم قبل از ماه مبارک رمضان به مطالعه پرداخته، خود را برای ورود به این ماه با عظمت آماده سازیم.

مرجع عالیقدر در ادامه ضمن بازخوانی بخشی از دعای حضرت امام جواد علیه السلام در شب اول ماه مبارک رمضان فرمودند. حضرت جواد علیه السلام در شب اول ماه مبارک رمضان در ضمن دعایی از خدای متعال درخواست کرده اند: «واهدنا للرشاد و وفّقنا للسداد».

باید در تک تک کلمات این دعا تأمل کرد اما عجالتا عرض می کنم که هدایت از جانب خداست. رشد نیز از سوی خدای متعال است و ماه رمضان ماه هدایت و رشد است.

باید در این ماه برای رسیدن به این دو منظور تلاش کرد چراکه این فرصت در این ماه مهیاتر است و شرط رسیدن بدان نیز تصمیم است.

معظم له افزودند: باید مقدمات وجود رشد در دین و دنیا را کسب کرد و البته این کار بسیار دشوار است. هرکسی باید با خود بیندیشد که از چه راهی به رشد و ترقی می رسد و سپس هر لحظه در مسیر بهتر شدن گام بردارد؛ بهتر شدن و ترقی در همه زمینه ها مخصوصا در مسائل دینی. در این مسیر باید توجه داشته باشیم که معالم دین را باید از اهل آن گرفت؛ از عالمان امین دین.

انسان فرصت حضور در این دنیا را یکبار به دست می آورد. از دست دادن این فرصت چیزی جز زیان و خسران در پی نخواهد داشت. خدای متعال انسان را از عقل یا همان وجدان بهره مند کرده است تا با به کار گیری آن به سعادت برسد و در مقابل آن نفس اماره را در وجود او نهاده است تا مقوله امتحان امتداد یابد.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در ادامه به بیان سبب شقاوت انسان ها پرداختند و فرمودند: کسانی که دچار شقاوت و اسیر آتش جهنم گشتند از نفس اماره خود غافل مانده بودند. حتی عالمان دین از گزند نفس اماره در امان نیستند. شلمغانی و امثال او اسیر نفس اماره شدند و این نفس در تک تک ما وجود دارد؛ لذا باید مراقب بود.

انسان باید در تمام دوره سال به دنبال خودسازی باشد اما ماه مبارک رمضان بهار خودسازی و مسیر هموارتر است.

از جمله خدماتی که مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی به انجام می رساند این بود که برای افراد مستأجر منزل خریداری می کرد اما با این حال خود ایشان تا پایان عمر در منزل استیجاری سر کردند و برای خود منزلی نخریدند.

ایشان چون در جایگاه رهبر مسلمانان بودند، زندگی خود را در پایین ترین سطح قرار دادند تا فقر افراد فقیر به آن ها فشار بیشتری وارد نکند.

میرزا محمد تقی شیرازی نیز همین گونه بودند. باید از این بزرگان درس آموخت و در زندگی جاری کرد تا به موفقیت دست یافت.

مرجع عالیقدر در ادامه به توضیحی در خصوص کلمه «سداد» پرداختند و فرمودند: سَداد به معنای پایداری و استقامت در راه راست است. از خود بپرسیم سداد ما در چه چیزی است؟ سداد یک تاجر، پدر، مادر، عالم و هر کسی دیگر در چه چیزی نهفته است؟

خدای متعال این دنیا را بر مبنای امتحان پی نهاده است. شیطان قسم یاد کرده است که از تمام جهات انسان را به سمت اغوا بکشاند و از تک تک فرصت ها برای گمراهی انسان استفاده می کند.

باید تصمیم گرفت و از فرصت مناسب ماه رمضان استفاده برد تا از فریب شیطان در امان بود و الّا ممکن است شخصی در منزل پیامبر صلی الله علیه وآله باشد اما اسیر شیطان گردد پس از همین لحظه تصمیم بگیریم تا از این ماه رمضان بهترین استفاده را ببریم.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در بخش دوم سخنرانی خود به بیان وظیفه دوم افراد در ماه مبارک رمضان پرداختند و فرمودند: پس از خودسازی در ماه مبارک رمضان وظیفه دفاع از دین بر عهده تک تک ما قرار دارد؛ مخصوصاً در زمان فعلی که دنیا مملو از ضلالت و گمراهی شده است.

هر شخصی در هر نقطه ای به مقدار توانش در برابر هدایت تمام افراد روی زمین مسئول است.

هر کسی با هر توانی که دارد باید در این مسیر باشد پس باید با قلم، بیان، مال و هر چیز دیگر در این مسیر کوشید.

مال، علم و قدرت هر کدام وسیله ای برای امتحان است و باید از آن در راه هدایت انسان ها بهره برد.

در دنیای کنونی بدترین جسارت ها به خدای متعال نسبت داده می شود، در شبکات ماهواره ای بدترین جسارت ها را به پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله نسبت می دهند. چه کسی در قبال این جسارت ها مسئول است؟ تک تک ما باید برای دنیا روشنگری کنیم و افراد جهان را از گمراهی نجات دهیم.

در ادامه دعای «اللهم عرفنی نفسک» می خوانیم: «وجدد به ما امتحی من دینک».

این بدان معناست که بعضی از احکام الهی محو شده است و به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تجدید خواهد شد؟!

به جوانان مخصوصاً جوانان در سرتاسر عالم سفارش می کنم این دعا را با دقت مطالعه کنند. با خود بیندیشیم که چه چیزی از دین محو شده است؟ چه سنت هایی در حکومت رسول خدا و امیرمؤمنان صلوات الله علیهما وآلهما بوده و در زمان ما از بین رفته است و به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تجدید می شود؟!

در روایات شریفه وارد شده است که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به سیره جدشان امیرمؤمنان علیه السلام عمل می کنند. از خود بپرسیم که سیره ایشان چه بوده است؟

علی بن ابی طالب علیه السلام تمام بیت المال را در میان مسلمانان تقسیم می کردند اما خودشان مقروض از دنیا رفتند. ایشان به سان ضعیف ترین افراد جامعه زندگی می کردند. این سیره یک حاکم اسلامی است.

در تاریخ وارد شده است که حجره پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله یک اتاق سه در سه بوده است که نصف آن با حصیر فرش شده بود.

همه مسئولیت داریم که این مطالب را بازگو کنیم و بدان عمل نماییم. ما باید با گریه این مطالب را بخوانیم و بازگو کنیم.

معظم له ادامه دادند: در زمان ما اکثر کشورها از آزادی نسبی برخوردارند. چه کسی باید از این آزادی در راه دفاع از خدا و پیامبر صلی الله علیه وآله استفاده کند؟ اگر در کشوری با یک عکس به پیامبر توهین می شود آیا همه مردم آن کشور معاند هستند؟! باید بدانیم که اکثر آن ها جاهل اند و نه معاند و باید مقدمات وجود هدایت همه آنان کسب شود.

آیت الله العظمی شیرزای دام ظله در پایان سخنانشان فرمودند: باید از ماه مبارک رمضان بهره گیری شود و هر کس با نیروی خودش در راه هدایت دیگران تلاش کند. این وظیفه یک واجب کفایی است اما در حال حاضر آیا به اندازه کفایت به این امر پرداخته شده است؟!

تا زمانی که این امر به مقدار کفایت نرسد، عینی و بر همگان واجب است.

از خدای متعال می خواهم همه ما را در این مسیر موفق بدارد.

گفتنی است که در این مراسم جمعی از علما و طلاب حوزه علمیه شهر مقدس کربلا از جمله حجت الاسلام والمسلمین شیخ ناصر اسدی، از اعضای دفتر مرجعیت در کربلای معلی حضور یافتند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.