LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
ترجمه پيام مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي به مناسبت فرا رسيدن ماه مبارک رمضان سال 1424 هـ ق.
کد 67
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 آبان 1382 - 1 رمضان العظيم 1424
الحمد لله رب العالمين و صلي الله علي اشرف بريته محمد المصطفي وعترته الطاهرين و لعنة الله علي اعدائهم الي يوم الدين
سپاس خداي جهانيان را سزاست و درود بيکران او بر گرامي ترين و برترين آفريدگانش حضرت محمد مصطفي (صلي الله عليه وآله) و خاندان پاک او و نفرين و لعنت هميشگي اش تا روز رستاخيز بر دشمنان اين پاکان باد!
خداي عز وجل در قرآن کريم ميفرمايد: ?شهر رمضان الذي انزل فيه القرآن هديً للناس و بينات من الهدي والفرقان؛ ماه رمضان ماهي است که در آن، قرآن فرستاده شده است، کتابي که مردم را راهبر، و در بر دارنده دلايل آشکار هدايت، و ميزان تشخيص حق از باطل است?(بقرة/185).
اينک در آستانه ماهي ارجمند و بزرگ قرار داريم؛ ماهي که خداي متعال با فرستادن بزرگ ترين و کامل ترين کتاب هاي آسماني و هدايت گر و تضمين کننده نيک بختي وسعادت هميشگي تمام افراد بشر در آن، آن را فضيلت و منزلتي ويژه بخشيده است.
ونيز پيامبر مهرباني و هدايت حضرت محمد (صلي الله عليه وآله وسلم) فضيلت و منزلت ويژه اي بخشيدند ودر توصيف اين ماه عزيز فرمودند: ?وجعلتم فيه من أهل کرامة الله؛ و در اين ماه شما در شمار کساني قرار گرفته ايد که مورد تکريم و احترام حضرت احديت هستند.? (وسائل الشيعة: کتاب الصيام، احکام شهر رمضان، باب 18، حديث 20)
شايسته است که مردان و زنان مؤمن در سراسر گيتي براي بهره مند شدن از برکات اين ماه و اين ميهماني بزرگ و فراگير حضرت حق، خود را آماده کرده، به چند نکته مهم اهتمام ورزند:
– نسبت به تشکيل مجالس مذهبي، بزرگداشت شعاير حسيني، برگزاري مجالس دعا در شب ها و روزهاي اين ماه، اقامه نماز جماعت و جلسه هاي قرائت و تفسير قرآن کريم در مساجد و حسينيه ها، مدرسه ها و ديگر اماکن عمومي و مناسب آنهم همراه با تدبّر و انديشه در مفاهيم آن، تلاش کنند. جلسات را با حضور خود، آن چنان پر رونق کنند که در خور اين ماه و ميهماني حضرت حق باشد. و تلاش در جهت تحقق يافتن فرموده پيامبر عظيم الشأن (صلي الله عيله وآله) درباره عموميت بخشيدن اطعام در اين ماه کريم خصوصا به فقراء و مستمندان، همانگونه که آن حضرت ميفرمايند: «اتقوا النار ولو بشق تمرة، اتقوا النار ولو بشربة من ماء؛ خويشتن را از گزند آتش دوزخ ايمني بخشيد اگر چه با (خوراندن) خرمايي ويا جرعه آبي باشد.» (امالي صدوق: ص154)
– توجه ويژه به نسل جوان، برپائي مجالس خاص براي آن ها به منظور آشنا نمودن ايشان به معارف اسلامي و اصول و فروع دين و والايي هاي اخلاقي و پروراندن آنان بر اساس آموزه هاي الهي و پيامبر و اهلبيت گرامي _ که درود خدا بر آنان باد _ چرا که قشر جوان همواره مورد سفارش حضرت صادق بوده ميفرمودند: «عليکم بالأحداث؛ بر شما باد اهميت دادن به جوانان و نوجوانان.» (وسائل الشيعه: کتاب امر به معروف، ابواب نهي از منکر، باب19، حديث4).
– تمام مؤمنان همه روزه وقتي را _ هر چند اندک _ به حساب رسي کردار خويش اختصاص داده و نگاهي گذرا به شب و روزه گذشته خويش افکنده اراده خود را بر ادامه کارهاي خير و نيکو و نيز استغفار و طلب آمرزش در مورد خطاها و لغزش ها جزم و استوار کنند. که در روايات پيشوايان معصوم (عليهم السلام) آمده است: «ليس منا من لم يحاسب نفسه في کل يوم، فإن عمل حسناً إستزاد الله، وإن عمل سيئاً إستغفر الله وتاب إليه؛ آن کس که همه روزه خويشتن را مورد حساب رسي قرار ندهد از ما نيست. (هرگاه کسي پس از محاسبه خود، در اعمال خويش) کاري نيک ببيند (سزاوار است) از خداي منان توفيق انجام بيشتر آن را بخواهد و چون از خود گناهي بيند، به درگاه خداي متعال توبه کند و از حضرتش آمرزش بخواهد». (وسائل الشيعه: کتاب جهاد، ابواب جهاد نفس، باب 96، حديث1)
– در اين ماه عزم بر پايبندي به خوش اخلاقي و برخورد نيکو با نزديکان و بيگانگان، مؤمن و غير مؤمن، کوچک و بزرگ، زن و مرد، دوست و دشمن و غير آنان را بارور کنيم. چه آنکه در حديث آمده است: «إنّ حَسَن الخلق ذهب بخير الدنيا والآخرة؛ بدرستيکه صاحب اخلاق خوب، تمام خوبي هاي دنيا و آخرت را از آن خود کرده است.» (وسائل الشيعة: کتاب حج، باب 104، حديث 30)
– خواندن «خطبه رمضانيه» رسول گرامي اسلام که اميرمؤمنان عليهما السلام آن را روايت فرموده اند، همراه با تأمل و تفکر و دقت و تلاش در حد توان براي عملي کردن وتطبيق آن در زندگي فردي و اجتماعي خود در اين ماه مبارک.
– مردان و زنان مؤمن در سراسر گيتي در اين ماه عزيز نسبت به مشکلات مسلمانان جهان به ويژه مردم مسلمان فلسطين، افغانستان، عراق توجه خاصي ابراز کرده، آنان را در مشکلات شان وبه ويژه مشکلات معنوي ياري دهند، و قرآن کريم، کتاب گران سنگ نهج البلاغه و صحيفه سجاديه وکتب دعا، تفسير، حديث، اخلاق و ... را در اختيار مساجد، حسينيه ها، مدارس، انجمن هاي علمي، روستاها و ميهمان سراهاي اين مناطق قرار دهند، باشد که خلأ معنوي موجود بدين وسيله بر طرف گردد. همچنين از مشکلات مادي اين عزيزان، به ويژه مردم عراق نيز نبايد غافل بود؛ مردمي بزرگواري که چپاولگران ، ثروت هاي خدادادي آنان را در طي چندين دهه به يغما بردند. عزيزاني که اکنون در فقر و بي کاري به سر برده و جوانان شان با مشکل مجردي و هيجان هاي جواني دست و پنجه نرم ميکنند؛ لذا زيبنده مؤمنان است که اين مشکلات را با دست بخشنده و با کرامت خود حل کنند.
– اتحاد کلمه، وحدت جامعه و پرهيز از تفرقه و اختلاف ،مهم ترين اموري هستند که در پرتو انوار اين ماه ميتوان بدان دست يافت و نبايد فراموش کرد که تنها دشمنان، از اختلاف و پراکندگي مسلمانان سود ميبرند و زيان سنگين آن، تنها و تنها متوجه امت اسلامي است؛ امتي که مي تواند با مقاومت و همدلي خود، خواب خوش دشمنان را برآشوبد و نقشه آنان را نقش بر آب کند.
از خداي باريتعالي مسئلت دارم تا همگان را در تمام عرصه هاي زندگي ياري فرمايد که همو ياري دهنده است. ونيز به پيشگاه مولاي مان حضرت حجة ابن الحسن المهدي (صلوات الله و سلامه عليه وعجل الله تعالي فرجه الشريف) عرض نياز کرده، نظر عنايتش را خواهانم که خود فرموده است: «و هرگز از ياد شما غافل نخواهيم بود.» (احتجاج طبرسي: ج2، ص323).
حسبنا الله و نعم الوکيل
28/ شعبان المعظم/ 1424
4/ آبان/1382ش
صادق شيرازي
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.