LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
خلاصه بیانات آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله
کد 7558
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 آذر 1397 - 16 ربيع الأول 1440
در روز سوم آذر مصادف با شانزدهم ربیع الأول سال 1440 هجری قمری مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله درس خارج فقه خود را به بیان مطالبی در زمینه میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله اختصاص دادند که خلاصه بیانات معظم له به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
میلاد باسعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و حضرت أبی عبدالله جعفر بن محمد صادق علیه السلام را به مقام رفیع و منیع حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف و همچنین به مظلومان عالم تبریک و تهنیت عرض می کنم.

آیت الله العظمی شیرازی در ابتدای سخنانشان با اشاره به حدیث نبوی فرمودند: نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله فرمودند: «إنما بعثت لأتمم مکارم الأخلاق».

این روایت از پنج کلمه تشکیل شده است اما یک دنیا معنا در بر دارد. کلمه «إنما» به اصطلاح حصر اضافی است و دلیل بعثت را بیان می کند و آن به فرموده پیامبر صلی الله علیه وآله مکارم اخلاق است.

تمام انبیا برای مکارم اخلاق به بعثت رسیدند اما بعثت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله اتمام و اکمال این مکارم بود؛ به این معنا که ارزش های اخلاقی را کامل نمودند.

اگر ارزش های اخلاقی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به ارمغان آوردند به ثمر می رسید، دنیا برای ممکنات به بهشت تبدیل می شد.

بنابراین به این مسأله پرداخته شود که مکارم اخلاقی که توسط پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله اجرا شد چه بود؟

معظم له در ادامه سخنان خود به بیان برخی از قوانین حکومتی رسول خدا صلی الله علیه وآله و همچنین عملکرد ایشان با منافقان پرداختند و فرمودند: حضرت امام صادق علیه السلام نقل می کنند: روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: «من مات وترک مالا فلورثته ومن مات وترک دینا وعیالا فالی وعلی».

و این کلام رسول خدا صلی الله علیه وآله به قانون حکومت ایشان تبدیل شد.

طبق این قانون در حکومت پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله مالیات بر ارث وجود نداشت و اگر شخصی از دنیا می رفت و خانواده نیازمندی از او بر جای می ماند، حکومت اسلامی موظف به رسیدگی به آنان بود و همچنین طبق این قانون اگر شخصی مدیون از دنیا می رفت حکومت اسلامی موظف به پرداخت دین او بود، هر چند که این بدهی بسیار زیاد می بود و یا خانواده آن مرد توانمند بودند.

به فرموده حضرت امام صادق علیه السلام این قانون سبب اسلام آوردن عامه یهودیان شد.

ایشان افزودند: تصور کنید اگر همین یک قانون حکومت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به اجرا در می آمد، تا چه اندازه مشکلات مالی و اجتماعی امروز از بین می رفت.

این فقط یک گوشه از مکارم اخلاقی است که توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله برای جهانیان به ارمغان آورده اند.

همچنین تفاسیر شیعه و سنی نقل می کنند که شخصی به نام عبدالله ابن ابی که سردسته منافقان بود، چندین سال بدترین توهین ها و اهانت ها را در حق پیامبر خدا صلی الله علیه وآله روا می داشت و حتی در زمان جنگ کارشکنی و با پیروانش جنگ را ترک می کرد.

با این حال پس از مرگ او پیامبر صلی الله علیه وآله پیراهن خود را برای کفن او دادند و فرمودند: من امید دارم که بر اثر این برخورد امثال او هدایت شوند و همین گونه هم شد و هزار نفر از منافقان توبه کردند.

در کجای دنیا می توان چندین سال علناً به رئیس حکومتی توهین کرد و در آخر چنین برخوردی دید؟!

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله با این عملکرد به ما یاد دادند که نفاق در جامعه را باید به وسیله مکارم اخلاق هدایت و به آن جهت مثبت داد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان فرمایشاتشان به وظیفه همگانی در قبال رسول خدا صلی الله علیه وآله و دین مبین اسلام پرداختند و فرمودند:

امروز دو مسئولیت بزرگ بر عهده همگان است:

اول اینکه بشر از نا آگاهی در مورد سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله خارج و این مکارم اخلاق به دنیا رسانده شود؛ چراکه ایشان برای همه مردم جهان هستند.

دوم اینکه آنچه بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله به نام اسلام اجرا شد و چهره اسلام را خدشه دار کرد، به جهانیان شناسانده شود.

این دو وظیفه باید از سوی همگان به اجرا برسد تا بلاغ مبین صورت پذیرد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.