LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
تمام مفاهیم و معانی توفیق، پارسایی و پرهیزگاری را از امامان معصوم علیهم السلام طلب کنید
کد 8303
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 اردیبهشت 1398 - 15 شعبان المعظّم 1440
در بامداد روز چهارشنبه یازدهم ماه معظم شعبان 1440ق (1398/1/28) جمعی از مسئولان، استادان و طلاب حوزه علمیه شیخ ابن ادریس حلی از شهرک صدر بغداد با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.

در آغاز این دیدار مدیر حوزه یادشده گزارشی کوتاه درباره فعالیت های حوزه ارائه داد و از معظم له به پاس رهنمودهای ارزشمندشان تشکر و قدردانی کرد و آن را سنگ بنای اموری خواند که خیر دنیا و آخرت در آن نهفته است.

سپس مرجع عالیقدر سخنانی ایراد کردند و طی آن فرمودند: شهر مقدس کاظمین شهر امامان معصوم، حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام و امام محمد جواد علیه السلام است. سابق بر این از حوزه کاظمین عالمان بزرگی وارد جامعه شدند؛ عالمانی چون: سید اسماعیل صدر، شیخ میرزا علی زنجانی، سید حسن صدر و پیش از آنان محقق کاظمی، مقدس کاظمی و دیگران به جامعه پا نهادند. این بزرگانِ از علما روزگاری همانند شما جوان بودند، اما باید دید که چگونه آنان موفق شدند، ولی بسیاری دیگر توفیق یارشان نبود.

ایشان در پاسخ به پرسش خود فرمودند: میان کسانی که موفق شدند و آن افرادی که موفق نشدند یا کمتر موفق بودند دو تفاوت وجود دارد:

1) آمادگی و کوشش علمی، به ویژه در مرحله جوانی است. یک روزِ کامل 24 ساعت است و زمان زیادی به حساب می آید که نباید آن را تباه کنید و بدانید که بنا به گفته ها «نفس های شما بهای بهشت است». لذا ساعت ها و دقیقه ها و ثانیه هایی که در جوانی بر طلاب علوم دینی می گذرد ممکن است بها و قیمت یک فقیه محقق و مجتهد بزرگ مانند: محقق کاظمی، صاحب کتاب «المحصول» باشد و همانند چنین عالمانی را به جامعه تقدیم کند، پس شما نیز بکوشید مانند آنان باشید و به مرحله علمی آن ها نائل آیید.

معظم له در ادامه تأکید کردند و فرمودند: آمادگی علمی و کسب علم به وقت بسیار طولانی نیاز دارد، بدین معنا که شما باید تمام عمر خود را بر سر این کار بگذارید تا فقیه و مجتهدی بزرگ شوید. بیش از دو قرن از روزگار مقدس کاظمی می گذرد، ولی تا به امروز فقهای مسلمان از کتاب فقهی وی با عنوان «وسائل الشیعه» (غیر از کتاب حدیث وسائل الشیعه شیخ حر عاملی) استفاده می کنند. کتاب «المحصول» و کتاب رجالی وی مورد استفاده فقها است. با این بیان آیا در دو قرن آینده فقهای آن روزگار از آثار و کتاب های شما استفاده خواهند کرد؟

لذا شما بکوشید به مقدار نیازهای ضروری از وقت خود برای استراحت و دیگر موارد بایسته استفاده کنید و بخش دیگر را به تحصیل علم اختصاص دهید.

2) تقوای حقیقی است. این مقوله به وقت زیاد نیاز نداشته، بلکه عزم و همت و اراده پولادین و تصمیم قوی و تزلزل ناپذیر می خواهد. بدین معنا که انسان تصمیم بگیرد با تمام توان در برابر شیطان مقاومت کند تا شیطان نتواند او را آلوده کرده، به ارتکاب حرام وادارد و اگر خدای ناکرده گرفتار حرام شد بدون فوت وقت استغفار و توبه کند و عزم خود را بر دوری جستن از حرام و تکرار آن جزم نماید.

از این رهگذر انسان فقیهی بزرگ شده، در دنیا موفق می شود و پس از فوت او و طی صدها سال از دانش و علم وی بهره ها می برند و در آخرت نیز هزاران و هزاران پاداش و ثواب و اجر عائد او می شود.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی خطاب به میهمانان خود فرمودند: هریک از شما ممکن است بالقوه این گونه باشد و بکوشید آمادگی علمی و تقوای حقیقی را به فعلیت درآورید تا در آینده و در آخرت پشیمان نشوید.

همچنین تمام مفاهیم و معانی توفیق، پارسایی و پرهیزگاری را از امام کاظم و امام جواد علیهما السلام بطلبید.

ایشان در پایان سخنان خود دعا کردند و فرمودند: از خدای متعال مسألت دارم که من و شما را در نیل به این امر موفق بدارد. از شما می خواهم در جوار امامین کاظمین علیهما السلام برایم دعا کنید، من نیز دعاگوی شما هستم.