LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار جمعی از فضلای حوزه علمیه نجف اشرف:"
در میان مردم و جوانان حضور یابید و به مسائل منفی و مشکلات و تهمت بی توجه و بی اعتنا باشید و راه پیامبران را ادامه دهید
کد 8811
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 24 تیر 1398 - 11 ذوالقعدة الحرام 1440
 
 
در روز پنجشنبه هفتم ماه ذی القعدة الحرام 1440ق (1398/4/20) جمعی از فضلا و روحانیان و طلاب علوم دینی از حوزه علمیه نجف اشرف با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.

در این دیدار مرجع عالیقدر خطاب به میهمانان فرمودند: پسران و دختران جوان را در سراسر عراق و در تمام زمینه ها دریابید و در هدایت و ارشادشان بکوشید. توجه داشته باشید علی رغم تمام مشکلات و مسائل منفی که در این مسیر و عرصه فعالیت با آن روبرو می شوید، باید راه را ادامه دهید؛ چراکه پیامبران الهی این گونه رفتار می کردند و در نتیجه طلاب علوم دینی جانشینان پیامبرانند.

مولا و سرورمان خاتم پیامبران، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله فرموده اند: «اللهم ارحم خلفائی؛ بارخداوندا، جانشینان مرا مورد رحمت خود قرار ده».

ایشان در توضیح سخنان خود فرمودند: انسان نمی تواند از جامعه دور شود و رشته پیوند خود را با آن بگسلد. اگر اهل علم در مسیر ارشاد جوانان با مشکل و مانعی مواجه شدند، مانند محدودیت ورود به دانشگاه ها و دانشکده ها، برای ارشاد و رسیدگی به مشکلات آنان بکوشند و راه ارشاد و هدایت آنان را ادامه دهند و جوانان خانواده، همسایه، خویشاوندان و آشنایان را مرکز فعالیت خود قرار دهند و با آنان ارتباط برقرار کنند و با ایشان سخن بگویند.

ایشان افزودند: امیرمؤمنان علیه السلام درباره پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرموده اند: «طبیب دوّار بطبّه؛ طبیبی که با دانش خود در پی یافتن بیماران بود».

چنان که همگان دیده اند و دیده ایم پزشکان در مطب خود یا جای دیگری می نشینند و بیماران برای گرفتن درمان نزد آنان می روند، اما روش و سیره رسول خدا صلی الله علیه وآله برخلاف این بود و خود برای درمان (هدایت و ارشاد) مردم نزد آنان می رفتند. این یک مطلب.

مطلب دیگر اینکه عالمان می گویند: هدایت مردم در صورتی که کسی از عهده انجام آن برآید واجب کفایی است اما اگر چنین کسی پیدا نشد، هدایت مردم واجب عینی خواهد بود و همه به آن مکلّف هستند. شرایط امروز جامعه به همین گونه است، یعنی کسی که بتواند از عهده انجام این امر برآید وجود ندارد؛ از این رو می گویم شما باید هزاران و هزاران محصل و دانشجوی پسر و دختر در تمام مراحل تحصیلی در عراق را دریابید.

توجه داشته باشید که رسانه های غربی، وهابی، الحادی، کمونیستی و بعثی جوانان عراق را به شدت هدف تبلیغات منحرف کننده خود قرار داده اند؛ لذا باید با تمام توان در هدایت و ارشاد و اهتمام ورزیدن به جوانان آن سامان تلاش کنید.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در پایان سخنان خود تأکید کرده و فرمودند: فعالیت در راه و برای اهل بیت علیهم السلام و نشر آموزه ها و فرهنگ آنان و نیز ارشاد جوانان به همت و تلاش همگان نیاز دارد. شک و تردیدی نیست که این کار و فعالیت در این مسیر با مشکلات و مسائل منفی و البته مثبت همراه است، ولی باید کوشید و فعالیت کرد. فراموش نکنید که رسول خدا صلی الله علیه وآله و خاندان پاک آن حضرت نیز در این مسیر و برای این هدف اهتمام ورزیدند و سخت کوشیدند، اما آماج تهمت های گوناگون قرار داشتند.

امیرمؤمنان علیه السلام نیز از نسبت های ناروا و اتهام زنی مصون نماندند. ایشان در زمان حکومت خود از سوی مخالفان آماج تهمت قرار گرفتند و رو در رو از منافقان و مخالفان جمله «کافراً ما أفقهه؛ [او] کافری است بسیار دانشمند» شنیدند.

بنابراین، امور منفی از دیرباز بوده، هست و خواهد بود؛ لذا علی رغم وجود تمام این امورِ منفی انسان باید راه پیامبران را بپیماید.