LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار نویسنده و پژوهشگر هلندی: "
سعادت انسان ها در گرو عمل به آموزه ها و سیره ناب رسول خدا صلی الله علیه وآله است و در نگهداری از آثار بر جای مانده از ایشان در موزه ها نیست
کد 9154
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 شهریور 1398 - 16 محرّم الحرام 1441
در روز شنبه چهاردهم ماه محرم الحرام 1441ق (1398/6/23) روبرت فن لانشت، روزنامه نگار، پژوهشگر و نویسنده و سفیر سابق هلند در افریقای جنوبی با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کرد و مورد استقبال معظم له قرار گرفت.

میهمان معظم له پرسش هایی مطرح کرد، از جمله گفت: من در حال حاضر در جستجوی آثار بر جای مانده از پیامبر اسلام هستم، مانند: عمامه، لباس، مو و دیگر چیزهایی که از ایشان بر جای مانده است. از آن جایی که ایران یک کشور شیعی است چرا از این قبیل آثار یافت نمی شود؟

مرجع عالیقدر فرمودند: چیزهایی مانند پوشاک و دیگر وسایلی که از رسول اکرم صلی الله علیه وآله بر جای مانده است جنبه تاریخی دارد، ولی مهم تر و با ارزش تر از آن تاریخ و سیره آن حضرت است. اگر جامعه بشری سیره آن حضرت را بشناسد و به آن ایمان بیاورد و آن را پذیرفته و بدان عمل کند، خواهد دید که در سراسر این خاکدان یک مورد اعدام به وقوع نخواهد پیوست، یک زندانی وجود نخواهد داشت و حتی یک نفر از ترس حاکم و حکومت شبی را با ترس و هراس و نگرانی سپری نخواهد کرد.

ایشان توضیح دادند و فرمودند: انسان برای زمین است و زمین برای انسان است و این مهم ترین چیزی است که از رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله بر جای مانده است. شما به عنوان یک فرد از جامعه انسانی می توانید با تلاش و کوشش خود در راه معرفی تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله به جامعه بشری، مسلمان باشند یا مسیحی خدمت کنید.

در 1400 سال قبل دنیا در ظلمت محض روزگار می گذراند. در آن شرایط پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله حکومت خود را تأسیس کردند و در حکومت ایشان حتی یک نفر به علت گرسنگی از دنیا نرفت. ایشان رئیس حکومت بودند، ولی حتی یک وجب زمین را در قبال دریافت پول یا خدمت به مردم واگذار نکردند و همیشه می فرمودند: «الأرض لله ولمن عمّرها؛ زمین از آن خداست و کسی که آن را آباد کند».

این سخن پیامبر صلی الله علیه وآله صراحت داشت که هرکس بتواند زمینی را آباد و احیا کند، آن زمین از آنِ او خواهد بود. تنها کاری که حضرت در این زمینه داشتند نظارت بود؛ مبادا کسی یا کسانی بر یکدیگر ظلم کنند.

مرجع عالیقدر در ادامه افزودند: این مفاهیم در هیچ جایی از این جهان اجرا نمی شود، ولی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله خود به آن عمل و آن را پیاده و اجرایی کردند. شما به عنوان یک فرد با نشر و بازتاب دادن چنین اموری از پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله به جامعه بشری خدمت کنید. این مطالب ادعای ما نیست، بلکه بخشی از تاریخ است که در منابع تاریخی ثبت و ضبط شده است.

سپس میهمان معظم له پرسید: آثاری که از پیامبر در موزه ها وجود دارد دارای چه پیامی است؟

معظم له پاسخ دادند: وجود این اشیا در موزه ها مفهوم تاریخی دارد و امر نیکویی است، ولی در سعادت انسان اثری ندارد، بلکه تاریخ و سیره پاک آن حضرت سعادت انسان ها را رقم می زند و در این موضوع اثر و موضوعیت دارد.

میهمان مرجع عالیقدر گفت: در موزه های شماری از کشورهای اسلامی، چون: ترکیه، پاکستان، افغانستان، هند و دیگر کشورها آثاری بر جای مانده از پیامبر وجود دارد و از آن نگهداری می شود، اما در ایران این گونه نیست، دلیل آن چیست؟

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی پاسخ دادند: پس از جنگ اول جهانی سه کشور آلمان و انگلیس و روسیه به ایران حمله کردند و چیزهای فراوانی را از ایران به یغما بردند.

میهمان پرسید: این بدان معناست که در ایران موارد مشابهی نیز وجود داشته است؟

پاسخ مرجع عالیقدر این بود: آری و منابع و آثار تاریخی از آن ها یاد کرده اند.

در پایان این دیدار و گفتگو میهمان هلندی به پاس فراهم آمدن فرصت دیدار از محضر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله تشکر و قدردانی کرد.

معظم له نیز مجدداً به جهت حضور وی در بیت مرجعیت سپاسگزاری نمودند.

پس از این دیدار، نویسنده و پژوهشگر هلندی با حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شیرازی، فرزند مرجع عالیقدر نیز دیدار کرد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.