LOGIN
خبر
shirazi.ir
بررسی موضوع «موانع تشکیل دولت در عراق و بازخوانی اشکال های اجتماعی» در مرکز المستقبل
کد 9169
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 شهریور 1398 - 18 محرّم الحرام 1441
مرکز مطالعات استراتژیکی المستقبل گردهمایی هفتگی خود را در مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ واقع در کربلای معلی تحت عنوان «موانع تشکیل دولت در عراق و بازخوانی اشکال های اجتماعی» با حضور شماری از شخصیت های حقوقدان، دانشگاهی و رسانه ای برگزار کرد.

این جلسه با سخنان عدنان الصالحی، مدیر مرکز مطالعات استراتژیکی المستقبل آغاز شد.

وی در سخنان خود بر ضرورت و لزوم استمرار یافتن بحث و بررسی و مناقشه موضوع «موانع پیش روی تشکیل دولت عراق» تأکید کرد و در این معنا گفت: فعلاً از پرداختن به اشکالات اجتماعی عراق در موضوع مورد نظر صرف نظر می کنیم.

گفتنی است که یادداشت ارائه شده در این جلسه را دکتر سلیم قاطع، پژوهشگر مرکز المستقبل و استاد آموزشی دانشگاه بغداد تهیه و تنظیم کرده بود. وی در یادداشت خود آورده بود: شرایطی که پس از نهم ماه آوریل سال 2003 میلادی عراق با آن روبرو بوده و رسوبات استبداد سیاسی رژیم های گذشته، جامعه عراقی را با چالش ها و اشکالات گوناگون: سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی روبرو ساخته است؛ پدیده هایی که خود را بر عراق تحمیل کرده و استقرار و ثبات عراق را دستخوش عوارض خود ساخته است.

این شرایط خود را بر ساختن عراقی نوین بر پایه اصول و مبانی جدید نیز تحمیل کرده است. بسا که اشکالات اجتماعی مهم ترین مانع و سدّی بزرگ در برابر ایجاد و تأسیس دولت با تمام نهادهای مرتبط و بایسته است که می توان در این مقوله از تحقق یافتن ایجاد ساختار انسانی و اجتماعیِ افراد نام برد که سنگ بنایِ بنیادین تأسیسِ ارکان دولتِ روزآمد است و مسائل دیگر را نیز لحاظ داشت.

حجت الاسلام شیخ مرتضی معاش، رئیس شورای مدیریت مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ طی سخنانی در این موضوع اظهار داشت: معضل و مشکل اصلاحات سیاسی سطحی بوده و به ماهیت نپرداخته است؛ لذا تمام ارزش های منفی که در رژیم گذشته ملاک بوده دگرباره در قالب جدید با عنوان «دمکراسی» ارائه شده است و دلیل این مطلب آن است که برخی از نیروها و تشکل های سیاسی کوشیده اند برای تقویت و حمایت از چند دستگیِ داخلی آن را مجدداً به میدان آورند.

نکته دیگر عدم وجود اصلاحات ارزشی است. به عنوان مثال: وقتی که گاندی وارد عرصه سیاسی هند شد تنها در صدد آزادسازی و ساقط کردن سیستم انگلیس نبود، بلکه کوشید تا مردم و شهروندان هندوستان را از چنگال انگلیس برهاند و بتواند بر استعمار انگلیس فایق آید. از این رو و با این هدف، در اولین اقدام گاندی به مدت شش ماه با استفاده از قطار درجه سه بر تمام نقاط کشور سفر کرد و اندیشه «نفی خشونت» را در میان مردم و جامعه بسط و گسترش داد.

از این رو برخی، کشور هند را به جهت نهادینه شدن اصول نفی خشونت در آن، قدرت نخست اقتصادیِ آینده می دانند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.