LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت آغاز نشست کاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد
کد 9173
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 شهریور 1398 - 19 محرّم الحرام 1441
به مناسبت اجلاس کاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای سبحان در قرآن کریم فرموده است: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ؛ ای مردم ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و شما را ملت ملت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایی متقابل حاصل کنید در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست بی‌ تردید خدا دانای آگاه است» (حجرات/13).

سازمان ملل متحد در حالی جلسه کاری سال 2019 میلادی خود را منعقد می کند که منازعات و جدال ها و چالش های تعصب آلود و رخدادها و سیاست های بین المللی سخت و بحرانی و آکنده از تنگناها و فشار همه جانبه جهان را دربر گرفته است. این نشستِ مجمع عمومی سازمان ملل در شرایطی برگزار می شود که پس از جنگ دوم جهانی سابقه نداشته است.

جامعه جهانی در تمام سطوح بر صفحه تفتیده ای قرار دارد و تهدید خطربار آن را فراگرفته است و بی پروا اشکالات رو به افزایش خود را استواری و پایایی می بخشد. از دیگر سو قدرت های بزرگ که سیاست های ناکارآمد خود را در تعامل با بحران ها دنبال می کنند هیچ اعتنا و توجهی به وضعیت موجود ندارند.

این قبیل چالش ها نگرانی جهانی را در جای جای این کره خاکی برانگیخته است. همین امر، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی را بر آن داشته است که نظر و پیشنهادهای خود را به سران و ملت های جهان ارائه دهد؛ چراکه دیدگاه های انسانی و اعتقادات اسلامیِ دعوت کننده به مساوات و ایثار و عدالت اجتماعی و سایر اصول و آرمان های والا مبنای نظریه این بنیاد است؛ اصول و آرمان های والایی خواهان نهادینه شدن کرامت انسان، حمایت از سلامت و امنیت و فراهم آوردن ساختار زندگی محترمانه برای انسان است، بدون اینکه نژاد و دین و اعتقاد و اندیشه ای در آن تأثیر بگذارد و در این معنا تبعیض قائل شود.

در ادامه بیانیه آمده است: این بنیاد بر اهمیت و ضرورت توجه و در دستور کار قرار دادن پرونده های انسانی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تأکید می کند که به شکل فعال و کارآمد و جدّی برای حل بحران ها و مهار کردن آن ها اقدام کند. در این زمینه پرداختن و حل مشکلِ چالش ها و منازعات سیاسی و فعالیت های نظامی و جنگیِ جاری در شماری از مناطق جهان و نیز تسویه و سامان دادن پرونده های حقوق بشر بر پایه عدالت و پرهیز از تمایل به جریانی یا تبعیض مبتنی بر پیامدهای سیاسی و اقتصادی ضرورتی بایسته دارد.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی افزوده است: پرونده آب و هوا، مسائل اقتصادی و عدالت انسانی از برجسته ترین پرونده های سخت و دشوار و در عین حال ظریفی است که با بالاگرفتن مخاطراتِ آن که در چالش های مسلحانه، مهاجرت، کوچ اجباری، اُفت سطح زندگی و معیشت و عدم وجود ثبات اجتماعی نمود منفی دارد، باید به دقت و به طور بایسته و شایسته بررسی و برای آن راه حل های کارآمد و مناسب ارائه شود.

باید توجه داشت که منطقه خاورمیانه بر ثبات جهانی بیشترین اثر منفی را دارد و با ادامه بحران ها و گسترده شدن دامنه آن در کشورهایی مانند: جنگ یمن، بحران سوریه و لیبی و جنگ با تروریسم بیشترین تأثیر منفی را بر ثبات جهان دارد.

معضل وجود رژیم های خودکامه که به صورت ناپذیرفتنی آزادی ها را سلب و حقوق ملت ها را مصادره می کنند دیگر مواردی است که بر ثبات جهانی تأثیر منفی و ویرانگر دارد.

به یک سخن، این بنیاد امیدوار است که سازمان ملل متحد در نشست مجمع خود به راه حل های واقعی دست یابد و با لحاظ داشتن انسانیت و انسان محوری، درد و رنج و محنت میلیون ها انسان ساکن کره خاکی را متوقف کند. این موضوع با سیاست های بین المللی تحقق یافته و اجرایی می شود که اعمال کینه توزانه و چالش ها و منازعات را متوقف و آزادی ها را تأمین و زمینه توسعه و رشد ملت ها را فراهم کند و تمام حقوق انسانیِ بایسته تضمین شود، والله ولی التوفیق.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.