LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
حاکم اسلامی گرسنگی را بر خود هموار می کند تا ملتش گرسنه نمانند
کد 9245
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 15 مهر 1398 - 8 صفر الأحزان 1441
در روز چهارشنبه سوم ماه صفر الأحزان 1441ق (1398/7/10) میهمانانی از کربلای معلی که برای زیارت اماکن و عتبات مقدس ایران به این کشور آمده بودند به همراهی سید رضا احمد مامیثه (بزرگ سادات آل مامیثه)، شیخ عبد علی عبدالخالق (رئیس قبیله حِمیَر) و شیخ حسین علی الیساری (از نمایندگان پارلمان عراق و مسئول کمیته اوقاف و امور دینیِ اوقاف) با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.

در این دیدار مرجع عالیقدر بیاناتی ایراد کردند و فرمودند: بزرگان، بزرگ به دنیا نمی آیند و همانند همه مردم عادی زاده می شوند و بزرگی و عظمت را خود برای خویش به وجود می آورند. گاهی فرزند، بزرگ تر از پدر خود می شود و زمانی قضیه برعکس است. رمز موفقیت در هر زمینه و عرصه بی اعتنایی به راحتی و آسایش و راحت طلبی است.

بنابراین، خواب و خوراک و پوشاک و استراحت و تن آسایی، فراهم شود یا نه، کم باشد یا زیاد برای انسانِ بزرگ اهمیت ندارد.

معظم له در توضیح مطلب فرمودند: سرور و مولایمان رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و عترت پاک ایشان بزرگ ترینِ بزرگان بودند. با واکاوی تاریخ هریک از آن بزرگان به روشنی پی می بریم که جهان با همه بزرگی و عظمتش در مقابل ایشان خرد و ناچیز و بی مقدار است.

از این تاریخ درخشان و تابناک مطلبی را برای شما نقل می کنم که در طول تاریخ تا روز قیامت مانندی نداشته و نخواهد داشت.

بنا به نقل و گواهی تاریخ در روزگاری که رسول خدا صلی الله علیه وآله در مدینه منوره حضور داشتند، تمام قدرت و امکانات در اختیار ایشان بود و همه دارایی ها و موجودی بیت المال را در اختیار داشتند و ایشان رئیس دولت و حکومت بودند.

در آن شرایط، سخت ترین و خونین ترین جنگ از سوی مشرکان که از ده ها کیلومتر با لشکرهای سراپا مسلح به مدینه می آمدند تا پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را بکشند و اسلام را از بین ببرند، بر مسلمانان تحمیل شد. رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله به مصاف آنان می رفتند و به یاری خدای قادر و متعال بر آنان پیروز می شدند.

امام رضا علیه السلام از پدرانشان از امیرمؤمنان علیهم السلام روایت کرده اند که فرمودند: با رسول خدا صلی الله علیه وآله مشغول حفر خندق بودیم که فاطمه زهرا سلام الله علیها آمدند و قطعه نانی به رسول خدا صلی الله علیه وآله دادند. پیامبر صلی الله علیه وآله پرسیدند: این قطعه نان چیست؟

حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمودند: برای حسن و حسین نانی پختم و قطعه ای از آن را برای شما آوردم.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: یا فاطمه، پس از سه روز این اولین خوراکی است که پدرت می خورد.

این سخن رسول خدا صلی الله علیه وآله از غیر ایشان در هیچ جایی نیامده و هیچ رئیس دولت و حاکم دیگری آن را بر زبان نرانده است و این در حالی بود که آن حضرت تمام امکانات و بیت المال را در اختیار داشتند.

آن گاه مرجع عالیقدر برای توضیح مطلب یک نکته ادبی را بیان داشتند و فرمودند: در ادبیات عرب معنای واژه «ثلاث» و «ثلاثة» با یکدیگر تفاوت دارد. «ثلاثة» با تاء بر روز و بدون تاء بر شب اطلاق می شود. به عنوان مثال خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «سَبْعَ لَیَالٍ وَثَمَانِیَةَ أَیَّامٍ؛ هفت شب و هشت روز».

«ثلاثة» سه روز را می رساند که دو شب میان آن روزها باشد، ولی «ثلاث» سه روز و سه شب، یعنی 72 ساعت را اراده کرده است. با این توضیح و بیان در می یابیم که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله سه شبانه روز هیچ چیز حتی نصف خرما نخورده بودند.

جان سخن اینکه رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله گرسنگی را تحمل می کردند تا امت ایشان و دیگران گرسنه نمانند. این مطلب و سیره رسول خدا صلی الله علیه وآله را باید از آن حضرت بیاموزیم و مدّنظر و ملاک عمل قرار دهیم.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان سخنان خود فرمودند: هرکس آسایش و تن آسایی را کنار بگذارد و از آن رویگردان شود، موفق شده و در تاریخ ماندگار خواهد شد. باید بدانیم که آسایش و راحت طلبیِ دنیا هیچ ارزشی ندارد.

گفتنی است که پیش از بیانات مرجع عالیقدر آقایان: شیخ عبد علی عبدالخالق و شیخ حسین علی الیساری طی بیاناتی از اینکه فرصت یافته اند با مرجع عالیقدر دیدار کنند ابراز خشنودی نموده و از فراهم شدن این فرصت قدردانی کردند.