LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
خلاصه بیانات ارزشمند حضرت آیت الله العظمی شیرازی در اجتماع عظیم عزاداران به مناسبت شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله
کد 9449
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 آبان 1398 - 29 صفر الأحزان 1441
در روز یکشنبه 28 صفر الأحزان 1441 مصادف با سالروز شهادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله اجتماع عظیم عزاداران نبوی در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم برگزار شد.

در این اجتماع که با حضور جمعی از شخصیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی و عموم مردم مؤمن از شهر مقدس قم و برخی دیگر از شهرهای ایران برگزار شد، آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در جمع حاضران به ایراد سخن پرداخت که چکیده این بیانات به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
ایشان در ابتدای سخنانشان فرمودند: شهادت اشرف اولین و آخرین، پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله و همینطور بنا به قولی شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و ایام شهادت امام رئوف حضرت رضا علیه السلام را به محضر حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف و تمام مؤمنان تعزیت عرض می کنم. و از خدای متعال می خواهم با ظهور حضرت ولی عصر ارواحنا فداه تمام مظلومان جهان را یاری فرماید.

حضرت زهرا سلام الله علیها در خطبه ای که در جمع مهاجرین و انصار ایراد داشتند از الفاظ قابل تأملی استفاده کرده اند. بنده همگان مخصوصاً جوانان را به مطالعه این خطبه سفارش می کنم؛ چراکه حضرت زهرا سلام الله علیها در این خطبه مطالب مهمی از جمله جریان به شهادت رساندن پیامبر را نقل می کنند.

ایشان در بخشی از این خطبه فرموده اند: «واکدت الآمال؛ تمام آرزوها از بین رفت».

منظور ایشان از بیان این مطلب این بود که اگر حق امیرمؤمنان علیه السلام غصب نمی شد، هیچ خونی به ناحق ریخته نمی شد، هیچ شخصی از شدت فقر شب را گرسنه به صبح نمی رساند، هیچ حکومتی به شهروندانش ظلم نمی کرد و به فرموده روایت: «مردم از نعمت های آسمان و زمین بهره مند می شدند».

مرجع عالیقدر در این بخش از سخنانشان به رویداد اربعین حسینی 1441 اشاره کردند و فرمودند: بنده به عنوان وظیفه شرعی از تمام کسانی که در برگزاری شعیره مقدس اربعین حسینی نقشی داشتند، قدردانی می کنم و از خدای عزوجل می خواهم به همگان بیش از پیش توفیق خدمت در این راه را عنایت کند.

بدانید در این راه هرکس سهم بیشتری داشته باشد، پاداش مضاعف تری خواهد داشت. خدای متعال این زحمات را قبول می کند و می پذیرد. حیف است کسی کمتر از توانش در این راه خدمت کند.

به لطف الهی زائران اربعین حسینی از جهات مختلف تأمین شده اند، اما نیازهایی باقی مانده است که هر کسی حتی یک جوان عادی می تواند در جهت رفع آن نقش داشته باشد. یک جوان می تواند ولو از راه تشویق دیگران در دستگاه حضرت سیدالشهدا علیه السلام خدمت کند.

یکی از سنت های پیامبر اسلام این بود که برای رفع نیازهای مردم قرض می کردند و حتی گاهی اوقات برای پرداخت بدهی خود دوباره مجبور به قرض می شدند، این یکی از سنت های از بین رفته است که باید از آن در راه شعائر حسینی استفاده کرد.

آیت الله العظمی شیرازی سپس به موضوع اصلی بیاناتشان بازگشتند و ادامه دادند: در دنیای کنونی درصد تبلیغ ضلالت و گمراهی به مراتب از تبلیغ پیامبر صلی الله علیه وآله بیشتر است. چرا باید چنین باشد؟!

در گذشته وسیله و امکانات تبلیغ نبود اما امروزه امکانات موجود است و یکی از راهکارها در این زمینه قرض کردن است.

در اسلام شخص و جریان ملاک نیست تنها ملاک اسلام سیره ای است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله آن را بنا نهاد و امیرمؤمنان علیه السلام نیز آن را اجرا کرد که متأسفانه جهان کنونی از آن ملاک ها دور و بیگانه شده است.

تاریخ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله موجود است اما باید به آن مراجعه کرد و این تاریخ را به صورت دقیق مورد مطالعه و بررسی قرار داد.

حدود پنجاه سال پیش در یکی از مجلات خواندم برای یکی از شخصیت های سیاسی بیش از صد جلد کتاب نگاشته شده است.

اکنون 1400 سال از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله گذشته است چند جلد کتاب در مورد ایشان نگاشته شده است؟!

این وظیفه بر عهده همگان است و آنهایی هم که از عهده نگارش کتاب بر نمی آیند، می توانند با تشویق دیگران در این مسیر خدمت کنند.

ایشان افزودند: تحمل مشکلات از سنت های پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله است که در جامعه بسیار کمرنگ شده است. در تاریخ وارد شده است که یکی از زنان پیامبر ایشان را به فحشاء متهم کرد «اتهمته بالفاحشة».

پیامبر اسلام در مقابل نه او را کتک زدند، نه به او ناسزا گفتند و نه او را زندانی کردند. این اخلاق برای جامعه کنونی ضروری است و از سنت هایی است که فراموش شده است.

جامعه باید یکپارچگی خود را حفظ کند. زن با شوهر، شوهر با همسر، پدر و مادر با فرزند و بالعکس و همینطور حکومت ها با مردمشان و مردم با یکدیگر باید مدارا کنند. قرآن بارها از منافقان نام برده است و جدای از آن سوره ای جداگانه در مورد آنان نازل شده است.

با تمام مشکلاتی که منافقان برای پیامبر صلی الله علیه وآله به وجود آوردند، پیامبر با آنان مدارا نمودند و از آنان گذشت کردند.

همگان باید پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را الگوی خود قرار دهند و همگان باید سنت ایشان را تبلیغ کنند تا بلاغ مبین حاصل شود.

رشد و گسترش اسلام مدیون اخلاق پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بود.

اخلاق فقط به معنای دوری از خشم نیست، اخلاق این است که اگر به شما تهمت زدند گذشت کنید.

سال ها بر هفتاد هزار منبر به امیرمؤمنان علیه السلام دشنام داده شد و ایشان در مقابل فرمودند: «فإنه لی زکاة». به همین سبب است که اگر حق ایشان پس از پیامبر صلی الله علیه وآله غصب نمی شد، مردم از نعمت های آسمان و زمین برخوردار می شدند.

همگان باید همت کنند و تصمیم بگیرند از خذلان نسبت به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به دور باشند و سنت ایشان را به جهان برسانیم و علی رغم مشکلات از این کار دست برنداریم.

اگر جوانی در گوشه ای از جهان از دامن اسلام دور مانده است یا به سبب اعمال کسانی است که به نام اسلام به اسلام ضربه زده اند و یا به سبب کم کاری کسانی که است که می توانسته اند سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را تبلیغ کنند و نکرده اند.

ایشان در ادامه فرمودند: در تبلیغ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله باید از صفر شروع کرد.

شخصی به خدمت مرحوم اخوی اعلی الله مقامه آمد. ایشان از او پرسید آیا در منطقه خود مسجد دارید؟ او گفت: پولی برای ساخت مسجد نداریم. ایشان مبلغ صد تومان به آن شخص دادند و گفتند مسجد بسازید. آن شخص عرض کرد: با صد تومان می توان مسجد ساخت؟! مرحوم اخوی فرمودند: با صد تومان و همت شما می توان مسجد ساخت.

تمام امور همین گونه است و باید پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله را نصرت کرد.

چرا امروز دنیا و حتی مملکت های اسلامی دچار نگونبختی و جنگ است؟!

باید نقاط درخشنده سیره پیامبر اسلام و مواردی که ممالک امروز به آن نیاز دارند، به آنان رسانده شود.

حکومت پیامبر صلی الله علیه وآله با آن همه مشکلات یک کشته سیاسی نداشت اما جهان امروز روزانه چند نفر کشته سیاسی دارد؟!

اگر حکومت پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله حتی یک زندانی سیاسی نداشت، به این دلیل بود که ایشان گذشت داشتند.

آیا می توان در حکومت پیامبر کسی را یافت که از گرسنگی جان خود را از دست داده باشد؟! اما تاریخ دشمنان اهل بیت علیهم السلام امثال بنی امیه را مطالعه کنید و ببینید چند نفر بر اثر گرسنگی جان دادند که یکی از آنان ابوذر است.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله یک قطعه زمین به فروش نرساندند. ایشان معتقد بودند زمین خدا برای بنده خداست؛ این برای دنیا جالب است و باید به جهان برسد.

مرجع عالیقدر در پایان فرمودند: اما در رابطه با زیارت اربعین باید بگویم دو نیاز برای زائران برآورده نشده است که باید به آن توجه شود. اول مسأله مسکن است که تأمین آن در درجه اول بر عهده حکومت، در درجه دوم بر عهده اغنیاء و در درجه سوم بر عهده فقراست و مسأله دوم تأمین وسیله نقلیه زائران است.

اربعین حسینی باید توسعه یابد و با شکوه تر از گذشته برگزار شود. در این راه باید همه تلاش ها به کار گرفته شود و به فرهنگی مبدل شود.

مطلب دیگر این است که باید این شور و حالی که در محرم و صفر امسال ایجاد شده تا سال آینده حفظ شود.

وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.