LOGIN
خبر
shirazi.ir
برگزاري سلسله همايش هاي فرهنگي «جوانان و غدير»
کد 1905
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 آذر 1387 - 19 ذوالحجّة الحرام 1429

همزمان با ايام خجسته عيد ولايت و اتمام نعمت، سلسله همايش هاي «جوانان و غدير» برگزار شد.

اين سلسله همايش هاي فرهنگي به مناسبت عيد سعيد غدير و به همت هيئت يا لثارات الحسين صلوات الله عليه از دوشنبه گذشته 25آذرماه1387 آغاز شد و تا جمعه 29آذرماه1387 به مدت پنج شب در مسجد امام زين العابدين عليه السلام واقع در شهر مقدس قم (جنب مرقد محدث شهير ابن بابويه قدس سره الشريف) ادامه خواهد يافت.

طي اين نشست ها استادان و محققان حوزه و دانشگاه درباره ابعاد گوناگون غدير به سخنراني مي پردازند.

در نخستين نشست اين همايش (25آذرماه) پس از تلاوت دل انگيز آيات وحي با صداي قاري محترم آقاي سياف، مجري همايش و مداح اهل بيت آقاي عسکري با قرائت اشعاري در مناقب مولاي متقيان علي عليه السلام مشام حاضران را معطر ساخت.

در ادامه مراسم، ميهمان برنامه مؤلف و استاد حوزه علميه حجت الاسلام والمسلمين شيخ جعفر الهادي (خوشنويس) طي سخناني خاطر نشان کرد: دين و ولايت دو چيز جدايي ناپذيرند و از ابتداي رسالت در کنار هم بوده اند. در روز غدير خم اسلام کمال يافت و خداي متعال با مأمور ساختن پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله به اعلان رسمي امامت مولايمان اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب صلوات الله عليهما نعمت خود را بر ما تمام ساخت.

وي در ادامه تأکيد کرد: مسئله امامت از اهميت بي مانند و فوق العاده اي برخوردار است به طوري که اگر بخواهيم اهميت آن را نشان دهيم سال ها به طول مي انجامد.

او گفت: مولايمان رسول خدا صلي الله عليه وآله پيش از غدير بارها و در جاهاي مختلف وصي و جانشين و ولي پس از خود را معين فرموده بودند. نخستين مورد در ماجراي يوم الدار است که در کتاب هاي معتبر شيعه و سني آمده است. وقتي آيه شريفه «وَأَنذِر عَشِيرَتَکَ الأقربين؛ خويشاوندان نزديک خود را انذار کن»، رسول خدا، خاندان عبدالمطلب را که در آن هنگام چهل مرد بودند به خانه خود دعوت نمود و از آنان پذيرايي نمود. پس از آن که غذا خوردند برايشان قدح بزرگي از شير آورد و خود از آن جرعه اي نوشيد و فرمود: به نام خدا بنوشيد.

آنان همگي از آن قدح نوشيدند و با وجود عده فراوانشان همگي سيراب شدند. در اين جا ابولهب گفت: اين مرد شما را جادو کرده است. لذا حضرت سخني نگفت و شب بعد دوباره آنان را فرا خواند و برايشان طعام و نوشيدني مهيا کرد و پس از آن که از غذا خوردن فارغ شدند به آنان فرمود: اي فرزندان عبدالمطلب، من از جانب خداي عزوجل مأمورم تا شما را انذار کنم و بشارتي بي مانند دهم. دنيا و آخرت را براي شما آورده ام. پس [در برابر اين سخن من] تسليم شويد و اسلام بياوريد و اطاعت کنيد تا هدايت شويد. چه کسي حاضر است در اين کار مرا ياري کند و پشت و پناه من و پس از من برادر، وصي و جانشين من باشد؟

در اين جا فقط حضرت علي عليه السلام به پيامبر پاسخ مثبت داد و رسول خدا صلي الله عليه وآله سه بار اين سخن را تکرار نمود و در هر سه بار فقط وجود مقدس مولاي متقيان پاسخ مثبت دادند. پس از آن رسول خدا صلي الله عليه وآله فرمودند: پس از من تو جانشين و وصي من خواهي بود. وقتي جماعت برخاستند و منزل پيامبر را ترک مي کردند [از روي تمسخر] به ابوطالب عليه السلام مي گفتند: از فرزندت اطاعت کن، چون او را بر تو امير ساخت.

حجت الاسلام والمسلمين خوشنويس در بخش ديگري يادآور شد: فاصله زماني ميان واقعه غدير و شهادت رسول خدا صلي الله عليه وآله بسيار کوتاه و در حدود سه ماه بوده است. لذا اصلاً معقول نيست که شاهدان اين ماجرا که با امام علي عليه السلام دست بيعت دادند فرمايش رسول خدا صلي الله عليه و آله را پس از ايشان از ياد برده باشند.

گفتني است در پايان اين مراسم پرسش هايي درباره موضوع غدير مطرح شد و به هفت تن از کساني که پاسخ درستي داده بودند جوايز ارزنده اي تقديم شد.


  • نظری برای این خبر درج نشده است.