LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آيت الله العظمي شيرازي:"
سعادت تنها در راضي بودن از نعمات الهي وشکرگزاري خداي متعال است
کد 2058
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 تیر 1388 - 1 رجب الأصب 1430

 
مرجع تقليد شيعيان جهان حضرت آيت الله العظمي شيرازي فرمودند: سعادت فقط در يک چيز است که آن نيز راضي بودن از شرايط و شکرگزاري خداي متعال و نعمات داده شده اوست.

حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در ديدار با جمعي از بانوان هيئت انصار المهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف از تهران که در بيت معظم له برگزار شد، ضمن سخناني ارزشمند و گهربار با اشاره به آيه ي شريفه ي «مَا عِندَکُمْ يَنفَدُ وَمَا عِندَ اللّهِ بَاقٍ؛ هر چه نزد شماست نابود مي گردد و پايان مي پذيرد، و تنها آنچه نزد اوست باقي و پايدار است» اظهار داشتند: توجه انسان و گفتار و کردار هر فردي اگر در چارچوب «عندکم» و خود انسان باشد تمام مي گردد و باقي ماندني نيست اما آنچه که از تفکر و توجه انسان به «عندالله وما عندالله» است، باقي ماندني و تمام ناشدني است.

ايشان تصريح کردند: سعادت يک لفظ است که يک معنا دارد و واقعيتي است در وجود خارج؛ بنابراين انسان بايد بداند که چه کار کند تا خوشبخت و به تعبير قرآن «سعيد» باشد.

معظم له افزودند: در اين دنيا امکانات زيادي از قبيل پول و علم و مقام و زيبايي وجود دارد، لکن سعادت با اين چيزها دست يافتني نيست و کسي با صرف اين امکانات سعيد و خوشبخت نمي شود؛ بلکه سعادت تنها در يک چيز است که آن نيز همانگونه که در قرآن کريم، روايات و ادعيه هم وارد شده است، مسأله ي «رضا» است؛ يعني هر کس با آن شرايطي که در او است سعي کند تا خود را با آن شرايط راضي کند و شکرگزار خداي متعال باشد، که در چنين شرايطي آن شخص سعادتمند خواهد بود.

حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي در ادامه ي سخنان خود با اشاره به کلامي از اميرمؤمنان علي عليه السلام فرمودند: حضرت در جايي قريب به اين مضامين فرموده اند: هرکس که دردش از خودش باشد، درمانش نيز در خودش است و لذا نبايد براي درمان خود در بيرون به جستجو بپردازد.

ايشان تصريح کردند: کسي که با رضايت است، هيچ گاه دچار مشکلات و سردرگمي نخواهد شد و لذا هيچ گاه دست به خودکشي يا ديگر کشي نمي زند، حتي اگر در سخت ترين شرايط باشد که در واقع چنين حالتي يک سعادت واقعي است.

معظم له افزودند: سعادت بدين معنا است که انسان خود را «ما عندالله» تربيت کند، يعني هر کس در هر شرايطي که هست به دنبال وظايف شرعي اش باشد، بنابراين بايستي ابتدا آن را خوب بشناسد و سپس خوب هم به آن عمل کند.

ايشان خاطرنشان ساختند: البته اين سخنان به معناي بي تفاوتي نيست، زيرا بي تفاوتي يک مسأله اي است و عاقل بودن امري ديگر که نبايد اين دو با يکديگر اشتباه شود.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي در بخش ديگري از فرمايشات خود اظهار داشتند: سعادت به يک باره قابل تحصيل نيست، بلکه مراحلي دارد که اگر تصميم به تحصيل آن گرفته شود، مطمئناً دست يافتني است؛ چراکه خواستن، توانستن است.

معظم له تصريح نمودند: البته امام کاظم عليه السلام اين جمله را در کلام قصاري به زيبايي فرموده اند که: «انما هي عزمه؛ يعني تنها راه توانستن، خواستن قوي و اکيد است».

ايشان در پايان سخنان خود ابراز اميدواري کردند که به برکت اهل بيت عليهم السلام خداي تبارک و تعالي اين عنايت را به همه ي ما مرحمت فرمايد تا درک اين سعادت را دريابيم و با ايجاد آن در خود، ديگران را نيز به اين راه هدايت کنيم.