LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی:"
ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای خودسازی و نزدیک شدن به امام زمان است + فایل صوتی و تصویری
کد 2648
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 مرداد 1390 - 21 شعبان المعظّم 1432

   
 

 

همزمان با ایام خجسته ی ولادت سراسر نور حضرت مهدی موعود ارواحنافداه و دهه ی فرخنده ی مهدویه، جمع کثیری از شیعیان و ارادتمندان به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از دارالولایه اصفهان با بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار نمودند. 

 

در این دیدار مرجع عالیقدر ضمن خوش آمدگویی به میهمانان در بیاناتی مهم به تبیین مسئله ی مهم مهدویت و وجود نازنین امام زمان ارواحنافداه پرداختند و فرمودند:
 
در باب ظهور حضرت مهدی موعود ارواحنافداه روایتی از پیغمبر خدا و ائمه اطهار علیهم الصلاة والسلام نقل شده که این روایت در نزد عامه و خاصه به تواتر رسیده است و در کتب معتبرشان و نیز در کتب ششگانه ای که آنها را آنان صحاح می خوانند و در بحارالانوار با سند های متواتر نقل شده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «یصلح امره فی لیله؛(1) امر ظهور و فرج حضرت را در یک شب اصلاح می فرماید».
 
این جواب سؤال بسیاری از دوستان و شیفتگان امام زمانِ خود هست که حضرت مهدی ارواحنافداه چه زمانی ظاهر می شوند؟ آری، حضرت در یک شب امر ظهورشان اصلاح و قیام دولت عدل، داد و رحمت اهل بیت علیهم السلام امضا و اجرا می گردد.
 
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در باب زنده نگاه داشتن امید ظهور در طول تاریخ فرمودند:
 
اگر کسی صدها روایتی که راجع به ظهور حضرت مهدی ارواحنافداه که از جانب معصومین علیهم السلام وارد شده است را بررسی کند، در می یابد که خدای تبارک و تعالی خاص مشیّتش تعلق گرفته است به این که امر ظهور حضرت بر همه مخفی باشد مگر بر خود حضرت و آباء طاهرینشان علیهم السلام. ولکن آن شب قطعاً محقق خواهد شد، حال امکان دارد امر فرج فردا واقع شود و یا خدای ناکرده، خدای ناکرده صدها و یا هزارها سال دیگر واقع شود.
 
علامه بزرگوار مجلسی رضوان الله تعالی علیه بیش از سیصد سال است که به رحمت خدا رفته است، ولکن آن بزرگوار نیز می فرمود: امید آن داریم که تا زنده ایم روز فرج و ظهور امام زمان ارواحنافداه را ببینیم و در رکاب حضرتش باشیم.
 
در روایات متعدد آمده است که شخصی به محضر مبارک حضرت امام کاظم علیه السلام رسید و عرضه داشت: یابن رسول الله! آیا شما مهدی موعود هستید؟! حضرت فرمودند: خیر.(2) این روایت معنایش این است که در آن زمان هم عده ای منتظر ظهور حضرت مهدی موعود بودند. (تقریباً در هزار و سیصد سال پیش)
 
خدای متعال صلاح را بر این امر دانستند که احدی از زمان ظهور امام زمان ارواحنافداه مطلع نگردد.
 
مرجع عالیقدر در ادامه با اشاره به بعضی از سخنان کذب و مصداق های نادرست در باب علائم ظهور حضرت و اینکه طبق حدسیات و توهماتشان برای ظهور وقت و ساعتی معین می کنند فرمودند:
 
در بسیاری از روایات که به علائم حتمی و غیر حتمی ظهور حضرت اشاره شده است، امر فرج حضرت را در چه زمانی به وقوع می پیوندد را تعیین نکرده و علم آن را مختص خدا معرفی فرموده است. اینکه بعضی ها وقت تعیین می کنند و می گویند امام زمان ارواحنافداه چند سال بعد ظهور می کند، تمامی روایات شریفه را در این زمینه ندیده و جمع بین روایات ننموده و این یک اشتباه است، البته این حرفها، حرفهای نو و جدیدی نیست، بلکه هزار سال قبل هم چنین سخنان نادرستی رایج بوده است.
 
خدای متعال این امر مهم را برای امتحان و مصالحی دیگر مخفی نگه داشته است و برای همین انسان باید دائماً در حال خودسازی خود و جامعه بوده و برای تعجیل در ظهور حضرت دعا کند و امید داشته باشد که شاهد ظهور مولایش باشد.
 
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در بخش دیگری از بیاناتشان فرمودند:
 
سعی کنید در خودسازی و تهذیب نفس کوشا باشید و در این راه تمرین نمایید.
 
نکند خدای ناکرده وجود نازنین امام زمان ارواحنافداه را با دل ها و نیت های ناپاک ملاقات نماییم و با رفتار و کرداری که مورد رضایت آنحضرت نیست با آن جناب مواجه شویم.
 
سُدَیر صیرفی می‌گوید:
 
به همراه «مفضّل»، «ابوبصیر» و «ابان» خدمت امام صادق علیه السلام رسیدیم و دیدیم که آن حضرت بر روی خاک‌ها به حالت اهل عزا و مصیبت زدگان نشسته و همانند مادر فرزند مرده در حال گریه و زاری بودند. سراسر وجود حضرت را حزن و اندوه فرا گرفته و آثار غم و غصه بر چهره ی مبارکشان هویدا گشته و رنگ رُخسار حضرت به کلّی دگرگون شده بود، سیل اشک از دل پر خون و قلب پر التهاب ایشان برخاسته بود و بر گونه‌هایشان فرو می‌ریخت و در این حال این گونه زمزمه می‌کردند:
 
سیّدی غیبتک نفت رقادی و ضیّقت علیّ مهادی، و ابتزّت منّی راحة فؤادی...(3)
 
ای آقا و سرور من! غیبت تو خواب از دیدگانم ربوده، عرصه را بر من تنگ نموده و آسایش و آرامش را از قلبم گرفته است.
 
سدیر می‌گوید:
 
هنگامی که امام صادق علیه السلام را این چنین پریشان دیدیم، دل‌هایمان بی قرار و به لرزه درآمده و هوش از سرمان پرید که چه مصیبت جانکاهی برای حجّت خدا روی داده و چه فاجعه ی اسفباری بر ایشان وارد شده است.
 
عرض کردیم:
 
ای فرزند بهترین خلایق! چه حادثه‌ای بر شما روی آورده که این چنین سیل اشک از دیدگانتان فرو می ریزد و اشک چون باران بهاری بر چهره‌تان سرازیر می‌شود؟ چه فاجعه‌ای شما را این چنین بر سوگ نشانده است؟
 
امام صادق علیه السلام نفسی بلند و آتشینی که نشانگر عظمت مصیبت و سنگینی آن بود از اعماق دل برکشیدند و به اوضاع زار و نابسامان مردم در عصر غیبت اشاره نموده و فرمودند: «وخلعهم ربقة الاسلام من اعناقهم التی قال الله تقدّس ذکره: "وَکُلَّ إِنسَانٍ أَلْزَمْنَاهُ طَآئِرَهُ فِی عُنُقِهِ"(اسراء،13) یعنی: الولایة»؛(4) آنان ولایت اهل بیت که اساس اسلام است را از گردن خود برداشته و تنها از اسلام به اسم بسنده کردند، آنگاه حضرت در ادامه می فرمایند: پس به جهت حال آن مردم اشکم سرازیر شده و حزن و اندوه وجودم را فراگرفته است.
 
بزرگ مرجع جهان تشیع در ادامه افزودند:
 
آری امام صادق علیه السلام بر دور شدن مردم از ولایت اهل بیت علیهم السلام محزون و اشک ریزان می گردند و این مسئولیت همه ی ما را در هر قشر و گروهی که هستیم سنگین می کند و بر ما واجب می نماید که برای ظهور حضرت زمینه سازی کرده و ولایت اهل بیت و حکومت عدل آنان را فرهنگ سازی کنیم و در مدارس و دانشگاهها جوانان را به مجالس اهل بیت علیهم السلام، شعائر علویه، شعائر فاطمیه، شعائر حسینیه و شعائر مهدویه سوق دهیم و با این کارها ولایت اهل بیت را در دل جوانان کاشته و آبیاری نمائیم و دل حضرت را از خود شاد و خشنود نموده و بتوانیم با حضرت همراز شده و صحبت کنیم.
 
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه ی بیانات مهمشان با اشاره به مسئله ی هدایت جوانان بسوی انوار مطهر اهل بیت علیهم السلام فرمودند: ماه مبارک رمضان را قدر بدانید و هدایت جوانان بسوی اهل بیت و امام زمان علیهم السلام را جزء اعمال و کارهای خود قرار دهید و آنها را تشویق مجالس اهل بیت علیهم السلام کنید و نگذارید فاصله ای که در بین بعضی از جوانها با ولایت اهل بیت و حضرت مهدی موعود ارواحنافداه بوجود آمده بیشتر شود، چرا که گریه و ندبه ی حضرت صادق علیه السلام هم بخاطر همین امر بوده است.
 
حال اگر چنین نمودید متوجه عنایات خاصه ی حضرت بقیة الله ارواحنافداه خواهید شد که وقتی در خلوتتان با حضرت سخن می گویید، خواهید دید که چطور وجود نازنینشان از شما دستگیری می کنند و رضایت خود را از شما نشان می دهند.
 
بزرگ مرجع جهان تشیع در خاتمه با تبریک مجدد دهه ی فرخنده ی مهدویه فرمودند:
 
امیدوارم خدای تبارک و تعالی به برکت این ایام مبارک همه ی مؤمنین و مؤمنات را مورد عنایت خود قرار دهد و ما را به حضرت و اهل بیت علیهم السلام بیش از پیش نزدیک و نزدیک تر نماید.
 
وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. بحارالانوار، ج51، باب9، ص156، ح1.
2. مستدرک الوسائل، ج12، باب31، ص282، ح6.
3. غیبة الطوسی، ص167.
4. همان.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.