LOGIN
جلسات علمی
shirazi.ir
شب هشتم ـ مبحث فقهي
کد 691
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 مهر 1384 - 13 رمضان العظيم 1426
در شب هاي ماه مبارک رمضان، طلاب، علما و فضلاي حوزه علميه، شخصيت هاي گوناگون و عموم مؤمنان در بيت مرجع عالي قدر در شهر مقدس قم حضور به هم مي رسانند و در خلال ديدار با ايشان، درباره مسائل علمي، فقهي، تاريخي و فرهنگي سخن به ميان مي آورند و آية الله العظمي سيد صادق شيرازي نيز ضمن شرکت در اين گفتگوها ديدگاه هاي ارزشمندشان را ابراز مي دارند.


بسم الله الرحمن الرحيم

در اين جلسه مسائلي به شرح زير مطرح شد:

1. آيا اقدام برخي از بازرگانان يا کشاورزان به سوزاندن محصولات خود مانند برنج، به منظور بالا نگاه داشتن قيمت آن جايز است؟

حضرت آية الله شيرازي در پاسخ فرمودند: دليل خاصي بر [عدم جواز] آن وجود ندارد، مگر اين که آن را از باب تبذير وتوهين بدانيم که در اين صورت حکم اتلاف اوراقي را دارد که نام هاي محترم ومقدس بر آن نوشته شده است وجايز نيست.

2. دولت با فراخوان واعلان اين که در قبال وام دريافتي وپرداخت مقدار 17% سود مشارکت سندي معادل اصل مبلغ، از شهروندان [در قالب مشارکت وسرمايه گذاري] وام مي گيرد تا طرح هاي زيربنايي وعمراني را به اجرا درآورد آيا مبلغ ماهانه اي که شخص به عنوان سود دريافت مي کند از مصاديق ربا وحرام است يا نه؟

ايشان فرمودند: در حکم رباست، مگر اين که توافق حاصل شده باشد که بخشي از سود حاصله به صاحب وجه داده شود، نه از اصل پولي که در اختيار دولت مي گذارد.

3. مسأله خمس مؤونه بود که حضرت آية الله شيرازي فرمودند: بي ترديد به مؤونه خمس تعلق نمي گيرد.

ايشان به مناسبت مبحث خمس فرمودند: خود از مرحوم آية الله العظمي گلپايگاني پرسيدم: طلبه اي در حال حاضر «لمعه» (مرحله بعد از مقدمات) مي خواند وبا پولي که دارد کتاب «جواهر الکلام» (براي مرحله عالي حوزه) تهيه مي کند تا بعدها از آن استفاده کند. آيا به اين مال خمس تعلق مي گيرد؟

مرحوم آية الله العظمي گلپايگاني فرمودند: بله، در اين مال خمس بر او واجب مي شود.

مرجع عالي قدر در پايان اين جلسه مطلبي درباره ميرزاي قمي نقل کرده، فرمودند: ميرزاي قمي در پاسخ اين سؤال که اگر بداني ساعت آخر عمر خود را مي گذراني چه خواهي کرد، فرمود: مي خواهم مرا بر روي بسترم از منزل خارج کنند تا همان يک ساعت را صرف برآوردن نياز مردم کنم.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.